| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
File

|
Posted: 23.06.2010 18:51 Post subject: Xampp pomoc - restore web stranice |
|
|
Pozdrav!
Trebam pomoc.
Imao sam prije neku web stranicu na jednom hostu s cPanelom, pa sam ju ugasio i skinuo potpuni backup .tar.gz te bi si htio sada samo napraviti restore te stranice (foruma, baze podataka i svega) na lokalno racunala da se vrti pomocu Xampp-a.
Jel je to moguce i kako?!
Hvala puno!  |
|
|
| Back to top |
|
 |
suncek

|
|
| Back to top |
|
 |
File

|
Posted: 24.06.2010 11:39 Post subject: |
|
|
Hvala!
Naime, nemam neki CMS poput Woedpressa i Joomle, nego imam svoj portal, ima phpBB forum i ostale stvari pa ne znam kako sada to vratiti..
Sve je povezano preko domene, koja vise ne postoji, no to se moze rijesiti, no najveci problem je u tome sto ja nemam cPanel niti phpMyAdmin pa da mogu izvuci tablicu i ostalo, nego ja imam samo kompletan backup arhiviran u tar.gz obliku.
Tamo bi sve trebalo biti, znaci sada kada bi zakupio hosting, sve kompletno uploadam i onda ce raditi, al meni treba samo lokalno da ga vrti preko Xampp-a ili nekog drugog programa..
Unutrar njega imam public_html folder i sve, ali gdje se nalaze tablice za bazu?? Fajl ima preko 400MB! |
|
|
| Back to top |
|
 |
Limeni

|
Posted: 25.06.2010 11:55 Post subject: |
|
|
Nece ti radit iz prve ako uploadas na novi server.
Moras prebacit sve foldere i filove sa servera gdje ti je bila stranica. I moras exportat mysql bazu sto je lako u phpmyadmin-u. Nemam pojma kakav si backup napravio al nadam se da ti je spremio i mysql bazu jer bez nje nemas nista ako imas phpbb forum.
Kad stavis stvari na localhost ili neki drugi server trebas prebacit sve fajlove koje imas na web-u i moras importat bazu. Najvjerovatnije ce ti mysql baza imati drugo ime pa ces to morati podesit i to bi trebalo bit to. U vecini cms-ova imas jedan config.php ili neki drugi file gdje upises ime mysql baze koja se koristi... ovisi sto radis al to bi ti trebalo biti jako jednostavno.... |
|
|
| Back to top |
|
 |
|