Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
zašto paint bucket tool oboji sve umesto ono što ja želim?

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Flash
View previous topic :: View next topic  
Author Message
predic



Joined: 19 Jul 2009
Posts: 36
Location: evropa

PostPosted: 03.09.2009 18:44    Post subject: zašto paint bucket tool oboji sve umesto ono što ja želim? Add user to your forum ignore list Reply with quote

zdravo svima,
postavio sam pitanje na kirupa, ali ne kapiram ja toliko dobro engleski, i ne shvatam baš dobro njihove odgovore. pa da pitam ovde.

nacrtao sam ovcu koja skakuće i oko dokumenta uradio kvadrat, to jest okvir slike, onda sam povukao 2 linije koje će da budu brdo. onda sam probao da obojim u zeleno sa paint bucket tool ispod linije brda, da bi bilo brdo. a gore sam hteo da bude plavo, kao nebo.
ali kad hoću da obojim brdo u zeleno, pomenuta alatka mi oboji ceo dokument umesto ono što ja želim.
evo slike:


evo i prazne slike, isključio sam prvi lejer, da se vidi da nema ništa na drugom lejeru, to jest da je sve na istom lejeru:


evo i treće slike na kojoj se vidi da je sve obojeno u zeleno umesto samo brdo, čak i ovcu je obojio pa zato mislim da nije u pitanju nezatvorena linija brda:


probao sam i bez rectangle/kvadrata za okvir slike, neće da oboji ništa a kad nacrtam rectangle, oboji sve, kao što se vidi na zadnjoj slici.
koristio sam i sve gap size mogućnosti, i ništa.

evo odgovora koje sam dobio na kirupa, ali ne shvatam šta treba da uradim, niti znam na kakav boks misli niti znam kako da proverim da li imam gaps on layout:
Quote:
-It looks like the curved hills are an open line. You'll need to close the line in order to use the fill tool. (Bringing the line to the edge of the canvas doesn't close the line. Try drawing a box around it.)
-Thats pretty strange coz even your sheep is getting colored.
Try making a new file with an empty circle inside a rectangle and fill different colors in them.
If so then you got to zoom in and check for gaps on your layout.
Probably you could set the snap(magnet) icon on and drag lines to intersect.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
booka



Joined: 06 Oct 2005
Posts: 325
Location: Zagreb

PostPosted: 03.09.2009 19:00    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

prvi ti kaže ono što si i sam skužio da je možda otvorena linija tj nije zatvorena površina pa da ne možeš obojati samo brdo ali pošto je i ovca obojana vjerojatno to nije problem.

drugi ti kaže da probaš otvorit novi fajl nacrtat kružnicu i probat obojat sa bucketom, ako to funkcionira onda uključi 'snap' (ikona je magnet) i povuci linije do rubova da 'snapaju' tj spoje se.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
predic



Joined: 19 Jul 2009
Posts: 36
Location: evropa

PostPosted: 03.09.2009 21:15    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

crtam ja krugove bez problema. evo sad sam otvorio novi fajl, mogu da crtam krug i sa punom bojom unutra, i sa linijom a unutra prazno i onda sam sa bucket alatkom obojio unutra crveno. tako da, kad nacrtam krug, mogu da bojim samo njega sa bucket tool, nije problem.

pretpostavljam da na ovom crtezu gde je ovca, rectangle zeza, bucket tool prihvata samo liniju okvira slike a ne linije unutar okvira/rectangle.
probacu sad sa taj snap...
ne znam je li bitno, ali kad hocu nesto da selektujem, stalno mi se pomera cela povrsina, ne da mi da selektujem nesto pa da izbrisem, tako da moram da koristim eraser tool umesto sa mishem da selektujem pa da obrisem. iako sam poslao povrsinu backward, stalno je tako. sad cu da probam da nacrtam brdo kao jednu liniju a ne dve, da se ne prekida nigde.

ma nece, sad sam sa pencil nacrtao jednu liniju od leve do desne strane, da mi bude kao brdo, i probao da obojim sa zeleno, i opet boji ceo dokument.
inace, snap ukljucim pre nego sto pritisnem bucket tool i kad koristim taj tool, opet boji ceo dokument. kad se ukljuci bucket, onda nema potkovice/snap vec gap size & lock fill.
takodje kad koristim line tool, ima potkovica/magnet, kad koristim pencil tool, onda nema. sad sam probao i line tool, meni je tamo automatski ukljucena potkovica.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Ivan Podrug - e1



Joined: 15 Apr 2005
Posts: 316
Location: Solin

PostPosted: 04.09.2009 13:06    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

a da ne crtas po jednom a bacas fill bucket na drugom layeru ?

_________________
there R only 10 typs of ppl.
Those who understand binary & those who don't.
Back to top
View user's profile Send private message
predic



Joined: 19 Jul 2009
Posts: 36
Location: evropa

PostPosted: 04.09.2009 16:42    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

pozdrav, hvala za odgovore.
evo da javim da sam reinstalirao cs4 i da sad sve radi kako treba.
nacrtao sam okvir za sliku, dve linije kao brdo i lepo obojio donju povrsinu u zeleno a gornju u plavo.
tako sam obrisao flash i instalirao ponovo, izabrao G, to mi je deo diska "on the fly", mauntuje se i ima password. medjutim opet kad sam instalirao, izabrao sam G, ali nije sve instalirao na G vec je nesto i na C. evo::
-adobe media encoder cs4 (C:\Program Files\Adobe\Adobe Media Encoder CS4),
-adobe utilities (C:\Program Files\Adobe\Adobe Utilities).
ostalo je instalirano na G (G:\FlashCS4).
sad mi nije jasno da li da kopiram enkoder i utilities na G, jer se plasim da ubuduce mogu imati problema oko funkcionisanja ako nije sve instalirano na jednom mestu. ne kosta me nista da kopiram, od viska ne boli glava, bolje da bude i na C i na G.
dakle, ako neko naidje na cudne probleme, uvek treba osoba sa problemom da proveri gde i sta mu se sve instaliralo.
hvala jos jednom, nadam se da ce sad ubuduce sve da funckionise.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
predic



Joined: 19 Jul 2009
Posts: 36
Location: evropa

PostPosted: 08.09.2009 10:42    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

na žalost, problem je nestao samo jednom dok nakon što sam reinstalirao flash cs4 drugi put. kad sam kasnije probao opet da obojim brdo u zeleno, isti problem, boji ceo dokument. sad sam reinstalirao treći put, i opet postoji isti problem.
izgleda da pri reinstalaciji pamti neke postavke, iako ja prvo deinstaliram flash i kliknem na deinstalaciju preference/postavki. madjutim kad instaliram opet, vidim da je zapamtio da sam izabrao classic workspace. moraću da probam da instaliram na drugom kompjuteru pa neće imati šta da pamti od prethodne instalacije.
ali svakako, ovo mi je unazadilo mesec dana učenja. nisam od onih koji preskaču, volim da učim detaljno, ali eto, već 4-5 nedelje se drndam oko ovog problema. tako da mi ide na živce.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Flash All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group