Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
Umetanje logotipa u više slika

 
Post new topic   Reply to topic    mi3dot.org Forum Index -> Raster
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zeus



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 775
Location: Čakovec

PostPosted: 10.10.2007 14:57    Post subject: Umetanje logotipa u više slika Add user to your forum ignore list Reply with quote

Da li postoji kakav program kojim bih na više slika iste veličine (a po mogućnosti da vrši i resize slika - u biti, sad sam vidio slican topic Mutli resize), ubaci recimo neki logotip na isto mjesto na slici - da li je to mozda moguce i tim automatiziranjem u fotosopu kao i za multi resize?
Back to top
View user's profile Send private message Twitter profile
simple and logical



Joined: 03 Oct 2007
Posts: 106
Location: zagreb

PostPosted: 10.10.2007 15:18    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

to mozes napravit u acdsee-u
Back to top
View user's profile Send private message
clown



Joined: 19 Oct 2004
Posts: 181
Location: Brestovac DC

PostPosted: 10.10.2007 15:29    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

vec sam to negdje spominjao, prvo napravis akciju na jednoj slici i snimis je...
onda odes na file -> automate -> batch ... tamo izaberes folder gdje su slike, folder gdje ce ti sejvat i tu odredjenu akciju... nije tesko...
nadam se da sam pomogao
Back to top
View user's profile Send private message
Zeus



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 775
Location: Čakovec

PostPosted: 11.10.2007 09:03    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Hvala, cim budem u mogucnosti cu probati...
Back to top
View user's profile Send private message Twitter profile
Zeus



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 775
Location: Čakovec

PostPosted: 13.10.2007 00:34    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Hm, jel moze netko napisati postupak u acdsee?
A u fotosopu mi isto cudno radi, on sve slike posebno otvara? Hmm...
Back to top
View user's profile Send private message Twitter profile
pike



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 399
Location: Zagreb

PostPosted: 13.10.2007 01:03    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Zeus wrote:
Hm, jel moze netko napisati postupak u acdsee?
A u fotosopu mi isto cudno radi, on sve slike posebno otvara? Hmm...


problem je što otvara sliku po sliku? Question
Mislim da je Photoshop daleko najbolji za takve stvari, napravi se droplet i to je to, jednostavnije ne može.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Zeus



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 775
Location: Čakovec

PostPosted: 13.10.2007 10:00    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Hm, ne znam sto sam napravio, al nije dobro Smile
Velim da otvara sliku po sliku jer je tako radio. Hjebote i sad imaj 1000 slika Smile moram to malo skuzit, velis napravi se droplet. Citao sam negdje da postoji i to da se napravi .exe pa da sam sliku 'dropas' u exe i on to napravi. Moro bi guglat Smile
Back to top
View user's profile Send private message Twitter profile
Zeus



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 775
Location: Čakovec

PostPosted: 14.10.2007 14:39    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Probao sam, radi donekle, al imam problem.

resize slike dobro napravi, ali kada sprema svaku sliku (.jpg) pita me za one opcije u vezi jpg slike i sad opet za svaku moram posebno klikati na ok..

i jos nesto, ne mogu u akciji zadat da ubaci logo na sliku, krenem snimat akciju, otvorim taj fajl (.psd je) gdje je logotip, 'preselim' layer na moju sliku i kad to u dropletu probam, javlja gresku u vezi 'move' naredbe.

aj pomoc, ja pokusavam rijesit ovo:)
Back to top
View user's profile Send private message Twitter profile
Zeus



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 775
Location: Čakovec

PostPosted: 14.10.2007 21:12    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Pa dajte, nitko ne zna ovo? I googlam i sve.. al ne radi mi jednostavno kak treba, molim vas pomoc...
Back to top
View user's profile Send private message Twitter profile
pike



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 399
Location: Zagreb

PostPosted: 15.10.2007 00:05    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Zeus wrote:
Probao sam, radi donekle, al imam problem.

resize slike dobro napravi, ali kada sprema svaku sliku (.jpg) pita me za one opcije u vezi jpg slike i sad opet za svaku moram posebno klikati na ok..

i jos nesto, ne mogu u akciji zadat da ubaci logo na sliku, krenem snimat akciju, otvorim taj fajl (.psd je) gdje je logotip, 'preselim' layer na moju sliku i kad to u dropletu probam, javlja gresku u vezi 'move' naredbe.

aj pomoc, ja pokusavam rijesit ovo:)


ne znam u čemu bi mogao biti problem s "move" (možda si snimio recimo za horizontalnu sliku pa problem nastaje za okomitu?) ali ovo s jpeg opcijama lako riješiš, imaš uz svaki korak u sklopu akcije one okviriće koji određuju hoće li te pilat mogućim opcijama, samo ga deaktiviraj
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Zeus



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 775
Location: Čakovec

PostPosted: 15.10.2007 12:56    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Ovak, ovo s deaktivacijom cu probat kad stignem doma.
Ovaj problem s move:
ja radim ovako
1. otvorim neku sliku
2. napravim akciju, dam neko ime
3. on pocne snimat i ja idem na risajz i stavim kak ocu, to je ok
4. otvorim .psd (u kojem je logo) i movnem ga na moju sliku
5. zatvorim sve (probao sam i da ne zatvorim sve)
6. kreiram .exe

i sad ubacim neku sliku u .exe i on otvori fotosop, risajza sliku, ali je greska kod 'move'
hmm...
Back to top
View user's profile Send private message Twitter profile
Zeus



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 775
Location: Čakovec

PostPosted: 15.10.2007 13:14    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

A i ovo s deaktiviranjem onog prozora u vezi jpg, nema te opcije..dialog je kao po difoltu iskljuceni,ali i dalje prikazuje taj prozor prilikom sejvanja slike Sad

Ovo je greska s tom 'move' naredbom. Vidim da otvori on taj .psd gdje je logo, al dalje od ovog nejde:
Back to top
View user's profile Send private message Twitter profile
Zeus



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 775
Location: Čakovec

PostPosted: 15.10.2007 14:29    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Sad sam uspio nest s fintom select, copy i paste, tak da mi sad risajza, i preseli logotip, al sad mi je poceo iskakat na kraju akcije i dijalog u kojem me pita dal ocu snimit izmjene. Tj. kad stisnem 'ok' onda snima u .psd, a zadao sam mu kak da mi radi snimanje fajla (risajzanom i s logom) i ništa. Katastrofa...
Back to top
View user's profile Send private message Twitter profile
clown



Joined: 19 Oct 2004
Posts: 181
Location: Brestovac DC

PostPosted: 15.10.2007 14:56    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

01. otvoris fotku
02. create new action
03. risajzas fotku
04. file -> open (otvoris PSD od loga)
05. Ctrl + A -> Ctrl + C
06. window -> (izaberes istu fotku)
07. Ctrl + V
08. File -> Save As (izaberes format u kojem hoces spremiti fotku) ili Save For Web
09. File -> Close (pita te hoces spremiti promjene, stisnes No)
10. stopiras snimanje akcije
************
next:
odes na file -> automate -> batch ... tamo izaberes folder gdje su slike, folder gdje ce ti sejvat i tu odredjenu akciju, podesis parametre po zelji i volji i stisnes OK... trebalo bi raditi
Back to top
View user's profile Send private message
pike



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 399
Location: Zagreb

PostPosted: 15.10.2007 18:21    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Zeus wrote:
Sad sam uspio nest s fintom select, copy i paste, tak da mi sad risajza, i preseli logotip, al sad mi je poceo iskakat na kraju akcije i dijalog u kojem me pita dal ocu snimit izmjene. Tj. kad stisnem 'ok' onda snima u .psd, a zadao sam mu kak da mi radi snimanje fajla (risajzanom i s logom) i ništa. Katastrofa...


nema šanse, ugasio si samo default dijalog za cijelu akciju ali ga nisi ubio na onom koraku na kojem ti iskače, expandaj akciju da je vidiš po etapama kako ide. imaš i kod kreiranja batch/droplet opcije supress ove i one warnings, to isto poklikaš - ja koristim droplet da foldere s gomilama slika resizea, sve šljaka, odvuče se samo mapa...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Zeus



Joined: 09 Sep 2003
Posts: 775
Location: Čakovec

PostPosted: 15.10.2007 20:28    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Pike, hvala ti, radi savršeno Smile
Imaš pivu Smile
Back to top
View user's profile Send private message Twitter profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    mi3dot.org Forum Index -> Raster All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group