Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
natjecaj za uvrstavanje u katalog hrvatske ilustracije

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Natječaji
View previous topic :: View next topic  
Author Message
.cdr



Joined: 04 Oct 2004
Posts: 396
Location: lysergik funeral procession

PostPosted: 21.01.2005 18:42    Post subject: natjecaj za uvrstavanje u katalog hrvatske ilustracije Add user to your forum ignore list Reply with quote

c/p iz maila:

NATJEČAJ ZA UVRŠTAVANJE U KATALOG HRVATSKE ILUSTRACIJE

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti priprema izdavanje Kataloga hrvatske ilustracije, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Katalogom se želi predstaviti hrvatska ilustratorska scena domaćoj ali i međunarodnoj javnosti i na taj način otvoriti put autorima za proboj na strano tržište. Svaki bi autor bio predstavljen na dvije stranice, sa 5 radova, te kratkom biografijom i kontaktom. Katalog bi se nudio na manifestacijama na kojima se okupljaju nakladnici iz cijelog svijeta, poput Sajma dječje knjige u Bologni, Bienala ilustracije u Bratislavi, Sajma knjiga u Frankfurtu i sl.

Na natječaj se mogu prijaviti svi ilustratori sa područja Hrvatske. Strip autore i karikaturiste molimo da prijave isključivo ilustracije. Radovi koji nisu isključivo ilustracije neće biti prihvaćeni.

Svaki autor treba prijaviti pet radova. Prihvaćaju se samo originali ili radovi na digitalnom mediju (CD-u, ZIP-file i sl.) pod uvjetom da su skenirani i obrađeni u profesionalnim studijima (u suprotnom ne odgovaramo za eventualnu slabiju kvalitetu reprodukcije). Originali mogu biti dimenzija do 29,7 x 42 cm (A3), zbog skeniranja. Radovi nisu vremenski ograničeni godinom nastanka, i ne moraju biti objavljeni. Radove je potrebno donijeti primjereno zaštićene i zapakirane.

Uz prijavnicu je obavezno priložiti dokumentaciju: podatke o autoru (kontakte i kratku biografiju), te tehnički opis i podatke vezane uz rad - naziv, godina nastanka, tehnika, dimenzije, orijentacija gledanja rada, je li rad objavljen ili nije, ako jest u kojem djelu (knjizi ili časopisu), uz tekst kojeg autora i naslova, koje godine, kod kojeg izdavača. Uz jedan rad autor treba posebno napisati «za veći format», onaj za koji smatra da ga najbolje predstavlja. Taj će rad, naime, u katalogu biti reproduciran u većem formatu, preko cijele stranice, dok će ostali radovi biti manjih dimenzija i zajedno sa biografijom biti na drugoj stranici.

Participacija za prijavu radova iznosi 300 kuna za radove pripremljene za tisak na CD-u, a 400 kn za originale. Uplaćuje se na žiro-račun ULUPUH-a u Privrednoj banci: 2340009-1100165353. Prikupljena sredstva organizator će uložiti u tisak kataloga. Potvrdu o uplati participacije (kopiju uplatnice) potrebno je priložiti uz rad i prijavnicu. Na uplatnici u rubriku «poziv na broj odobrenja» upisati JMBG. Prijave bez tražene dokumentacije i dokaza o uplati participacije neće biti selektirane.

Sve pristigle radove procijenit će stručni žiri u sastavu: Hrvoje Ružić, Marsela Hajdinjak-Kreč, Marijana Jelić, Milivoj Ćeran, Sanja Pribić, Tomislav Zlatić, Tomislav Tomić, Frano Petruša, Dino Idrizbegović, te izabrati one koji će biti uvršteni u katalog. Autorima koji neće ući u selekciju organizator se ne obavezuje vratiti uplaćeni iznos participacije.

Organizator ima pravo javne prezentacije, publiciranja i propagandne uporabe svih prijavljenih radova bez naknade autorima. To se odnosi na svaki oblik prezentacije koji nema komercijalni efekt, i ima za svrhu isključivo promoviranje kataloga.

Radovi s popratnom dokumentacijom moraju stići ili biti predani osobno (od 10 do 13 sati) najkasnije do 1. veljače 2005. na adresu: ULUPUH (za Katalog ilustratora), Vlaška 72, 10 000 Zagreb.

Prijavljene radove autori mogu preuzeti u ULUPUH-u u Vlaškoj 72 u Zagrebu, od 15. do 30. ožujka 2005. Nakon tog datuma organizator nije odgovoran za radove. Autorima izvan Zagrebačke županije radovi će biti vraćeni poštom.

Prijavnice se mogu dobiti od 8. siječnja i u ULUPUH-u, Vlaška 72, 10 000 Zagreb, a za sva dodatna pitanja ili informacije moguće se obratiti gđi Maji Beck, tajnici, radnim danom od 09.00-13.00 sati na tel. 01/4552-595 , ili iza 13.00 sati Dini Idrizbegoviću (član uredništva kataloga) na broj 098/16-56-807.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Natječaji All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group