Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
05-12-2009 - illectricity festival @ dvorana Jedinstvo

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Muzika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 15.11.2009 00:32    Post subject: 05-12-2009 - illectricity festival @ dvorana Jedinstvo Add user to your forum ignore list Reply with quote



__
confusion predstavlja

illectricity festival '09
cutting edge music & visual arts
28/11 - 05/12
Zagreb

__
Zbunjeno plesno stado cfsn-ovaca posljednjih mjeseci pazljivo je osluskivalo i najtisa saputanja glazbenih strucnjaka o uzbudljivim novim imenima. Pohodili smo najbolje festivale kako bismo provjerili glasine i odlucili tko zasluzuje nasu paznju. Hrabro smo zajašili novi val UK funkyja, nevjerojatno plesne klupske glazbe na koju otkidaju nasi najdrazi producenti i DJ-i. Upijali smo bez predrasuda i prepustili se ritmovima.

Tada smo sjeli i osmislili novo izdanje illectricityja, festivala cutting edge glazbe i vizualizacija.

Uvod u ovogodisnje izdanje opet prepuštamo Skotu u cijim se rukama pretvaramo u marionete, Jackmasteru. Njegov UK funky/wonky/dubstep labirint savrseno ce predstaviti sve glazbene smjerove koji nas trenutno vesele, te ce u ambijentu AKC Medika, uz nucomerse i cfsn DJ-e, prirediti uzbudljivi vatromet bass-heavy novotarija.

Glavna festivalska vecer u tvornici Jedinstvo na ples ce natjerati vase tijelo, a dubokim i mocnim melodijama obuzeti vas um.
Od bristolskog carobnjaka Peverelista ciji je dubstep poligon otvoren za svaki utjecaj i vrvi melodijama, preko vrckave funky koke Cooly G, koja vas osim na danceflooru moze razbiti i na nogometnom terenu, do legendarnog D-Bridgea, velikana drum and bassa i autora fantasticnih Autonomic podcastova koji su vratili nasu vjeru u ovaj glazbeni pravac i glazbenom virtuoza Jon Hopkinsa, illectricity vas poziva da s nama upijete potpuno nove zvukove koji razaraju zvucnike i koljena.


__
subota _ 05/12 @ dvorana Jedinstvo
(stara tvornica pored kluba Mocvara)

illectricity festival '09 / closing night w

jon hopkins (domino / UK), peverelist (punch drunk / UK), cooly g (hyperdub / UK), d-bridge (exit records / UK), josip klobucar live (eklektik records / HR), cfsn DJs (feelipa, funk guru, phillipe, dubway), more TBC

screen setup & visuals by symon sez, liik & onoxo

start 22h
upad: 45kuna u pretprodaji, 55 na dan
Pretprodajna mjesta: Kingston (Radiceva) & Prostor (Mesnicka)

program proveden u suradnji sa Zagrebackim centrom za nezavisnu kulturu i mlade


__
Osim glavne veceri festivala, bilo bi nam drago da nam navratite i 28/11 u Mediku, Videoskop, aplicirate na koju radionicu, navratite na predavanje! Festivalski program glasi:


sub_28/11
AKC Medika
jackmaster (numbers / UK) + nucomers
+ cfsn DJs (feelipa, funk guru, phillipe, dubway)
visuals by FŠK (Slo)
23-04 / 25 kn do ponoci, 35 knnakon
supported by TUBORG GREEN!

ned_29/11 – cet_03/12
net.kulturni klub mama
kapi za oci VJ radionica
u organizaciji vizualnog laboratorija rezolucija
(liik, ce60, ~polygon, mirzaa)
prijave

pon_30/11 – sri_02/12
zagrebacki centar za nezavisnu kulturu i mlade
'ye-boT initiative' - urban paper toy radionica by
marko zubak
prijave

cet_03/12 – sub_05/12
zagrebacki centar za nezavisnu kulturu i mlade
radionica illektronske glazbe by
ivan komlinovic, davor o., examine, goran andlar
prijave

cet_03/12
kino Europa
VIDEOSKOP
VJ-i: stangliczky (SRB), tashana (SRB), VJ FŠK(SLO), .exe, linx, trip to zion vizualz, volvox
19h / 16,9 kn

sub_05/12
Zagrebacki centar za nezavisnu kulturu i mlade
predavanje / diskusija s d-bridgeom (exit records / UK)


__
Ogranicen broj festivalskih ulaznica (100 komada) moci ce se kupiti preko Eventima (Berislaviceva 13 i online) po cijeni od samo 80 kuna ! Ulaznica vrijedi za 28.11. (Medika), 03.12. (Videoskop - kino Europa) i 05.12. (Jedinstvo)


dodajte nas na facebooku www.facebook.com/confusionhr

: )

Last edited by confusion on 23.11.2009 16:15; edited 1 time in total

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 23.11.2009 16:15    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

__
Potvrdili smo jos jedno ime koje ce nastupiti na zatvaranju ovogodisnjeg illectricity festivala 05/12 u dvorani Jedinstvo! Radi se o glazbenom virtuozu, poznatom po suradnji s Brianom Enom, Massive Attackom, David Holmesom i Coldplayem, Britancu Jon Hopkinsu!



jon hopkins (domino / UK)

Kompozitor, pijanist i produkcijski mag, Jon Hopkins je nesto najbolje sto smo ikada culi! Albumi bi mu se mogli opisati kao eksperimentalna elektronika na prijelazu zanrova: leprsave melodije odjednom nadvladane brutalnim bassom, ritmicka paleta koja bi mogla obuhvatiti i dubstep party, ali i predstavu suvremenog plesa. No za live set, Jon se preobrazava u potpunog ravera! I to je to sto od njega mozete ocekivati: nezaboravan rave koji vam nece ni sekunde dati da stanete! Jon je karijeru zapoceo kao klavijaturist Imogen Heapa, a s prvim solo albumom Opalescent iz 2001. poceo je graditi svoje ime pod okriljem Just Music labela. S drugim albumom Contact Note iz 2004. krenule su i usporedbe s Brian Enom. Glas je nekako dosao i do samog tate-mate, pa je Brian Eno pozvao Jona na seriju sessionsa koji su objavljeni kao dio njegovog Another Day On Earth albuma. Uslijedila je kooprodukcija Coldplayevog Viva La Vida Or Death And All His Friends albuma and the rest is history! Srecom je pored brojnih suradnji, među kojima treba spomenuti i onu s King Creosoteom i Fence Collectiveom, Jon ipak nasao vremena i za svoj treci album, remek djelo Insides objavljeno na Dominu prosle godine. Jon je u zadnje vrijeme poharao sve moguce svjetske festivale, upravo se vratio s jos jedne americke turneje i mi jednostavno ne mozemo docekati da podijelimo srecu s vama!

linkovi:
myspace / Insides (Live at The ICA, London) / live @ Nowa Muzyka


__
Treci festivalski newsletter nalazi se ovdje

Ako ga zelite primati, posaljite nam subscribe na illectricity@illectricity.com i svaki utorak do festivala naci ce se u vasem virtualnom sanducu!


__
I ove godine organizirali smo besplatne radionice a sve vezano nacine apliciranja naci cete na nasim linkovima (pod prijave) u prvom postu !


ILLECTRICITY RADIONICE!

Svi oko vas pucaju od kreativnosti i imaju svoje ventile gdje se izrazavaju - od pisanja, preko fotkanja, slikanja ili pjevanja, a vi nikako da nadjete svoju strast? Umjesto da lupate glavom o zid smišljajuci sto je vas supertalent, trosite vrijeme na grgljanje octa za glasnice i filmove za fotice (jer svi znamo da je digitalna fotografija sooo last-year) pozivamo vas na nase besplatne radionice u sklopu illectricity festivala.

Voditelji, mastoviti prijatelji cfsn-a koji su nas nebrojeno puta odusevili svojim umotvorinama, spremni su podijeliti svoj talent i znanje s vama tijekom tjedan dana trajanja festa.

Radionica illektronske glazbe pod palicom techno magova Davora O, Ivana Komlinovica, Ratka Filipovica i Gorana Andlara vec je tradicionalno okupljanje, no postoji preduvjet - za drzati korak ipak je potrebno predznanje iz produkcije. S druge strane, laboratorij Rezolucija svoju VJ radionicu prilagodjava svima, pa ako se zelite igrati s oblicima i bojama, slikama i motivima, ovo je mjesto za vas! Za one koji se s ceznjom sjecaju satova likovnog u osnovnoj skoli i jos su fanovi kolaza ili origamija, nas mili drug Marko Zubak pripremio je tecaj rezuckanja i slaganja papirnatih igracaka. Neke od najboljih radova Marko ce ponijeti i na svoju izlozbu, a ako ne budete zadovoljni uradjenim, papirnate likove uvijek mozete iskoristiti kao voodoo lutkice ili poklon-izvlakusu frendovima za nadolazece praznike. Sto mislite? Vrijedi pokusati!

Linkove na radionice i nacine apliciranja naci cete u prvom postu (program) pod linkom prijave !


Do citanja : D

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 28.11.2009 14:41    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

__
illectricity festival zvanicno pocinjeee : )

Limitirani broj festivalskih ulaznica je prodan! Od danas su u pretprodaji ulaznice za 05/12.

Nadamo se da cete nas pratiti, posjetiti koji radionicu ili predavanje, a na kraju i razgaziti svoje nove tenisice na nasem prljavom plesnom podiju.


__
RADIONICE!

Zatvorene su prijave za VJ radionicu - kapi za oci. Javilo se petnaest zainteresiranih i jako samo zadovoljni odazivom. Zahvaljujemo!
'ye-boT initiative' - urban paper toy radionica by marko zubak moze primiti jos par sudionika pa pozurite / pohitajte ; )

Za radionicu illektronske glazbe imate priliku aplicirati do ponedjeljka 30/11

Sretno : )


__
OTVORENJE FESTIVALA!

Izabrali smo ovogodisnje nucomere i izbor nije bio lak! Od mnostva zainteresiranih, izabrali smo cetiri mladica koji ce imati priliku pokazati tko je glavni ove subote, 28.11. u Mediki i zavrtiti na glavnom stageu sa zvijezdom veceri, najvecim sktrcem veceri, Skotom Jackmasterom.

Line up: 11:00 cfsn DJs / 11:45 microslav / 00:15 iggy dub / 01:00 jackmaster / 02:30 dwight glove / 03:15 sinister

Vidimo se : )

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 30.11.2009 13:56    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

__
Zahvaljujemo svima na rasprodanoj Mediki na otvaranju festivala u subotu! Jackmasteru, nucomersima i nama je bilo divnooo a nadamo se da je i vama : ) Ispricavamo se onima koji su kasnije navratili i nisu mogli uci u klub : (
Posto su festivalske ulaznice rasprodane, ulaznicu za zatvaranje illectricity festivala 05/12 u staroj tvornici Jedinstvo, mozete si osigurati u pretprodaji (Prostor i Kingston) po cijeni od samo 45 kuna!

__
Vise o headlinerima slijedi u iduca dva posta:



d-bridge (exit records / UK)

D-bridge je jedan od onih koji su doslovce pomagali pri porodjaju drum'n'bass-a, i jedan od onih pionira koji su, kao i svaki pravi tata, najvise utjecali na njegov daljnji razvoj. U cijeloj toj prici raznih kolaboracija i labelova, vjerojatno je dovoljno spomenuti Bad Company super-grupu, koja je svojim radom definirala citavu jednu eru u povijesti d'n'b-a. Sa svojim Exit Records labelom, kojega je pokrenuo u 2003, D-Bridge i danas gura cijelu stvar naprijed, uvodeci spoj d'n'b-a i electronice koji nagovjesta jos neistrazena podrucja elektronske glazbe. Nakon uspjeha kojega je postigao njegov prvi solo album The Gemini Principle, po mnogima najbolji d'n'b debut album od Breakagevog This Too Shall Pass, D-Bridge i u 2009. nastavlja biti kreativnom silom citavog zanra, te se povezuje sa producentima kao sto su Instra:mental, Goldie, Burial, Martyn i Skream. Do kraja godine na Exitu bi trebao izaci i novi Black Pocket album, kojeg tvore dBridge i njegov brat, poznati producent Steve Spacek. Osim svojom uvijek inovativnom produkcijom, D-Bridge osvaja nove fanove i svojim brojnim nastupima, poznatima po besprijekornoj kombinaciji deep i zestokog d'n'b-a, kao i svojim mjesecnim Club Autonomic podcastom kojega priredjuje zajedno sa Instra:mental dvojcem pod imenom Plus Ultra. Samo posljednji Club Autonomic podcast bio je downloadan 30.000 puta! D-Bridge je ovih dana zavrsio jubilarnu 50. Fabric Live kompilaciju, a Fabric Live serija kompilacija predstavlja nakon DJ Kicksa definitivno najjacu seriju DJ mikseva ikad.

Pitchfork: "D-Bridge and Instra:mental took halfstep dubstep ideas and Burial-like textures and re-worked them at drum'n'bass tempo, but their cyberballad "Watching You" seemed to laterally connect with the work of Hotflush-signed Mount Kimbie's "Maybes" and "50 Mile View", and Subeena's single for Planet Mu "Solidify", in a new space for virtual love songs."

Pitchfork: Fifteen essential dubstep releases of 2009: Instra:mental [ft. D Bridge] - "Watching You" [Nonplus]

exit records myspace / d-bridge feat. sp mc @ rinse fm / discogs / wonder where - tune / inner disbelief tune / true romance - tune




peverelist (punch drunk / UK)

Bristol danas predstavlja jedan od epicentara novih kretanja u elektronskoj glazbi, a jedan od glavnih faktora bristolske scene je upravo Tom Ford, poznatiji kao Peverelist. Osim sto je vlasnik najutjecajnije bristolske trgovine vinilima Rooted records, Peverelist je 2006. pokrenuo Punch Drunk, label koji danas predstavlja referencu za sve slusatelje i DJ-eve u potrazi za inovativnom UK bass glazbom. Za veliki uspjeh labela najzasluznija je ipak Peverelistova vlastita produkcija. Inspiriran Jungle i UK Soundsystem kulturom, Peverelist je stvorio jedinstven zvuk koji pripada dubstepu i koji je osvojio ljubav publike, ali i cjelokupne scene i kriticara. Osim naravno za Punch Drunk, Peverelist je izdavao i za Tectonic i Skull Disco, te radio remikseve za Shackletona, Polea i Sheda. Njegove stvari vrte artisti kao sto su Hot Chip, Modeselektor, DJ Pete, Laurent Garnier, Kode9, Appleblim & Pinch. Upravo je izdao svoj prvi album Jarvik Mindstate, nazvan po znanstveniku Robertu Jarviku iz Michigana koji je izmislio prvo mehanicko srce.

Pitchfork: "In the last few years, nobody has done dark, moody, emotive dubstep better than Bristol's Peverelist. His sense of space and percussion and his ear for melody has proven peerless-- and he's kept a headstrong sense of direction when so much is changing."

Resident Advisor: "Ten singles on, Punch Drunk has steadily forged a reputation for putting out some of the most forward-thinking bass-oriented music around today."

www.myspace.com/punchdrunkrecords / www.discogs.com/artist/Peverelist / live @ corsica studios - london / bloc weekend 2009 / infinity is now - tune / dubbed out in bristol - part one part two


Do citanja : )

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 03.12.2009 15:13    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

__
cetvrak_03/12_videoskop_19h

Ne zaboravite sedmo izdanje videoskopa u kinu Europa, danas (03/12) u 19h! Nastupaju stangliczky i tashana iz Srbije, fsk iz Slovenije, te .exe, linx, volvox i trip to zion vizualz iz Hrvatske.

Ulaznice mozete kupiti na blagajni kina za 16,9kn.

__


cooly g (hyperdub / UK)

Cooly je definitivno jedna od najoriginalnijih producentica koja se pojavila sa UK House (UK Funky) valom koji je nedavno zapljusnuo londonsku a onda i svijetsku klupsku scenu. Razlog zbog kojega svi pricaju upravo o Cooly je njen jedinstveni pristup zanru kojim Funkyju daje potpuno novu dimenziju: puno bassa i beatovi koji podsjecaju na stari Chicago house, ali sa dozom onog danas tipicno londonskog, grime, edgey pristupa. Rezultat je deep-house-tribal-dubstep vibe, kako svoj sound opisuje sama Cooly, apstraktni dubby, post-garage beatovi. Njeno prvo izdanje na Hyperdubu posijalo je posvuda uzbudjenje: singl tjedna prema Guardianu, "one to watch" prema Independentu, brojni intervjuii i clanci u svim mogucim vodecim glazbenim novinama, ponude za remiksevima i nastupima... I to sve u stalnom porastu! Nakon sto je nedavno objavljen Weekend Fly singl, Cooly ce uskoro izdati i EP, a uz produkciju, Cooly organizira i vlastitu vecer u Londonu pod nazivom The Producers House.

FACT Magazine: "Cooly G is the dance producer to watch this year"

Pitchfork: "Cooly G: Love Dub - 10 essential funky releases of 2009"

XLR8R: "she's become the figurehead for what Geeneus calls the “4th generation” of funky"

myspace / fact mix / rinse fm podcast / narst - tune / love dub / video - elevate festival




josip klobucar (eklektik records / HR)

Jos jedan odmetnik od klasicne glazbe, Josip Klobucar svoju je kreativnost ipak odlucio ganjati na polju plesne elektronike, a kvalitetu njegove produkcije potvrdili su i labelovi na kojima je izdavao - Perfect Toy Records, 4lux, Eklektik records. Trenutno priprema novi EP koji izlazi na Eklektiku pocetkom 2010, a njegov live set rasplesat ce vas kombinacijom reggaea, soula, hip-hopa i eksperimentalne elektronike. Njegovu produkciju vrti cak i Gilles Peterson na BBC Radio 1 radiju a DJ 2tall ga je proglasio za jednog od glavnih wonky imena danasnjice.

myspace / mixevi

__
Uskoro nagradna i line up!

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
confusion



Joined: 28 Oct 2008
Posts: 139
Location: Zagreb

PostPosted: 04.12.2009 16:59    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Zadnje javljanje is cfsn staba prije svecanog zatvaranja illectricity festivala!

__
Kao sto su jos i nasi stari primjetili, sve sto je lijepo kratko traje! Tako se blizi i zatvaranje naseg petog festivala. Otvaranje u Mediki prosle subote bilo je spektakularno! Nucomeri su opravdali nas izbor i zaista zablistali pred prepunom Medikom, a Jackmaster nas je ponovno dokrajcio svojim uvijek inovativnim setom. Uz to smo po treci put ove godine uspjeli rasprodati prostor AKC Medika : ) Jos jedanput hvala na odlicnom tulumu i super vibeu, zakon ste! Nadamo se da ce i zatvaranje biti barem jednako tako ludo i posjeceno. Zapravo, duboko smo uvjereni da ce biti jos i bolje : D Hvala vam i na velikom odazivu na radionice, nadamo se da ste ih napustili zadovoljni.

A ako i dalje budete tako dobri i ocistite svoje plesne cipelice, mozda vam nas ill. Nikola u njih ubaci koju Baggiz illectricity torbicu, godisnju ulaznicu na cfsn evente, knjigicu Energy Flash, ili pak pokoju ulaznicu za zavrsnu vecer u Jedinstvu! Vidimo se tamo!

__
line up za 05/12_Jedinstvo:

22:00 - 23:00 itch
23:00 - 00:40 josip klobucar
00:40 - 00:50 peverelist
00:50 - 02:00 cooly g
02:00 - 03:00 jon hopkins
03:00 - 05:00 d-bridge

+ cfsn DJs negdje i nekad



Prosle godine smo preko nase nagradne igre poklanjali festivalske Startasice. Ove godine smo ostvarili suradnju s baggiz ekipom i nastavljamo sezonu darivanja. Tko se ne bi dicio festivalskom torbicom, neka ne igra nasu nagradnu igru i neka ne salje mail na nagradna@illectricity.com s naslovom NAGRADNA_JEDINSTVO_FORUM i neka ne ostavi ime i prezime.
Ali to nije sve! Oni manje sretni osvojiti ce tri godisnje ulaznice za sva confusion dogadjanja, ukljucujuci i zatvaranje ovogodisnjeg illectricity festivala. Oni jos manje sretni osvojiti ce knjigu Enery Flash koju vam daruje Naklada Ljevak. Upravo ta literatura se dan danas smatra obaveznom lektirom svakog zaljubljenika elektronske glazbe. Oni najmanje sretni, takozvani obicni smrtnici, osvojiti ce ulaznicu za zatvaranje festivala.

Posto imamo jako malo vremena i ne zelimo mnogo komplicirati, sve sto trazimo od vas jest da nam posaljete fotografiju vezanu uz ovogodisnji illectricity. Sto ce na fotografiji biti i na koji nacin vas ta fotografija asocira na festival, stvar je na vama. Primamo cak i pornografiju ; )

Nagradni fond:

3 unikat illectricity torbice
3 godisnje ulaznice
3 Energy Flash knjigice
3 ulaznice za zatvaranje festivala

Imate vremena do subote 14h

Neka igra pocne!

Sretno : )



Ne zaboravite na predavanje legendarnog d-bridgea o klupskoj sceni i glazbi, koje ce se odrzati u prostoru Centra za nezavisnu kulturu i mlade (Mislavova 11), u subotu, 5. prosinca, u 20h. D-Bridge ce nakon predavanja biti spreman i za vasa pitanja i raspravu! Predavanje je besplatno i otvoreno za sve, pa nam se slobodno pridruzite!

__
Ulaznice se mogu kupiti do sutra (05/12) 14h u pretprodaji u Prostoru (Mesnicka) i Kingstonu (Radiceva)! Ulaznica je saaamo 45 kuna : D Na blagajni ce biti samo 55 kuna

Vidimo se u Jedinstvu!!!

_________________
www.illectricity.com
www.facebook.com/illectricity
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Muzika All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group