Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
28-11/6-12-2008 - cfsn pres. ILLECTRICITY festival @ Zagreb

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Muzika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 30.10.2008 01:07    Post subject: 28-11/6-12-2008 - cfsn pres. ILLECTRICITY festival @ Zagreb Add user to your forum ignore list Reply with quote



ILLECTRICITY
festival / Zagreb


glazba / vizualne umjetnosti / radionice / predavanja / izlozbe


U trenutku kada peceni kesteni vec vladaju ulicama, oni najnestrpljiviji odbrajaju dane do Martinja, a vasi roditelji size zbog cijena plina i struje cfsn vam najavljuje najvecu i najtopliju zabavu ove zime.

Od 28. studenog do 6. prosinca Zagrebom niz radionica/predavanja, poznatih gostiju i odlicnih partija natjerat ce vas da razbijete kasicu koju ste punili za grijanje, te se prikopcate na potpuno drukciju vrstu struje.

Dragi nasi, predstavljamo vam cetvrto Illectric Funk festival izdanje, od ove jeseni poznato pod nazivom ILLECTRICITY. Na krilima poznatog festivala koji je u proteklim izdanjima uz LTJ Bukema & MC Conrad, Scotch Egga, DJ Krusha, The Buga, Digital Mystikze, Dub Pistolse, TM Juke live, SKCa, Nocturnale, Blu Mar Tene i Teknoista potakao vise od vas 3 000 da sinkronizirano skacete u ritmu najaktualnijih glazbenih inovacija, nastavljamo rad u nadi da cete i ove godine svojom ljubavlju prema dobroj glazbi i plesu prozeti hladne zagrebacke noci.



MARY ANNE HOBBS (BBC radio 1 / Velika Britanija)

S najvecim ponosnom predstavljamo vam prvu damu BBC Radio 1 postaje, fantasticnu Mary Anne Hobbs, koja svojom pionirskom emisijom eksperimentalne glazbe (nekoc poznate kao Breezblock) uspjesno promovira niz pravaca svima omiljene elektronike. Djeva koja je svoj zanat kovala u Sounds, NME i Loaded casopisima, te na BBC GLR i XFM postajama, danas je jedna od najuspjesnijih radijskih voditeljica. Osim s dvije kompilacije underground elektronske glazbe koje je izdala za Planet-Mu ("Warrior Dubz", te "Evangeline"), Mary Anne se moze pohvaliti i time sto je je po prvi puta odvela dubstep iz malih vlaznih klubova na medjunarodni festival, bivajuci domacinom stage-a na Sonar festivalu.
Radeci za BBC Radio 1, Mary Anne je bila domacinom najznacajnijih glazbenih ceremonija, radila dokumentarce o svjetski poznatim muzicarima, pokrenula i vodila nagradjenu Radio 1 Rock emisiju, pokrivala Glastonbury Festival, i na jos mnogo drugih nacina pridonijela svjetskoj glazbenoj sceni.

linkovi: myspace / site
video: Mary Anne Hobbs - 'Meet the dj' Radio 1 / Mary Anne Hobbs TV / Mary Anne Hobbs – Sonar 2008 / Mary Anne Hobbs – Sonar 2007




JAHCOOZI live (Kitty Yo, A Sound / !K7 - Njemacka)

Osim sto su jednoglasno izglasani za najljepse izvodjace ovogodisnjeg Illectricityja, berlinski bass heavy trio moze se podiciti i cinjenicom da je omiljeni izvodjac najljepseg svjetskog para... Da, Brangeline. I dok satiricnu i odrjesitu vokalisticu Sashu Perreru vise zanima kako u pratnji multi instrumentalista i producenata Orena Gerlitza i Roberta Kocha uciniti Berlin metropolom inovativne klubske glazbe, Jahcoozi je definitivno grime-tech-dub-rave-tronik cudo koje bez imalo truda sve nabrojane zanrove sklapa u savrseno plesnu mjesavinu popa. Jahcoozi su osvojili i kriticare i publiku, ali i kolege producente, pa su tako suradjivali sa imenima kao sto su Asian Dub Foundation, Chris Duckenfield, Cagedbaby (Fat Boy Slim), Modeselektor, Spank Rock, Kraddy, Kano i dr. Njihove stvari izdane su na svjetski poznatim kompilacijama, poput Fabric i Bpitch, te na prestiznim etiketama Playhouse, Crosstown Rebels, SugarCane, Tigerbeat6, i dr.

linkovi: site / myspace / diskografija
intervjui: prvi / drugi
video: Jahcoozi – BLN / Jahcoozi – Black Barbie live




DEADBEAT live (~scape, Wagonrepair / Kanada)

Producent koji je svoj stil gradio zadnjih osam godina, Scott Monteith aka Deadbeat dodao je svojoj kaleidoskopicnoj sintezi housea, techna, digitalnog dancehalla i dubokog duba novi ton od kako se preselio u Berlin. Ponosni geek glazbene tehnologije zanat je ispekao radeci za proizvodjaca softver sintisajzera tijekom cetiri godine, a svojim nedavnim majstorijama osvojio je publiku na Sonaru, berlinskom Transmedialu, te Muteku u rodnom Montrealu. U Zagrebu ce predstaviti svoj novi album "Roots and Wire", koji je izdao na Wagon Repair etiketi, te podijeliti dio svoga znanja na predavanju i radionici produkcije elektronske glazbe unutar festivala.

linkovi: myspace / diskografija / izdavacka kuca
video: Deadbeat - Gimme a Little Dub / Predavanje na Red Bull music akademiji




CLP – Chris De Luca vs Phon.o w. MC Tunde Olaniran live (Shitkatapult, Boysnoize Rec. / Njemacka)

U sklopu predstavljanja netom izaslog albuma Supercontinental, CLP aka Chris de Luca i Phon.O spremni su svojim nekonvencionalnim setovima punim intergalakticnog hip hopa, ghetto beatova, seksi IDM-a i prljavog techna demolirati hrvatsku publiku. De Luca je poznatiji kao dio legendarnog Funkstorunga, ciji su remiksevi Bjork, Wu-Tang Clana, Speedy J-a i Plaida razvaljivali diljem svijeta, a suradnjom sa Peabirdom na albumu Deadly Wiz Da Disco izrazio je svoju ljubav prema hip-hopu. Funkstorung je jedno od najvecih imena elektronicke glazbe, a izdavali su za velikane poput !K7, Compost Records, Musik aus Storm i Acid Planet. Posljednji album "Return to the Acid Planet" Chris De Luca i Michael Fakesch izdali su 2006. Nakon raspada Funkstorunga De Luca mjesto partnera ponudio je Phon.Ou s kojim je suradjivao nakon Disconnected turneje. Phon.O je krajem devedesetih sa svojim tada nepoznatim prijateljem Saschom, koji danas oduševljava ljubitelje IDM-a pod pseudonimom Apparat, dosao iz istocne Njemacke u Berlin kako bi ostvario svoje djecacke snove o glazbenoj karijeri, te izdao niz EP-ja za Cytrax, Tigerbeat6 i Shitkatapult. Prvi zajednicki album Supercontinental De Luca i Phon.O krajem listopada izdali su na Shitkatapultu pod imenom CLP, u medjuvremenu su privukli paznju i Boys Noizea za koje su u rujnu izdali i EP s remiksevima Mix Hella, Dipla i DJ Segea.

linkovi: site / myspace / diskografija / myspace / diskografija
audio: predstavljanje Supercontinental albuma / kratki mix / CLP live mix
press: CLP in Oslices
videos: Svi spotovi / Svi liveovi




Klute (Comercial Suicide, Metalheadz / Velika Britanija)

Pratiti karijeru Toma Withersa doista je zahtjevan posao s obzirom da je davno prije no sto su prvi taktovi drum'n'bassa i hardcorea pronasli put do zeljnih slusatelja, svoj glazbeni izricaj zapoceo kao Tommy Stupid, frontmen skate punk benda The Stupids. Iako je nekoliko godina kasnije potpuno presao u elektroniku, Klute i danas ponosno pokazuje svoje buntovnicke korjene i ne pristaje biti okovan trendovima. Njegova sposobnost kombinacije niza potpuno razlicitih glazbenih pravaca poput techna, trasha i duba sa punkovskim stavom Kluteov je zastitni znak. Svoj prvi album "Casual Bodies" objavio je 1998. za Certificate 18, label koji je nedugo potom potonuo. Potaknut strahom da nitko nece zeljeti izdavati njegovu muziku, te zgrozen uniformiranoscu scene, odvazio se na osnivanje vlastite izdavacke kuce Commercial Suicide, gdje nedavno izdaje i svoj peti album "The Emperor's New Clothes", a ujedno je ponosni dom i prvim albumima odlicnog Amita i SKC-a. Izvodjac kojem je jednako ugodno pustati na Metalheadz veceri kao i uzivati u likvidnom stilu Soul:r ekipe, Klute uvijek donosi svjezu i raznoliku selekciju punu iste energije po kojoj je poznata njegova produkcija, te presijeca stilove i testira granice tjerajuci klabere na plesnu ekstazu.

linkovi: site / myspace / diskografija / diskografija / label diskografija
video: intervju / Klute – Savious / Klute & Stamina live




Boom Monk Ben (Ninja Tune, Mixed Bizness / Velika Britanija)

Ovaj najmladji ninja za svoje oružje bira Serato i kovceg najrazlicitijih poslastica poslaganih iskljucivo za izazivanje kolektivne euforije na plesnom podiju, a kako je poznat kao obožavatelj svake vrste bassa, Boom Monk Ben ne preza ni od kojeg žanra u ostvarivanju spomenutog cilja. Od hip hopa preko dancehalla, funka, breakbeata pa sve do housea, electra, dubstepa i drum'n'bassa možete biti sigurni da ovaj Škot nece škrtariti na materijalima za glazbeni delirij. Njegov jedinstveni stil i raznolika selekcija osvojili su i publiku van rodnog mu Glasgowa, pa je Ben osim po klubovima u Londonu, Moskvi, Parizu, Cape Townu nastupio i na Rockness 2008, The Big Chill 2008, dva puta na Bestival festivalu, Connect festivalu, Copenhagen's Public Service festivalu, te na Middlesbrough Institute Of Modern Art. Svojim setovima oduševio je i legendarnu Ninja Tune izdavacku kucu, gdje je serijom "Boom Monk Zen" mikseva napravljenih za Solid Steel radio emisiju nadmašio velikane poput Mr Scruffa, Kid Koale, Cut Chemista i Jamesa Holdena, a tijekom nedavne proslave dvadesetogodišnjice Solid Steela Boom Monk Ben postao je uz Coldcuta, DJ Fooda i DKa dio Ninja Tune DJ ekipe.
Uz cfsn DJeve otvoriti ce ILLECTRICITY festival 28. studenog u klubu Logic!

linkovi: myspace / site
mixevi: bennybassupmix / kitschnsyncmix / killerkitsch / bmblivecopenhagen




THE PANACEA (Position Chrome, Offkey / Njemacka)

Teutonski veleum produkcije Mathis Mootz, koji se krije iza imena grcke bozice iscjeljivanja Panacee, razvio je svoj podmukli bucni glazbeni izraz karakteristican po mijesanju hardkora, drum’n’bassa i industriala u najeksplozivniji digitalni Molotovljev koktel. Iako Mootz naginje u smjeru Ram Recordsa, Virus Recordingsa, No U Turn i DHR ekipe odakle dolaze i njegovi najveci uzori poput Eda Rusha, glazba koju slaze kao Panacea je kaoticni pomahnitali hardcore drum’n’bass koji ce apsolutno svaku predodjbu o strukturi sravnati sa zemljom. Mootzova produkcija nije ogranicena samo na Panaceu, vec radi i eksperimentalnu glazbu, electro i neo-industrial kao Squaremeter, Disorder 2nd Gen, Warfare i pod nizom drugih pseudonima. Svemoguci Panacea je daleko od mirovine, bar dok postoje teritoriji i plesni podiji koje nije devastirao svojim eksplozivnim setovima. Dom i studio najvece face mracnog drum’n’bassa skriveni su u jednoj malenoj vinariji u Sommerhausenu, daleko od ljudi nesvjesnih kakva se digitalno naoruzanje i studijska artiljerija krije u njihovom susjedstvu.
Vlasnik je Position Chrome labela, na kojem izdaju i mocnici poput Raidena, Limewaxa, Propagande, Secta, Cooha i Audia, a nakon ovogodisnje Priredbe kolektivno iscjeljivanje klabera odrzat ce i u Zagrebu. Rezervirajte svoje mjesto danas!

linkovi: myspace / site
mixevi: The Panacea live @ Therapy sessions 2008 / The Panacea @ GarageM studio mix (January 2007) / The Panacea live @ Pirate station
video: The Panacea / Panacea @ Therapy Sessions Bern




VARIOUS PRODUCTION (XL Recordings, Various Production, Planet-Mu / Velika Britanija)

Ono sto je za moderne obozavatelje downtempa, 2stepa, dubstepa i slicnih pravaca elektronike famozni Burial, prije nekoliko godina bili su Various Production. Dvojac od kojeg je William Bevan naucio skrivati identitet ko doktor Dabic, svojom jedinstvenom fuzijom elektronskih beatova, akusticnih i elektronskih instrumenata, te soulful vokala, u kombinaciji brit-folka, dubstepa, trip-hopa i avant popa zauvijek ce vam se urezati u pamcenje. Iako vam se od ovakve definicije vjerojatno vrti u glavi, nismo ni blizu otkrivanju biti produkcije Various Productiona. Od Cat Power do Missy Elliot, svaki zanr ili pokret moze biti izvorom inspiracije za VP. I zato, kada ih slusate, trebate zaboraviti na njihove biografije, producente, zanrove i ambicije, te se prepustiti njihovim eklekticnim eksperimentima. Posjetitelji nekih od najvecih svjetskih festivala poput Roskildea, Wilsonica, Sonara, te manchesterskog Futuresonica, Pukkelpopa u Belgiji i londonskog Loveboxa vec su imali priliku uzivati u njihovim majstorijama, te smo uvjereni kako ce svi pronaci nesto za sebe u setu koji nas ocekuje na Illectricityju.
Nakon sto su za svoju vlastitu Various Production etiketu izdali niz 7” and 12” singleova (obicno u ogranicenim nakladama), Various su svoj prvi, uvelike hvaljen, album “The World Is Gone” izdali za XL Recording, label na kojem izdaju zvijezde poput Prodigyja, Becka, M.I.A.-e i Radioheada. Vecina njihovih izdanja pracena je apstraktnim, ali upadljivim ilustracijama Davida Braya aka Bonesyja, koje su savrseni vizualni simbol ovog produkcijskog dvojca. Osim remixa za Radioheadovog Thom Yorkea, ove godine izdali su “Various Versus”, kolekciju remikseva koje su napravili za artiste kao što su, Ian Brown, Foals, Virus Syndicate, Sugarbabes, M.I.A. i Adele, te remikseva koje su za njih napravili Zomby, Rustie, Milanese, Zan Lyons i Actress. Various Production trenutno dovrsavaju i svoj drugi zeljno ocekivani album.

linkovi: site / last FM
mixevi: Various Production Mix for Square Roots Sessions
video: Various Production – Hater Various Production – Thunnk Various Production DJ set / intervju:




www.myspace.com/rustiebeetz

Ne brinite, Rustie je stariji nego sto izgleda! Ovaj glasgovski decko petlja sa elektronickim beatovima od 2002., kada je nabavio svoj prvi Fruity Loops i uhvatio se DJ-anja. Danas je dio svjeze LuckyMe ekipe koja je utociste i Hudsonu Mohawku, jednom od najboljih mladih producenata elektronickog hip-hopa, te ga Rustie uz Dabryea, J Dilla i Just Blazea navodi kao jednog od najvecih uzora. Iako je svoje prvo izdanje imao jos 2005., odradio ga je pod imenom Voltaic, te je tek prosle godine privukao paznju sire publike albumom “Jagz The Smack”, za koji ga je inspirirao prljavi juznjacki hip-hop. Svoju glazbu producira uz pomoc PC-ja, midi tipkovnice, bubnjeva, hrpe softvera i svega sto mu se nadje pri ruci, ukljucivsi selotejp i vrecice cipsa. Snazan hibrid ravea, grimea, hip-hopa i bleep techna Rustie je sam nazvao aquacrunk, a Jagz The Smack je definitivno najbolji soundtrack za razbijanje mita o urbanoj utopiji. Odlicne kritike ovog albuma dovode ga do daljnjih izdanja za Stuff Records i Kode 9-ov Hyperdub u 2008., kao i remikseva za Various Production, Jahcoozi, Alexa Smokea, te legendarnu Warp etiketu za koju je Rustie remiksirao Pivot i Jamie Lidella. Njegova uzbudljiva kombinacija temperamentnih melodija i dubokog bassa odvela ga je na DJ i live nastupe po cijeloj Velikoj Britaniji i Europi, a nastupao je uz glazbenike kao sto su Method Man & Redman, The RZA, Modeselektor, Flying Lotus, i dr. Ove godine Rustie je nastupio izmedju ostalog i na Sonar festivalu, a njegov set sa Bloc festivala sviran je u emisiji Mary Anne Hobbs na BBC Radio1-u.

linkovi: www.myspace.com/rustiebeetz / www.thisisluckyme.com
audio: Rustie mix
video: Rustie + 215 The Freshest Kids - Cafe De Phresh / Rustie live / intervju



Vise informacija uskoro na webu, forumima i web stranici www.illectricity.com

Addajte nas na Myspaceu i Facebooku Smile

Last edited by confusion on 06.11.2008 12:38; edited 1 time in total

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 02.11.2008 19:33    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Dodali smo jos 3 headlinera koji ce nastupiti na ILLECTRICITY festivalu ! Uskoro jos informacija...


3. Nucomers night !

Natjecaj za mlade neafirmirane producente, DJeve, live actere, bendove, VJeve

Ukoliko ste oduvijek imali ambicija baviti se glazbom, a niste se pronasli ni u StorySuperNovama, ni u Idolima, ni u CocaColinim zvijezdama, a na kraju ste ocajni i Mijenjam zenu uzeli u obzir planirajuci umjesto muznje krave mahnito lupati beat po kantama, cfsn vas prihvaca rasirenih ruku! Za sve vas koji ste vlastiti talent dosad imali prilike prezentirati samo nekolicini zatecenih prijatelja radosno objavljujemo jos jedno izdanje originalnih Nucomersa, koncepta koji je u zvjezdanu orbitu po prvi put lansirao danasnje okorjele DJe i producente poput Zmaye, Kodina, Radamanta, Etui Etui Soniczoila, Leeksa, Dubwaya, itd. Stoga, pozivamo vas da u narednih nekoliko dana sjednete i dobro zagrijete stolicu, gramofone, CD playere, harfu, gudalo, harmoniku te nam posaljete svoje radove koje cemo nagraditi krajnje stajlis poljoprivrednom opremom kao sto su:

1 x Traktor Scratch Pro
1 x Traktor Pro
1 x Kore Electronic Experience

supported by Native Instruments !

Uvjeti natjecaja su:
1) da svirate ili producirate bilo koju mutaciju breakovite elektronske glazbe, koja ne mora biti striktno drum'n'bass ni breaks, no naglasak je na plesnijoj elektronici; odnosno da ste se tek bacili u vode VJ-inga
2) da jos niste svirali, odnosno nastupili kao DJ/VJ na vecim partijima; niti sluzbeno izdali svoju glazbu (za producente/bendove)

Kako bi se prijavili za natjecaj, molimo da posaljete promo materijale na adresu Petrinjska 14 (prezime Eterovic, 10000 Zagreb), ili link na materijal na email nucomersETillectricity.com najkasnije do 18.11.2008. (datum na postanskom zigu posiljke))!!! Ako do 18.11. ne stignete poslati, molimo da u pismu i ovaj put atacirate 2 velike cokolade i vrecicu bombona kako bi zazmirili na nepravilnosti.Wink Prosli puta nismo dobili nista pa pokusavamo ponovno ! Uporni smo, nema sta Wink
Materijali nek ne budu veci od 100MB za download ukoliko aplicirate preko interneta, dok oni koji salju postom nek salju najviše 2 CD-a/DVD-a. U kuvertu, uz medij, obavezno ubacite kratku biografiju, te ostavite kontakt (mail adresa i broj mobitela), kako bismo vas mogli kontaktirati!!!
Rezultati natjecaja biti ce objavljeni na vecini inernet stranica, foruma i na nasoj stranici.

Sreeetno Smile

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 06.11.2008 12:41    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Dragi nasi !

Taman kad ste mislili da smo ispucali sva glavna festivalska iznenadjenja, evo nas opet sa svjezim novostima Smile Kao secer na kraju ostavili smo tri ultramraksuper gostovanja... Ukratko, radi se o Panacea-i, Various Production i Rustieu a njihove biografije pridodane su u prvi topik! Uz taj update dodali smo i linkove ispod svakog artista tako da mozete poslusati njihove mixeve, pogledati video/spot, procitati intervju ili neki masni trac Wink

Uskoro jos novosti !

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 14.11.2008 01:32    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Upozorenje! Imate jos samo 5 (slovima: PET) dana da se prijavite na Nucomers night! Podsjecamo – najbolji od vas imat ce priliku pokazati svoje znanje i umijece u svima omiljenom KSET-u 29. studenog i osvojiti vrijedne nagrade naseg velikodusnog sponzora Native Instruments. :stek stek:
__________________________________________

Edukativni dio programa / 1. - 4. prosinca 2008.:

radionica produkcije elektronske glazbe / sound design organizirana je u suradnji s Udrugom AEG (autora elektronske glazbe) unutar Hrvatskog drustva skladatelja s etabliranim hrvatskim producentima (Ivan Komlinovic, Davor O, Zarkoff, Examine…), jednim od najutjecajnijih sound designera/producenata u svijetu, Deadbeatom (Kanada) i Ableton carobnjakom Ceeom iz Al Hace (Austrija/Njemacka).



Radionica je podijeljena u cetiri dana / cetiri tematske cjeline.

- prvog dana radionice raspravljati cemo na temu glazbene produkcije i rasclaniti pojedine faze, komponiranje, produkciju i mastering te dati kratak pregled osnovnih alata za rad.
- U drugom dijelu radionice bavit cemo se zvucnom sintezom te pokusati generirati audio masterijal (semplove) koji ce se koristiti u daljnjim fazama radionice. U pauzi je predvidjena aktivnost field-recordinga u kojoj ce sudionici radionice snimati zvukove iz okoline za daljnje koristenje u produkciji i pritom se upoznati sa procesima snimanja, konverzije i obrade snimljenog materijala. Nakon field-recordinga odlazimo u studio Ivana Komlinovica. Ivan Komlinovic je od ozujka 2005. zaposlen kao sound engineer/audio montazer u najstarijoj HR filmskoj producentskoj kuci - Croatia Film. U njegovom studiju pozabaviti cemo se temama studijskih standarda, zvucne izolacije, audio montaze, miksanja i postprodukcije.
http://www.myspace.com/ikom01

- u nastavku radionice, drugog dana, predvidjena je panel diskusija sa producentima na temu metode i iskustva u produkciji, kroz koju cemo pokusati dobiti uvid u stecena znanja i preferencije po pitanju sredstava za rad, trikova i korisnih savjeta za grupu. Nakon toga slijedi rad u nasem malom studiju gdje ce sudionici imati priliku stvarati glazbu koristeci materijale generirane i snimljene dan ranije, te razmjenjivati savjete i iskustva uz rad sa strucnjacima, sudionicima panela.

- treceg dana u goste nam dolazi Njemac Cee iz Al Hace koji ce odrzati Ableton radionicu! Ableton glazbeni softver ima niz poklonika medju skladateljima, glazbenicima i DJ-ima diljem svijeta. Kirurg za beatove CEE (al Haca, Crunchtime) vodit ce predavanja o niz tema s posebnim naglaskom na specijalne tehnike programiranja te kreativne metode procesuiranja zvuka. "Zelim pokazati niz glazbenih pristupa do kojih sami mozda nikad ne bi dosli", kaže Cee. Radionicu podržavaju Jazzmutant i M-Audio, te Ableton Live.
www.myspace.com/alhaca



- cetvrti dan druzit cemo se s jednim od najutjecajnijih kanadskih producenata elektronske glazbe- Deadbeatom koji ce korisnim savjetima pomoci prisutnima i s njima provesti puna tri sata diskutirajuci o njihovim dosadasnjim radovima, te radovima isproduciranima unutar tri dana odrzavanja radionice.
www.myspace.com/deadbeatcomputermusic



Edukativni dio programa je besplatan !!!

Slanjem maila na adresu illektronskaglazbaETillectricity.com aplicirate na radionicu produkcije elektronske glazbe koja ce se održati od ponedjeljka do cetvrtka (1. do 4. prosinca) od 18:30-21:30h.
Proslijedjen ce vam biti kratki obrazac kojeg biste trebali ispuniti i poslati mailom najkasnije do srijede (26. studenog). Uz aplikaciju potrebno je uploadati ili linkati nesto vasih materijala, jer je za sudjelovanje ipak potrebno osnovno znanje! Radionice ce obuhvacati teoretski i prakticni dio. Radi se u malim grupama (od 6 do 8 ljudi).
Info onima koji su primljeni stici ce na mejlove najkasnije do 28.11.

Radionica je zamisljena kao kreativna igraonica za odrasle kroz koju ce svi imati priliku nadopuniti svoja znanja, te se druziti s nekim od najvecih majstora elektronske glazbe. Nemojte se bojati, nema ocjena ni minusa iz zalaganja! Doduse, od domaceg rada se necete izvuci… Sretno !

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 19.11.2008 11:35    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

ILLECTRICITY
cutting edge music & arts
festival / Zagreb


Raspored programa:


- PETAK / 28. studeni / OTVARANJE FESTIVALA / club Logic / 22h / upad 35kn

Boom Monk Ben + cfsn DJs (feelipa, basta, funk guru & phillipe)
Mash up allstyler (electro, ghetto tech, breaks, drum'n'bass, dubstep, glitch hop, hip-hop, digital dancehall...)


- SUBOTA / 29. studeni / 3. NUCOMERS NIGHT / KSET / 22h / upad 25kn

Nastupit ce pet ili sest nucomera (Djeva, live actova, bendova, VJeva) izabranih preko natjecaja ! Navratite poslusati i poduprijeti mlade neafirmirane glazbenike/vizualne umjetnike koji ce jednog dana postati super zvijezde Smile


- PONEDJELJAK / 1. prosinac / otvaranje izložbe YEBOMAYCU / Prostor (Mesnicka 5)


- PONEDJELJAK – CETVRTAK / 1. - 4. prosinca / EDUKATIVNI dio programa festivala - radionica produkcije illektronske glazbe / wrkshp


- CETVRTAK / 4. prosinac / VIDEOSKOP / kino Europa / 21h / upad 16,9kn.


- PETAK I SUBOTA / 5. i 6. prosinac / PREZENTACIJSKI dio programa / predavanja
od 19 do 21h u klubu Fanatik


- PETAK / 5. prosinac / tvornica Jedinstvo / ZATVARANJE FESTIVALA – prvi dio / 22h / 85/100kn / 12/14€
ghetto tech / techno / dub / glitch hop / dancehall / grime / dubstep / drum&bass

line up:
SLEEPGOLFER ft. MC POPAY (Kingston / Hrvatska)
AL HACA DJ set (Cruchtime, Klein records / Austrija-Njemacka)
DEADBEAT live (~scape, Wagonrepair / Kanada)
CLP – Chris De Luca vs Phon.O w. MC Tunde Olaniran live (Shitkatapult, Boysnoize Rec. / Njemacka)
JAHCOOZI live (Kitty Yo, A Sound / !K7 - Njemacka)
THE PANACEA (Position Chrome, Offkey / Njemacka)

supported by Goethe institut


- SUBOTA / 6. prosinac / tvornica Jedinstvo / ZATVARANJE FESTIVALA – drugi dio / 22h / 85/100kn / 12/14€
drum&bass / dubstep / aquacrunk / grime / hip-hop / glitch hop / brit-folk

line up:
SIMON/OFF (Plainaudio / Austrija)
DIYALA (CPZ records / Hrvatska)
RUSTIE (Wireblock, Stuffrecords, Warp / Velika Britanija)
VARIOUS PRODUCTION (XL Recordings, Various Production, Planet-Mu / Velika Britanija)
MARY ANNE HOBBS (BBC radio 1 / Velika Britanija)
KLUTE (Commercial Suicide, Metalheadz, Soul:r, 31 Records, Hospital / Velika Britanija)





Pretprodaje / cijene / festivalske pogodnosti:

Pretprodaja ulaznica po cijeni od:

190kn/26.5€limitiran broj (100kom) festivalskih ulaznica pustiti ce se u pretprodaju od 20. studenog ! Požurite, pohitajte Smile
U cijenu karte ukljuceno je 4 partyja i Videoskop + sve pogodnosti navedene pod festivalskim popustima! Festivalske ulaznice kupuju se preko Eventima.

155kn/22€ – weekend pack ulaznica (ukljucuje ulaznicu za 5. i 6. prosinac + sve pogodnosti navedene pod festivalskim popustima). Na pretprodajnim mjestima od 25. studenog !

85kn/12€ – pojedinacne za petak ili subotu (na blagajni/na dan - 100 kuna/14€). Na pretprodajnim mjestima od 25. studenog !


Pretprodaja:

HRVATSKA: Zagreb – DropIN (Varšavska i Avenue Mall), Kingston (Radiceva), M.A.M.A. (Preradoviceva)
Rijeka – Glazbeni Centar (F. Rackoga 22)
Ostatak Hrvatske: Eventimova pretprodajna mjesta: Generalturist, adriatica.net, Dallas Music Shops, Dancing Bear, Aquarius, Croatia Records, TechnoMax...www.eventim.hr
SLOVENIJA: Petrol, Big Bang, Kompas, 3DVA trafike...www.eventim.si
SRBIJA: ComTrade, Handy, PC centar, Uspon...www.eventim-yu.com
BOSNA: Kompas (Sarajevo, Tuzla), MG Travel (Banja Luka)
Ostatak svijeta i svemir, www.eventim.hr/portal/en


Festivalski popusti s festivalskim ili weekend pack ulaznicama (petak i subota – 5. i 6. prosinac):
DropIN (Varšavska i Avenue Mall) – festivalska obleka (popust na robu i šuze od 20%)
Cyber funk cafe (Masarikova 26 – dvorište) – festivalski internet i smoothie (popust od 20%)
Kolding (Berislaviceva 8 ) – festivalska birtija (svakodnevni popusti na razna pica)
Hostel Fulir (Radiceva 3a; +385 1 48 30 882; +385 98 19 30 552; fulir@fulir-hostel.com; www.fulir-hostel.com) - festivalski popust na nocenja
Restoran Kerempuh (Kaptol 3 / iznad tržnice Dolac) – festivalska klopa (popust na hranu i pice 15%)

Popusti traju od 28. studenog do 6. prosinca uz predocenje festivalske ili weekend pack upadnice.

Uskoro vise informacija o predavanjima, nagradne igre, itd

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 23.11.2008 14:05    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Natjecaj za 3. Nucomers night koji ce se odrzati 29. studenog u KSETu je zavrsio ! Line up cemo otkriti uskoro na webu i forumima...


PETAK I SUBOTA / 5. i 6. prosinac / PREZENTACIJSKI dio programa / predavanja / club Fanatik:

odrzati ce se 5. i 6. prosinca od 19 do 21h i obuhvatit ce predavanja i diskusije na teme:

- petak / 5. prosinac / 19h

rjesavanje statusa hrvatskih producenata elektronske glazbe unutar Hrvatskog drustva skladatelja - Udruga autora elektronske glazbe – uvodno predavanje

predavanje i diskusija na temu produkcija elektronske glazbe/sound designa. Kanadski producent Deadbeat podijelit ce svoje znanje i iskustva vezano uz Ableton live te sound processing. Saznajte zasto je ovaj producent pohodio vec dva puta Red Bull Music Akademiju.

- subota / 6. prosinac / 19h

proces managment organizicije vecih manifestacija s glavnim organizatorima elevate festivala (Graz, Austrija, www.elevate.at) – uvodno predavanje

predavanje na temu everybody talking bout BLN / LDN
londonska kulturna/glazbena scena u usporedbi s berlinskom kulturnom/glazbenom scenom te prica o londonskoj i berlinskoj grime/dubstep sceni na kojoj ce sudjelovati Mary Anne Hobbs (BBC Radio 1 - London) i Sasha Perera (Jahcoozi - Berlin)

Prezentacijski dio programa je besplatan i svi ste dobrodosli !



Preostali artisti koji ce gostovati 5. i 6. prosinca u tvornici Jedinstvo:

CEE - AL HACA DJ set (Crunchtime, Klein records / Austrija - Njemacka)

Prije 10 godina kolektiv Al Haca svirao je sve, od duba, preko punka, do raznih vrsta elektronike, diljem Njemacke. No, kada su Coldcut poslusali njihov prvi LP Inevitable, Cee i MC RQM su poceli zajedno ici na turneje, a suradjivali su i s producentom Robertom Kochom iz Jahcoozija koje isto imate priliku vidjeti na Illectricityju. Ceejevi ostri i precizni producentski radovi privukli su pozornost Gilles Petersona koji je Al Hacin singl Blaze 'N Cook nominirao za singl godine na BBC Radio1 postaji. Njihov najnoviji LP Family Business sinteza je desetljeca glazbenog putovanja, te smo ponosni što ce Cee svoje producentsko umijece podijeliti sa polaznicima Illectricity radionice.

linkovi: sajt / myspace




SIMON/OFF (Plainaudio records / Austrija)

Simon/off cini trecinu austrijskog benda Winterstrand, a svoj debut EP Soon izdao je 2005. Iako je poceo kao breaks i drum'n'bass DJ u devedesetima, Simon/off sada razvija vlastiti originalni zvuk, u kojem je lako osjetiti snazan utjecaj dubstepa, IDM-a i slicnih pravaca elektronske glazbe. Njegovi najnoviji produkcijski izleti mogu se cuti u setovima producenata i DJ-eva kao sto su Distance i Bunzer0, a njegov live show odusevio je publiku Londona, Berlina, Beca i njegovog rodnog Graza, gdje i danas aktivno sudjeluje u organizaciji partija, radionica i jacanju glazbene scene.

link: myspace




DIYALA (CPZ records / Hrvatska)

Svima poznata Varazdinka svoje prve glazbene korake ucinila je u sedmom razredu osnovne, a sa dvadeset godina vec je bila clanica banda [b]PLAG. No, suradnja sa nizom artista poput Pure Stems Pack, Tristosixy, Eddyja i Yannah i Edo Maajke dovela ju je i do onog što joj najbolje lezi – karijere MC-ja. Njezin spot Raw kojeg je rezirao slovenski redatelj Mitja Okorn bio je prisutan 2 mjeseca na ljestvicama MTV Adrie i na nekim ljestvicama slovenskih televizija i radio postaja! Diyala je bila nominirana i za Zlatnu Kooglu, a u studenom 2008. na slovenskom labelu CPZ records izlazi i njezin prvi album, Rapstract.

linkovi: sajt / myspace




SLEEPGOLFER & MC POPAY (Kingston / Hrvatska)

Ovaj mladi zagrebacki producent oduvijek je znao kako njegova kreativnost najbolje funkcionira uz niske frekvencije, bilo to s bendovima ili u vidu vlastite produkcije kojom se bavi posljednjih 7 godina. Danas je njegov glazbeni izricaj evoluirao u beatove premazane dancehallom, reggaeom, grimeom i dubstepom, a na Illectricityju cemo ga imati priliku slusati u drustvu omiljenog mu MC Popaya. Sleepgolfer trenutacno radi na albumu koji ce spojiti cajke s mracnom klupskom energijom, a s obzirom da je dosad suradjivao sa Edo Maajkom, Diyalom, Alejuandro Buendijom (aka Alex TBF), i srpskom grupom Bad Copy, preostaje vam samo doci i poslusati što ovaj mastoviti kreativac sprema.

linkovi: myspace Sleepgolfer/ myspace Popay


_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 26.11.2008 12:29    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Natjecaj za Nucomers night je gotov te smo Izabrali sest nucomera koji ce gostovati ove subote - 29. studenog u KSETu u sklopu nase trece Nucomers veceri unutar illectricity festivala !
Interes je bio velik a odlucili smo se za ovih sest mladih audio-vizualnih umjetnika Smile

Line up:

Dots – DJ set (Karlovac)
Inconnector – live/DJ set (Koprivnica)
Toovar – live (Pula)
Crisis.Dub - live/DJ set (Slavonski Brod)
Naos – live (Karlovac)

+ VJ Loading Data (Karlovac)

stilovi: breaks / electro / drum&bass / techno /dubstep / dub / electronica

Start 22h / upad 25kn

supported by Native Instruments

Tocan line up, biografije i linkovi na mjuz uskoro na www.illectricity.com


Ne zaboravite na otvaranje festivala s Boom Monk Benom (Ninja Tune, Mixed Bizness / UK) u petak u Logicu !
Nagradnih igara vezano uz prvi weekend nece biti posto su ulaznice jeftine !

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 02.12.2008 01:32    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote



VAZNA NAPOMENA !!! Ulaznice tek od utorka (2. prosinca) ili srijede (3. prosinca) u pretprodaji... Imali problema s tiskom tako da su sve otisnute ulaznice zavrsile u smecu ! Nove su na perforiranjima i numeriranjima... Nase isprike ! Do ondah mozete ih kupiti online preko Eventima !


NAAAGRADNA IGRANKA !!!

Izludjuju vas bijele munje po cijelom gradu? Kuzite vi taj street art, lijepo je to, ali jednostavno su nekako... prazne? Kada vidite bijeli sticker u glavi vam bljesnu disko kugle, sarene boje, konci, kolaz papir, te se s nostalgijom sjetite satova likovnog iz osnovne skole i mirisa Karbofixa? Ili ste oduvijek voljeli crtati po zidovima, al vam mama ne da? E pa, sada je savrsena prilika da pokazete kako vama sijeva u glavi jer pocinje illektricna nagradna igra!

Ideja je beskonacno jednostavna - sve sto zelimo je da postanete dio naseg festa, pustite masti na volju i divljate po munjama. Dakle, slobodno napadnite neku koja se krije u susjedstvu ili skinite PDF sa weba i prepustite se kreativi u toplini vlastitog doma. Jedino pravilo je da pravila nema, tako da munje mozete gravirati, izraditi iz plastelina, poskrivecki isplesti na dzemperu koji vam baka sprema za Bozic ili izrezati sa haube tatinog novog Audija, politi benzinom i slikati u gorucem stanju. Za materijalnu stetu ne odgovaramo. Wink

Jedino sto vas molimo je da svoje eksperimente slikate i fotke nam posaljete na mejl illectricityETillectricity.com (u naslov ILLEKRICNA NAGRADNA) ili nas taggate na fejsu/spejsu.

Oni najuspjesniji/zabavniji/originalniji imaju priliku postati hodajuca illectricity maskota, jer ih doslovno oblacimo od glave do pete! Pocevsi od najinhitmegaultraturbokulmusthave festivalskih startasica, preko majice, keychaina, svi ce znati da ste najmunjenija osoba u gradu! Plus naravno upad na najbolje zurke u tvornici Jedinstvo iduci vikend!

Stoga, kosaricu u ruku i munjevitom brzinom do duckasa po materijal, te se bacajte na posao, jer vremena je malo, a ideja milijun.

nece grom u koprive.... Very Happy


Festivalske stratasice (12/12 limited edicija)


Fastivalske majice


Festivalski keychainovi


Nagradni fond: 5 pari illectricity Startasica (svaka je unikat i obiljezena brojevima od 1 do 12), 5 weekend pack ulaznica, bon od 200 kuna za cugu na sanku (ide najboljem), 10 illectricity majica, 10 keychainova, , itd. Isplati se potruditi !

Deadbeat do kada primamo vase radove je petak (5. prosinca) do 16h !

Majice i keychainovi prodavati ce se i na festivalu po popularnim cijenama...


Uskoro tocan line up za cetvrtak (Videoskop u kinu Europa), petak i subotu (u tvornici Jedinstvo)

Skicajte nas na www.illectricity.com

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Muzika All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group