Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
Književnost u Močvari - Moderator Robert Perišić

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Knjige
View previous topic :: View next topic  
Author Message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 14.06.2013 01:30    Post subject: Književnost u Močvari - Moderator Robert Perišić Add user to your forum ignore list Reply with quote

NEDJELJA 16.06.2013.  VRATA 20:00  POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI PREDSTAVLJA:
NOVI PISCI U MOČVARI


Gosti: MARIJA BOROVIČKIĆ (Split), MARKO GREGUR (Koprivnica)
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Zagreb)

besplatan upad

Program tribine Književnost u Močvari, pod egidom "Novi pisci u Močvari", serijom književnih večeri skrenuti pozornost na nove, vrijedne glasove na književnoj sceni. Program se odvija sa specifičnim naglaskom na afirmaciji najmlađe generacije hrvatskih autora, onih rođenih od 1980. nadalje, koji su stjecajem okolnosti ostali još u sjeni prethodne generacije. Zbog nepostojanja središnjeg generacijskog časopisa, rasutosti scene, izdavačke inertnosti i manjka medijskog interesa za novi naraštaj pisaca – nova generacija pisaca ostaje bez zaslužene vidljivosti, što ovaj program želi nadomjestiti.

Program koncipira i vodi pisac Robert Perišić koji je najmlađu scenu prethodno kritički istražio te je, zajedno s Andreom Milanko, uredio antologiju novih hrvatskih prozaika pod naslovom "Bez vrata, bez kucanja" (Sandorf, 2012.).

Smatramo da je klub Močvara, zbog mlađe publike i sinergije različitih aktivnosti (klupska, glazbeno-scenska, kazališna...) pravo mjesto za ovaj iskorak, koji će, uvjereni smo, ostaviti jasan trag na književnoj sceni u smislu lansiranja novog naraštaja pisaca.

Gosti četvrte tribine su Marija Borovičkić i Marko Gregur.

Marija Borovičkić, rođena 1985. u Splitu. Za priču "Sto kili piza" 2012. osvojila je nagradu publike na natječaju Centra za ženske studije pod nazivom "Kratka priča je ženskog roda". Magistrirala na odsjecima za povijest umjetnosti i etnologiju i kulturnu antropologiju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njezina proza je životno, neknjiški motivirana, čitka mješavina naracije i nepretenciozne esejističke refleksije koja živim jezikom razmatra žensko iskustvo, ne samo generacijsko nego i transgeneracijsko.

Marko Gregur, rođen je 1982. u Koprivnici, gdje i živi. Nagrađivan je na više natječaja za poeziju i kratke priče. Objavio je zbirku poezije "Lirska grafomanija" (2011) i zbirku kratkih priča Peglica u prosincu (2012). Kroz Gregurovu prozu defiliraju propoznatljivi, često generacijski likovi i njihova neglamurozna realnost; njegova je naracija živahna, nesklona mistifikaciji a sklona egzistencijalnom paradoksu i humoru, uz mrvice dozirane, ali ipak važne gorčine.

Više:
http://www.mochvara.hr/program/info/knjizevnost-u-mocvari-130616
https://www.facebook.com/events/130422470496667/?fref=ts

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 18.11.2013 22:05    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

SRIJEDA 20.11.2013.  MOČVARA  VRATA 20:00  POČETAK 20:30  UPAD 0 KN
KNJIŽEVNOST U MOČVARI: NOVI PISCI U MOČVARI
Gosti: Marko Dejanović, Teuta Butuči i Sven Popović.
Moderira: Robert Perišić.

besplatan upad

Program tribine Književnost u Močvari, pod egidom "Novi pisci u Močvari", odvija se sa specifičnim naglaskom na afirmaciji najmlađe generacije hrvatskih autora, onih rođenih od 1980. nadalje, koji su stjecajem okolnosti ostali još u sjeni prethodne generacije. Zbog rasutosti scene, izdavačke inertnosti i manjka medijskog interesa – nova generacija pisaca ostaje bez zaslužene vidljivosti, što ovaj program želi nadomjestiti.

Program koncipira i vodi pisac Robert Perišić koji je najmlađu scenu prethodno kritički istražio te, zajedno s Andreom Milanko, uredio antologiju novih hrvatskih prozaika pod naslovom "Bez vrata, bez kucanja" (Sandorf, 2012.).

Smatramo da je klub Močvara, zbog mlađe publike i sinergije različitih aktivnosti (klupska, glazbeno-scenska, kazališna...) pravo mjesto za ovaj iskorak, koji će, uvjereni smo, ostaviti trag na književnoj sceni u smislu afirmiranja novog naraštaja pisaca.

Gosti pete tribine su Marko Dejanović, Teuta Butuči i Sven Popović.

Teuta Butuči rođena je u Zagrebu 1993. gdje trenutno pohađa studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Bavi se vizualnim umjetnostima i književnošću. Kao vizualni umjetnik izlagala je na skupnim izložbama UNICEF-a u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu (2010.) i udruženja The Art Scene Club u Volgogradu (2011.). U antologiji "Bez vrata bez kucanja" zastupljena s odlomkom iz neobjavljenog romana "Puls i jedanaest". Piše poeziju i prozu autentičnog mladalačkog naboja, gdje se realistička evidencija sudara s konceptualnim mišljenjem likova, a rokerski jezik s hladnoćom matrice.

Sven Popović rođen je 1989. u Zagrebu gdje trenutno studira komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu. Prevodi se engleskog (prijevod Thoreauovog eseja "Walking"), objavljuje književnu (Moderna vremena) i rock kritiku (Kultivator/Tvornica, Hifimedia magazin). Piše kratke priče opuštenog urbanog tona i fino ritmiziranog stila, s prisno tretiranim generacijskim likovima.

Marko Dejanović rođen je 1982. u Banjoj Luci. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Radi kao novinar, te smišlja koncepte za News Bar. Kratke priče objavljivao je u hrvatskim, srpskim i crnogorskim časopisima i zbornicima (Fantom Slobode, Vijenac, Zarez, zbornik Izvan koridora, zbornik Gradske Priče…). Zbirku kratkih priča "Belzebubov notes" objavio je kod izdavačkog studija Čekić u Beogradu 2011. Njegovo živo pripovijedanje koje balansira svakodnevni ton i humor s poetskim slikama i govorom o emocijama, lako je zamisliti i u dužim formama od kratke priče.

Links:
http://www.mochvara.hr/program/info/knjizevnost-u-mocvari-1311
https://www.facebook.com/events/537779276307679/?fref=ts

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 04.11.2014 13:30    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

SRIJEDA 05.11.2014.  MOČVARA  VRATA 20:00  POČETAK 20:30  UPAD 0 KN

KNJIŽEVNOST U MOČVARI: RANI RADOVI
Gosti: JELENA ZLATAR (Zagreb), MARTINA KRIŽANIĆ (Zagreb), BOJAN ŽIŽOVIĆ (Pula/Trst).
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Šmarje pri Sežani).

Program Književnost u Močvari u 2014. godini odvija se pod nazivom "Rani radovi".

Ciklus "Rani radovi" na svakoj tribini, uz mlade pisce koje promovira, ugošćava i jednog dodatnog gosta, ovaj put autoricu knjige o japanskim ženskim subkulturama. Uz razgovor s piscem Robertom Perišićem, koji je i koncipirao ovaj ciklus tribina, autori će čitati svoje radove, pa će svi zajedno komentirati život i književnost od Trsta do Tokya.

Bit će sve užasno ozbiljno, u skladu sa situacijom.
Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite.
Važno je da ne zaboravite doći.

O gostima:

Jelena Zlatar (1982, Zagreb) piše kratke priče, a radi kao znanstvena suradnica na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu i izvršna urednica časopisa "Sociologija i prostor". Bavi se sociologijom sela, grada i prostora. Doktorirala te objavila stručnu knjigu "Urbane transformacje suvremenog Zagreba" (2013). Autorica je knjige kratkih priča "Odjavna karta" objavljene ove godine.

Bojan Žižović, rođen je 1975. u Puli. Trenutno živi u Trstu. Dosad je objavio dvije zbirke pjesama - "Apsurd" i "U slučaju da ne postoji". U pripremi mu je zbirka priča. Donedavno je radio kao novinar u lokalnom dnevnom listu "Glas Istre". Mnoge njegove tekstove uglazbio je kultni underground autor Franci Blašković.

Martina Križanić je sociologinja, bavi se teorijama subkulture, mode i životnog stila, feminističkim i teorijama roda, uz poseban intres za Japan. Njena knjiga "Slatko lice pobune" donosi uvid u svijet specifičnih japanskih subkultura od 1960-ih godina do danas, izgrađenih na japanskoj djevojačkoj kulturi onna no ko bunka i kulturnim fenomenima shōjo i kawaii. Mlade djevojke predvode te subkulture, a mladići ih slijede. Martinin sajt je www.myaumania.com.

www.facebook.com/knjizevnostumochvari

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Knjige All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group