Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
Društvo arhitekata Split - očito neplaćeni web..

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> FFA
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tRC



Joined: 07 Sep 2003
Posts: 1280

PostPosted: 19.05.2008 10:11    Post subject: Društvo arhitekata Split - očito neplaćeni web.. Add user to your forum ignore list Reply with quote

http://www.net.hr/kultura/page/2008/05/18/0202006.html

Quote:

Društvo arhitekata Split objavilo je anketu s pitanjem treba li mijenjati štekate i nosače tendi, koja je doživjela kritiku struke, a poslije je skinuta sa stranice. Kažu da im je sve podmetnuto.

Ne prestaju skandali s anketom na web-stranicama Društva arhitekata Split, koja je svojim pitanjem treba li mijenjati štekate i nosače tendi na Rivi začudila arhitekte.

Nakon što je arhitektica Andrea Meštrović oštro osudila DAS da zabija nož u leđa kolegama projektantima Rive iz 3LHD-a, predsjednik Jurica Jelavić tvrdi da je anketa na njihovim web-stranicama hakerska podvala.

Kad je Slobodna prije nekoliko dana pitala Jelavića o razlozima ankete o Rivi na internetskim stranicama DAS-a, on je odgovorio kako je Društvo odlučilo pokrenuti propitivanje raznih tema.

Sada, međutim, tvrdi da u trenutku davanja izjave nije znao kakvo je pitanje postavljeno u anketi i da DAS ne stoji iza njega?!

"U pitanju je hakerski upad nezadovoljnog programera naše stranice. Mi smo uredno platili dizajnera web-stranice Damira Gamulina Gambu, kojeg smo uzeli na preporuku kolegice Mirande Veljačić, ali on, izgleda, nije platio programera koji se ovako osvećuje", tvrdi Jelavić koji se ispričava svima koji su bili neugodno iznenađeni anketom.

Miranda Veljačić tvrdi da je riječ o nesretnom spletu okolnosti.

"Anketa o Rivi uopće nije bila namijenjena javnosti, nju je dizajner postavio kako bi se DAS odlučio trebaju li nam takve forme komunikacije. Također, postoji jasni afirmativni stav DAS-a o projektu Rive, koji je usvojen na Skupštini i bit će uskoro objavljen na web-stranicama", tvrdi Veljačić, koja također napominje da se radi o osveti programera koji je godinu dana zavlačio izradu web-stranice.

"U međuvremenu je Gamba uzeo drugog programera, a ovaj prvi se ponaša kao da je naša stranica njegovo autorsko djelo, što je nečuveno", smatra Miranda Veljačić te dodaje kako je i samo glasanje na anketi o izmjenama Rive bilo neregularno, jer je s iste adrese poslano čak 300 odgovora.

Kontakt s dizajnerom Gamulinom nije uspostavljen, mobitel mu je bio isključen, a nije se javljao ni na fiksni telefon. Anketa je povučena s web-stranice DAS-a.

Slatka osveta

Osim sporne ankete, na web-stranicama DAS-a osvanule su uvredljive rečenice dopisane uz službenu povijest Društva.

'U ljeto 2006. angažirali smo neke ljude da nam naprave stranice. Oni su to i napravili, no mi nismo bili zadovoljni. Nismo im to baš tako jasno rekli. Koristili smo te stranice dvije godine i onda ih zamijenili novim, puno boljim... One prve ljude nismo nikad platili. Ko ih je...'
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> FFA All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group