Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
TuxIDE - php5 developeri i dizajneri

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Ponuda
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nevio



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 173
Location: New Jersey / Rijeka

PostPosted: 22.02.2008 18:19    Post subject: TuxIDE - php5 developeri i dizajneri Add user to your forum ignore list Reply with quote

Pozdrav svima!

Evo jednog malo neobičnog "posla" ako se to može nazvat poslom.
Da objasnim o čemu je riječ a poslije ću reć i kakva je novčana caka ( jer kao što znamo svijet vrti lovu pa jbg. )

Radi se o Open Source projektu. Znači radi se o non-profit projektu sa ciljem da postoje pro verzije koje će onda stvar stvorit profitabilnima. Bit će milijarda nacina kako zaradit no ipak ne trebam help ( vec sam i ovako i onako napravio brdo toga pa mogu i dalje sam ) ali ću rado ponudit hrvatskim developerima ( PHP5 Geek-ovima sa znanjem MVC-a, ZF-a, Json-a, Svn-a ) i dizajneru da pokušaju ovu ideju ostvarit samnom i well sve ostalo nakon toga.
Trenutačno sastavljam "CEO" ekipu.

Zašto postam ovdje jest razlog što kao prvo ovdje su jako dobri dizajneri a i kao što znam ima i dobrih developera stoga eto. Nadam se da to adminima neće smetat. Da kažem o čemu se radi.

TuxIDE je moja nova "beba" reklo bi se, kojoj je kompletan i potpun naziv.
"Flexible CMS IDE system" Znači radi se o projektu koji stvara bilo kakav tip CMS-a u smislu Backend-a i Frontend-a. Bit svega je stvaranje ogromnog sustava koji ima svoj cPanel. Radi se o tome da je kao primjer uzet Aptana Studio a i ZDE. Znači biti će perspektive, projekti, te jos brdo feature-a kojima će korisnici moć stvorit u max 3-4 dana kompletan sustav dali to bio portal ili to bila obična statična stranica. Zapravo radi se o automatizaciji jer prilikom stvaranja projekta, sustav će stvarat autogenerirane fajlove, foldere i sve ostalo te nakon toga kad korisnik završi kliknut će na build production i frajeru će se spojit na njegov hosting account, instalirat bazu, instalirat kompletan directory-tree sa svim postavkama i njegov sajt će radit.

Zapravo to je glavni feature ideje. Postoje tu još 300 stvari. Sad volio bi da ovo ne radim sam. Ovo je gušt za radit ( PHP developer ako ti ovo nije gušt onda neznam šta ) i uz to je Open Source stoga je još bolje jer bi po svemu sudeći trebalo postat vrlo popularan.

Eto. Ako je neki dizajner zainteresiran pripomoć mi ( znam nekako crtat i sve to skupa al ja sam php developer i nemam toliko razvijen taj dizajnerski touch. A i neda mi se sa fotošopom ubijat iskreno. ) neka se javi na dolje naveden email.

Isto tako i za PHP5 developere. Ako vam se da pripomoć mi da se ovo završi što prije te da se stvori novi Open Source community eto vam prilike da se i pročuje za vas kao i za sve nas. Ono što trebam od vas je znanje tj. kad se dogovorimo nešto da to možete izvest bez jebemti i to po stilu standarda, a i same semantike.

Znam da ima puno posla, znam da nije jednostavno, znam da svi moramo preživjet i radit stoga ovo je sporedna stvar u mom a i u životu onoga koji dođe sve dok se ne budu nekakve pare počele vrtit.

Eto to je to.
Moj email je : untitled@tuxide.com pa se javite. Bilo bi mi drago da je netko zainteresiran pripomoć mi u ovome.

_________________
http://hr.linkedin.com/in/neviovesic
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
gorrc



Joined: 12 Jul 2007
Posts: 87

PostPosted: 22.02.2008 21:36    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

I ja sam isto namjeravam ove godine pokrenuti barem jedan open source ali moraš prije toga ljudima pokazati da si nešto napravio pa ih onda pitati dali žele uskočiti u vlak.

Kad sam već tu najavio bi svoj open source projekt koji će početi s izgradnjom kad završim s komercijalnim projektima a to je Flex forum.

Probat ću napraviti kompletni forum kao Flex komponentu. Forum već imam manje više gotov i ugrađen za jednog klijenta a sad ću ga probati prebaciti u komponentu.

E tako bi i ti trebao probati , prije češ tako pokupiti pomoć.

_________________
www.topnogomet.com -- http://www.gorrc.blogspot.com/ - http://code.google.com/p/bet-script/
Back to top
View user's profile Send private message
nevio



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 173
Location: New Jersey / Rijeka

PostPosted: 22.02.2008 21:47    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Ma znam sam što se tu radi o stvari di primjerice uzmeš joomlu, onda ju zbrutališ do maksimuma ( napraviš 200 puta boljom ), pa joj dodaš 222 feature-a koje trenutačno nema i onda još dodaš Terminal ( ako ti je poznato na linuxu terminal. Doslovce to radim samo za izradu sajtova putem TuxIDE-a. Di će ti primjerice komadna sudo tux-upgrade login -p tuxlogin upgrejdirat kompletan tuxlogin paket pod login komponentom. To je samo 1 od primjera. )

Kad sve to skupa zbrojiš meni samom će trebat 2 godine da to napravim, 2-3 glave uvjek su pametnije + netko ce razvijat ovo, netko ono, ja cu ono. .svn čuda čini i woila. Sve će bit brže gotovo nego li ovako.

Dodajem:
Krenuo sam dizat glavni web sajt online tj. stvarat ga pomalo. Kroz narednih 10-ak dana mislim da ću ga cijelog završit. Uglavnom eto pa gledajte ( IE baš neće odma funkcionirat ( css ) jer mi se neda bahćat sad sa IE-om ). Uglavnom kao što će te i sami vidit fakat trebam dizajnera lol!

_________________
http://hr.linkedin.com/in/neviovesic
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Jabba



Joined: 10 Dec 2007
Posts: 326
Location: Rijeka

PostPosted: 23.02.2008 14:56    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

ja sam slucajno pogledal pod haubu sajta, i vidim styles/cold/cold.css.... reset, layout, typography i svi đavli u jednom fajlu, daj to odvoji i includaj u master.css koji ces pozvat iz xhtml-a Wink
btw našao sam na slideshareu neku prezentaciju koja objasnjava to dosta dobro
http://www.slideshare.net/maxdesign/modular-css
odleti na 35 stranicu ak ti se neda citat :p

_________________
{COMING SOON!} BenPixel | deviantART | behanceNET
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Adrian



Joined: 02 Apr 2004
Posts: 692
Location: Around & about

PostPosted: 23.02.2008 17:14    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

A možda razdvajanje cssa i nije tako pametna ideja, jer usporava učitavanje sajta. Ako se spoje na serverskoj strani u jedan pri učitavanju, ok, ali učitavat više css datoteka je no-no. Shame on you

_________________
The quest for certainty blocks the search for meaning. Uncertainty is the very condition to impel a man to unfold his powers.
http://origami.hr
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
nevio



Joined: 25 Dec 2007
Posts: 173
Location: New Jersey / Rijeka

PostPosted: 24.02.2008 07:48    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

ne. nikako razdvajat css. To samo load povećava, Što se tiče ovog css-a, to sam sklopio samo da sklopim. Poslije ću to malo odvajat, spajat i uljepšat Very Happy

_________________
http://hr.linkedin.com/in/neviovesic
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Ponuda All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group