Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
Valid HTML i Javascript

 
Post new topic   Reply to topic    mi3dot.org Forum Index -> Client-side
View previous topic :: View next topic  
Author Message
357ica



Joined: 26 Apr 2005
Posts: 75
Location: Zagreb

PostPosted: 11.12.2009 12:42    Post subject: Valid HTML i Javascript Add user to your forum ignore list Reply with quote

Ovako, krpam nekakav postojeći web. Sad, želim ga natjerati da bude W3C HTML Valid.
Ono kaj me mrda, a izgleda da sam u pravu je slijedeće:

Želim trimat empty paragrafe , dodati alt atribut na sliku i na linkove target i sl.

Imam JS

function validParagrph(){

var oP=document.getElementsByTagName("p");
for(var i=0;i<oP.length;i++){
if(oP[i].innerHTML.toString().length<1){
document.body.removeChild(oP[i])
}
}
}
Sličnu funkciju imam i za dodavanje alt artributa na sliku i target na link.
Onda u
window.onload=function(){
validParagraph();
}
Kad se html dokument renderira, selektiram->viewsource i voila, uklonjeno i dodani atributi na img tag i link. Sad ono što pretpostavljam, je da W3C validator parsa fizički dokument, ne ono što je rendano u browseru, jer uporno izbacuje greške na empty paragrafu, missing alt atributte na slici. Jesam u pravu?

BTW, riječ je o TIDY validatoru u FF. Ako mu uzmem opciju da provjeri poslije izvršavanja javascripta, štima, a ako uzmem opciju da provjeri moj offline html na online verziji validatora, puca.
Back to top
View user's profile Send private message
sphx



Joined: 02 Jun 2004
Posts: 109
Location: Split

PostPosted: 11.12.2009 16:34    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Sve napisano stoji.

ALI! radis potpuno suprotnu stvar od onoga zašto standardi uopće postoje. Ideja je generirati validan markup (na serverskoj strani) i to isporučiti browseru. Ti browseru isporučiš "smeće" i onda ga čistiš na klijentskoj strani javascriptom. besmisleno.

Ako ti baš toliko znači, onda trebaš na serverskoj strani rješiti probleme koji nastaju pri samom generiranju html-a.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
357ica



Joined: 26 Apr 2005
Posts: 75
Location: Zagreb

PostPosted: 11.12.2009 20:23    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

sphx wrote:
Sve napisano stoji.

ALI! radis potpuno suprotnu stvar od onoga zašto standardi uopće postoje. Ideja je generirati validan markup (na serverskoj strani) i to isporučiti browseru. Ti browseru isporučiš "smeće" i onda ga čistiš na klijentskoj strani javascriptom. besmisleno.

Ako ti baš toliko znači, onda trebaš na serverskoj strani rješiti probleme koji nastaju pri samom generiranju html-a.


Stvar je u time što taj html nisam ja pisao, već netko sasvim 5-ti. Ja uglavnom krpam neke stvari, točnije, postavljam css property clear:both; na onload eventu za neke column elemente jer tzv web puca po šavovima, a original CSS ne smijem pipnuti, jer ode sve u vražju mater ( piknem ga na jednom djelu, pukne u 5-om djelu), pa rekao kad već to pimplam, da ga natjeram da bude valid html, ali, heb´ga, ako ne ide, onda niš. Baš mi se i neda kopati po CMS-u i gdje to on generira HTML(nekakav low-level custom smeće iz nečije kućne radionice za 5minuta, koliko sam uspjeo dešifrirati)
Malo me smetaju ti empty paragrafi...u biti smeta me što nije valid Wink
Back to top
View user's profile Send private message
mustra



Joined: 19 Nov 2009
Posts: 45
Location: Zagreb

PostPosted: 12.12.2009 08:47    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

a gle nemaš druge nego notepad++ u ruke i kreni laganini ispravljati kod, ja se volim zajebavati s time, i obično ispadne spika, javlja 50 greški, ispraviš 1 grešku odma makne ono još 10.

a ovo za paragrafe pa napiši u netepadu regularini izraz da traži prazan paragraf i reci mu da ga pobriše i gotovo.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger Twitter profile
357ica



Joined: 26 Apr 2005
Posts: 75
Location: Zagreb

PostPosted: 12.12.2009 09:55    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

mustra wrote:
a gle nemaš druge nego notepad++ u ruke i kreni laganini ispravljati kod, ja se volim zajebavati s time, i obično ispadne spika, javlja 50 greški, ispraviš 1 grešku odma makne ono još 10.

Mislim da će biti ta akcija. Mislio sam se izvući sa JS, ali, it´s 2 good 2 B truth.
Back to top
View user's profile Send private message
Limeni



Joined: 13 Nov 2007
Posts: 110

PostPosted: 19.12.2009 08:54    Post subject: :) Add user to your forum ignore list Reply with quote

sphx dobro kaze nema smisla to radit sa JS-om.

Poigraj se sa Dreamwaverom i regularnim izrazima.
http://www.adobe.com/devnet/dreamweaver/articles/regular_expressions.html
Ovo je najbolje sto sam pronasao za masovno mjenjanje koda.
Back to top
View user's profile Send private message
357ica



Joined: 26 Apr 2005
Posts: 75
Location: Zagreb

PostPosted: 19.12.2009 14:34    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Thx, riješeno. Malo notepada (tj. puno notepada) i riješeno.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    mi3dot.org Forum Index -> Client-side All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group