Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
Problemi s layerima, molim pomoć

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Client-side
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gadafi moamer



Joined: 08 Apr 2006
Posts: 11

PostPosted: 08.04.2006 03:08    Post subject: Problemi s layerima, molim pomoć Add user to your forum ignore list Reply with quote

Ovak, ja sma webmaster amater ko sto cete se i uvjeriti.
Prije nekoliko dana sam prvi put zelio napravit neke tablice s apsolut pozition, tj uz upotebu layera. I, u Dwu je sve fino stimalo, no jednom kada sam uploadao stranicu nastali su veliki problemi.

Prvo se uopce nije mogla otvorit, onda su se u nekim browserima vidjeli smao layeri.

Na jedvite jade sam uspio locirat dva problema koja su to uzrokovala - da bi natjerao browsere da otvarajus tranice izrisao sam sve tri skripte za web-trackere koji su bili u kodu stranice, odmah ispred </body> taga. TAda je radila u svim browserima (a zanimljivo, samo s jednom ostavjlenom skriptom je radila u Operi i IEu, ali u Firefoxu ne.

Nadalje, da bi stranicu vidio mora si iskljuciti Kerio Pop-uo Killer, dakle popup killer na firewallu.

Znam da sve vjerojatno izgleda skroz zakomplicirano, ali imam snazan osjecaj da je zapravo greska neka mala i jednostavna (osim sto je kod stranice dosta zbrda zdola).

Pa vas zato molim za pomoć, kao prvo kako da rijesim taj problem s Kerio popup Killerom (jer mi stranicu trenutn ne mogu vidjeti useri koji ga imaju ukljucenog), a drugo je ovo sa skriptama za webtrackere. Ne razumijem zasto sma ih morao izbrisati da bi mi browseri otvarali stranicu. (Prije je bila stranica bez layera, i sve se normalno otvaralo - kada sam stavio te layera i malo vise Css-a definirao unutra, krenulo je po zlu).

Zanima me i kak sprijecit da mi se prvo ucitava svih 170 kb teksta, za koje vrijeme je screen blank, a tek onda kad se ucita svih 170kb se stranica pojavi. (ja bih da mi se postepeno pojavljuje da user vidi sto se zbiva - moze li se to nekak sredit u kodu).

Sva su mi ta pitanja vrlo bitna i bio bih vam vrlo zahvalan na odgovoru, Ako treba, pozvat cu vas i u svoj šator u pustinji.

Stranica u pitanju, malo problematična, nalazi se na http://casopis.share-international.net
Back to top
View user's profile Send private message
jurka



Joined: 26 Aug 2004
Posts: 1088
Location: Zagreb

PostPosted: 08.04.2006 16:19    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Ukratko, ja bi ti preporučio da kreneš odavde. I to korak po korak od prvog errora na dalje. em ti je sve fino objašnjeno, em ćeš puno naučiti za budućnost. A trebat će ti ako se time želiš baviti

_________________
Jedan šest | Behance | Vimeo
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
gadafi moamer



Joined: 08 Apr 2006
Posts: 11

PostPosted: 08.04.2006 16:37    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Hvala, glavna pogreška je bila što prvi script tag nije bio pravilno zatvoren i to je pravilo najveci dio problema, vec sam polako ispravije neke druge stvari, ali neke nikako ne znam kako da ispravim
Back to top
View user's profile Send private message
gadafi moamer



Joined: 08 Apr 2006
Posts: 11

PostPosted: 08.04.2006 16:46    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Mislim, hvala, almnije mi nista pomoglo. Ja sam amater u tome i trebalo bi mi pet dana da ispravim tu straniuc tako da bude validna.

Meni je jedino vazno da izgleda u vecini browsera kako sam ja zelio, i da se normalno otvara.
A to moze dobro funkcionirait i sa stotinu tih pogresaka.

Trenutno me samo zanima zasto je se u I-exploreru prepolako otvara, tj. na nacin na koji sam upisao.

Takodjer, u DWu i onaj alat check for berowser IE 6.0 pokazuje samo da browser ne podrzava type atrubut u script tagu.

A IE, kad mi otvara stranicu, javlja mi neke pogreske, ali u liniji koja je iza zatvaranja HTML taga akle liniji koja ne postoji. Ne znam što je to.
Back to top
View user's profile Send private message
gadafi moamer



Joined: 08 Apr 2006
Posts: 11

PostPosted: 08.04.2006 16:51    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Tak da mene zanima samod a rijesim te kriticne probleme, jer drugo ni ne mogu s obzirom na vrijeme, pa trazim pomoc u tom smislu od nekog iskusnijeg.

Npr., u DW u mi isto javlja, u njegovom validatoru, da mi neki tagovi nisu zatvoreni. No ja sam gledo u kod dva-tri sata ako ne i duze i pojma nemam kak bi to popravio, neki table, tbody tagovi itd, jer toga dosta ima.

Trenutno mi je najvaznije rijesit to otvaranje u UE-u, i to sto u IE-u javlja neke dvije pogreske za koje nemam pojma šta su.
Back to top
View user's profile Send private message
Sulien



Joined: 04 Jan 2004
Posts: 2905
Location: Zagreb

PostPosted: 08.04.2006 18:06    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Gadafi Moamer, zašto radiš netrivijalnu stranicu ako ne znaš? Bi li ti meni dao da ti zidam kuću, a nemam pojma o gradnji?

Kerio popup Killer: ne brini se oko njega. Ljudi koji ga imaju neće moći vidjeti stranicu jer su sami izabrali za na stroj instaliraju taj loš proizvod. On misli da su te stvari intruzivni advertising jer je stranica, kao i tracker skripte, smeće.

Quote:
kada sam stavio te layera i malo vise Css-a definirao unutra, krenulo je po zlu

Ništa čudno - ti layeri jesu zlo.

Tvoji problemi leže u:

1) Lošim tracker (i ostalim) skriptama. To ti je kao šećer u rezervoar za benzin. Želiš riješiti one greške u IE? Riješi se skripti.
2) Lošem kodu, punim strukturnih grešaka. Quick tip: tag ne možeš otvoriti unutar jednog elementa i zatvoriti izvan njega. Sljedeće nije dobro:

Code:
<form bla="bla" ... >
  <td>
  ... nešto sadržaja
  </form>
</td>

sve takvo treba ispraviti u
Code:
<td>
  <form bla="bla" ... >
  ... nešto sadržaja
  </form>
</td>

Dakako, da to ispraviš trebaš ćeš, na žalost, čitati source i razumijeti ga, što je očito malo previše za tebe. Ali nitko to osim tebe neće napraviti (ako si to očekivao).

gadafi moamer wrote:
...Tak da mene zanima samod a rijesim te kriticne probleme, jer drugo ni ne mogu s obzirom na vrijeme, pa trazim pomoc u tom smislu od nekog iskusnijeg.

Netko iskusniji ti govori da predaš posao nekom iskusnijem.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
orcrist



Joined: 01 Apr 2006
Posts: 15

PostPosted: 08.04.2006 20:24    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

meni je ovo
Quote:
Meni je jedino vazno da izgleda u vecini browsera kako sam ja zelio, i da se normalno otvara.

i ovo
Quote:
A to moze dobro funkcionirait i sa stotinu tih pogresaka

nespojivo. tu si u krivu do yaya

kako možeš očekivat da imaš stotinjak odstupanja od preporučenih standarda - i da to funkcionira u browserima koji se koriste istim standardima prilikom odluke kako će prikazat to što si napisao? ili je prikaz pod tvojom kontrolom - znači držiš se standarda ( i znaš kakvu podršku očekivat od kojeg browsera), ili nije, pa gadjaš napamet - pa ako radi radi. cross-browser funkcionalnost upravo je najlakše postič validacijom, a ako ti trebaju tjedni da ispraviš par grešaka koje ti javi, pokaže di je, u čemu je greška i kako je ispravno, onda mislim hebiga...drž se uzgoja deva i otmica avijona... i stvarno ta provjera kroz dw što spominješ..pa jes ti svjestan da jedino valjda ie još nije u stanju odradit standarde iz '99? i onda se ajmo mjerit po njemu? Confused
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gadafi moamer



Joined: 08 Apr 2006
Posts: 11

PostPosted: 08.04.2006 20:48    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Prvo sam napiso velik post pa sam ga zbrisao - nije imao koristi Smile

Hvala na pomoći i što si me upozorio na skripte. (trebao sam samo nešto promijeniti način na koji se skripte zatvaraju, jer se nešto prilikom kopiranja i prebacivanja iz jednog charseta u drugi poremetilo)

Sad je sve OK (osim u validatorima Smile ) osim što mi se u IE-u, pri dial-up vezi, malo čudno otvara ta stranica (U operi i Firefoxu tog nema), dakle prvo se citav kod ucita, a tek onda se pocne prikazivati u browseru (zbog cega korisnik neko vrijeme mora gledati u blank screen).
Vjerojato isto neka mala pogreskica, no ne mogu je pronaci.

Ono u vezi ugnjezdjivanja tagova naravno da kuzim, i takvih pogresaka nemam (osim ako ih gdje gdje, sto je tesko, niej napravio DW), medjutim, s obzirom da ima jako uno kda, TR-ova, tdova, divova, tablica i ostalog, nalazim prakticki nemogucim pronaci ono sto mi DW.ov validator bveli, da su mi neki tagovi nezatvoreni.

A i sumnjam malo u taj validator, jer mi mnogo javlja da mi je nešto nezatvoreno, npr em tag, a očito je da je zatvoren. A sad, zašto to javlja, ne znam. [/code]
Back to top
View user's profile Send private message
Sulien



Joined: 04 Jan 2004
Posts: 2905
Location: Zagreb

PostPosted: 08.04.2006 20:54    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

DW ti stvara probleme, a neće ih pomoći riješiti. Provuci HTML kroz W3C Validator, kreni od prve greške koja se tiče otvaranja/zatvaranja taga nadalje. U grešci će ti pisati na kojoj je liniji. Kad dobro zatvoriš stvari, puno smanjuješ šanse raspadanja.

Što se tiče blank screena pri loadiranju, neka te to ne brine. Ne možeš utjecati na neke stvari.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
gadafi moamer



Joined: 08 Apr 2006
Posts: 11

PostPosted: 08.04.2006 21:00    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Pa, o tome se baš vodila rasprav ai na elite-securityju i mišljenja su različita, vrlo.
Normalno da bi bilo najbolje da su sve stranice "validne", tj. u skladu sa svim mogucim nanovijim potrebnim i nepotrebnim standardima.

No u praksi se za to najcesce nema vremena.
0,007 % stranica na internetu zadovoljavaju standarde. Nece se valjda 99,9 posto sadrzaja prilagodjavat, nego ce se developeri browsera prilagodjavat da sve bude manje ise kompatibilno.

Ja iz prakse znam - vidi srtanicu i sajt - da je to posve spojivo, za sto ti kazes da nije spojivo.

Imam na jednoj stranici blizu 100 pogresaka, i prakticki identicno mi se vidi i na IE-u, i u Firefoxu, i u Operi, a koje koristi vise od 99,9 psoto posjketitejla tih stranica
,d akle bez obzira sto se kod na mnogo mjesta u nacelu kosi sa standardima.

meni je potrebno samo da se isto vidi, i da sve drugo tece glatko, a to otprilike i imam, i to me zadovojava. A sad, sto ima 100 gresaka u validatoru, kad bi imao beskrajno mogo vremena ili nekoga tko bi mi bas zelio to sve popravit, onda bi mozda i to bilo ispravljeno - ili kad cu radit neki novi sajt cu malo pripazit na to.
Back to top
View user's profile Send private message
orcrist



Joined: 01 Apr 2006
Posts: 15

PostPosted: 08.04.2006 21:36    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

jegiba, meni valdator baš za to služi, da znam da će radit na bilo čem, bilo gdje. ako znaš šta možeš zanemarit, super, još bolje. ali radit za jedini koji ne ferma propise pa očekivat da će i ostali to tako pokazat nema mi smisla. lakše mi je radit po pravilu pa dodat par linija specifičnih za ie. a i ovo što kažeš za 99.9 posto, istina, ali to nije opravdanje za neispravan kod.
puno je i vozača koji se ne drže prometnih propisa, i neispravnih auta, ali to ne ukida potrebu za pravilima poput s koje strane ceste treba vozit ni za tehničkim pregledom vozila, jel tako? ponovo, ako znaš kada kako i zašto kršiš pravilo sve pet, ali standardi bi ipak trebali bit polazno mjerilo.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Sulien



Joined: 04 Jan 2004
Posts: 2905
Location: Zagreb

PostPosted: 09.04.2006 17:39    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

gadafi moamer wrote:
Pa, o tome se baš vodila rasprav ai na elite-securityju i mišljenja su različita, vrlo

...da, zbog toga što neki ljudi znaju znanje, a pola nema pojma

Quote:
Normalno da bi bilo najbolje da su sve stranice "validne", tj. u skladu sa svim mogucim nanovijim potrebnim i nepotrebnim standardima.

Najnovijim? Većina ljudi koji rade web ne poznaju standarde koji su objavljeni prije 10 godina Confused BTW, volio bih znati koji su to 'nepotrebni' standardi za web - još nisam takvih vidio

Quote:
No u praksi se za to najcesce nema vremena.

ti si svjestan da ja mogu po standardima rekreirati stranicu sa tvog linka u svega par sati? da mi postaviš uvjet da moram raditi dreamweaverom, tablicama i prezentacijskim markupom vjerojatno bi mi trebali tjedni Confused

Quote:
0,007 % stranica na internetu zadovoljavaju standarde. Nece se valjda 99,9 posto sadrzaja prilagodjavat, nego ce se developeri browsera prilagodjavat da sve bude manje ise kompatibilno.

Tako je do prije koju godinu bilo - dok ti isti 'developeri browsera' nisu shvatili kako to ne ide jer će se sve urušiti samo u sebe. Mozilla je krenula sa projektom Firefox da napravi next-generation browser jer su ti ljudi prepoznali potrebu za browserom koji se gradi prema standardima a ne prema cilju da 'sve lijepo izgleda' bez obzira na tag soup. Microsoft je brzo nakon toga shvatio da ni oni više ne mogu dalje ovako jer od njihovih 'super moćnih' proprietary rješenja niti jedno nije vidjelo šire uporabe (osim xmlhttprequest-a) pa su počeli surađivati sa 'standardistima' oko razvoja IE7. Ako je ljudima koji su se bavili browserima godinama trebalo toliko da shvate da su i krivu, trebat će isto toliko (i više) vama koji ne znate raspoznati tag od atributa.

Quote:
Imam na jednoj stranici blizu 100 pogresaka, i prakticki identicno mi se vidi i na IE-u, i u Firefoxu, i u Operi, a koje koristi vise od 99,9 psoto posjketitejla tih stranica

good for you Smile i ja znam tonu sajtova koji su super ali daleko od standarada i validacije - i znam da ih jedu novi sajtovi koji su lakši i brži

face it - sajtovi po standardima su trendy. kad naučiš i probaš jedan takav napravit više nećeš htjeti natrag. što se tiče današnjih 99.9% sajtova, od njih nećeš vidjeti ništa za koju godinu (osim ako ne redizajniraju, što većina hoće) jer je takav '99-style razvoj kompliciran, bloated i skup i niti jedna firma neće više izdvajati para za proizvode koji su se razvojem događaja pokazali loši
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
gadafi moamer



Joined: 08 Apr 2006
Posts: 11

PostPosted: 09.04.2006 18:28    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Ma jasno, slažem se s tobo i skidam kapu tvom znanju.

Ja to što ti veliš sigurno ne bi mogao napraviti za par sati a mislim da je glupo da itko od mene uopće traži to. Ja sam samo obični korisnik interneta čije korištene interneta uključuje i postavjanje sadržaja na internet.

A sad, što je to toliko sve zahebano i što ima tisucu standarda novih svako malo, čija se primjena ni ne vidi u browserima, i sto nema user friendli web-design programa koji rad kako treba, nisam ja kriv.

Tehnologija je zaostala i ne odgovara najbolje potrebama i sigurno da nece zauvijek postojati taj HTML jezik uopce i da ce sve napredovati dok ne postzane potpuno user frendly, i onda ce ove price o standardima bit ko price o racunalima na probudene kartice koja zauzimaju cijelu sobu.

A web dizajneri i dizajneri ce se umje+sto ceprkanju po kodu i validacijama i standardiziranju i ne znam cemu sve ne moci potpuno posvetiti dizajnu, sto im je valjda i draze od ovih privh stvari.

Dakle, u ovom trenutku, svakako, kad bi mogao imati validan sajt, rado bih ga imao. (a ako ga ti zelis volonterski takvim uciniti, samo naprijed Smile, bit cu ti vrlo zahvalan )
Back to top
View user's profile Send private message
Sulien



Joined: 04 Jan 2004
Posts: 2905
Location: Zagreb

PostPosted: 09.04.2006 20:24    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Gdje bih došao kad bih prepisivao tag soup sajtove Rolling Eyes

Upute za sadašnjost: pazi što ti dreamweaver radi. Svako malo odi u code view i pazi da se tagovi dobro zatvaraju/otvaraju. Prvo radi bez ikakvih javascripti, ne trebaš validirati ali probaj imati što manje opasnih grešaka i probaj dobiti da izgleda isto po browserima. Nakon toga ako trebaš neke skripte, dodaj ih, pa ako nešto pokvare onda skini - ipak ih je većina loša. Imaš i alat koji ti 'čisti' HTML automatizirano, zove se W3C Tidy - probaj izgooglati, skinuti ga i vidjeti postoji li možda plugin za DW. Na sticky threadu 'CSS resursi' na ovom forumu imaš neki link sa uputama za dreamwaver, ako se sjećam dobro Confused
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
sinisa.kusic



Joined: 26 Jul 2005
Posts: 728
Location: Rijeka

PostPosted: 09.04.2006 20:59    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Sulien wrote:
Svako malo odi u code view

Ne mrdaj iz code view, to it je moj savjet. Hoćeš vidit di šta stoji, pritisni F12 ( firefox ) i Ctrl + F12 ( IE ), nebi škodilo još browsera poput Opere. Redosljed browsera nije slučajan Smile[/code]

_________________
some are born awesome, some achieve awesomeness and some have awesomeness thrust upon them
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Sulien



Joined: 04 Jan 2004
Posts: 2905
Location: Zagreb

PostPosted: 09.04.2006 23:31    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Gle ako ne mrda iz code view onda ni ne treba koristiti DW... a za to još nije spreman Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
sinisa.kusic



Joined: 26 Jul 2005
Posts: 728
Location: Rijeka

PostPosted: 09.04.2006 23:34    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

zašto ne, DW uvelike olakšava pisanje koda ( bilo kojeg ). Ja cijenim ručno pisanje u notepadeu ili programersnotepad al' za brzinu i efikasnost dw rula.

_________________
some are born awesome, some achieve awesomeness and some have awesomeness thrust upon them
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
gadafi moamer



Joined: 08 Apr 2006
Posts: 11

PostPosted: 10.04.2006 00:37    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Sulien wrote:
Gle ako ne mrda iz code view onda ni ne treba koristiti DW... a za to još nije spreman Smile


A neću i ne želim nikad bit spreman!

Ja odem u code view samo ako nesto ne stima, ili kada DW nece nesto napravit kako hocu, i u jos nekim slucajevima.
Back to top
View user's profile Send private message
carr



Joined: 13 Nov 2003
Posts: 1397
Location: Karlovac

PostPosted: 10.04.2006 00:59    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

gadafi moamer wrote:
A neću i ne želim nikad bit spreman!

Ja odem u code view samo ako nesto ne stima, ili kada DW nece nesto napravit kako hocu, i u jos nekim slucajevima.

tako je, nemoj slucajno poslusati nekoga ko zna 14 puta vise od tebe, to je znak ciste slabosti!

_________________
Bolje biti malo lud, nego malo pametan.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
gadafi moamer



Joined: 08 Apr 2006
Posts: 11

PostPosted: 10.04.2006 03:42    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Ma da za i 15 puta, razumi da se ja s tim ne bavim strucno, imam drugih posla neogo uuciti raditi stranice rucno u kodu. Jos najbolje bi bilo da je napisem u strojnom jeziku, ili kaj ja znam, kompliliram iz ko zna cega.
Back to top
View user's profile Send private message
mile



Joined: 10 Sep 2003
Posts: 1327
Location: Jeruzalem

PostPosted: 10.04.2006 04:13    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

gadafi moamer wrote:
...Jos najbolje bi bilo da je napisem u strojnom jeziku, ili kaj ja znam, kompliliram iz ko zna cega.

Može se i u kamen uklesati.
Ja tako radim. Zato sam prešao na xHTML i CSS. Manje koda, manje klesanja.

_________________
mile.is
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Sulien



Joined: 04 Jan 2004
Posts: 2905
Location: Zagreb

PostPosted: 10.04.2006 10:36    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

gadafi moamer wrote:
A neću i ne želim nikad bit spreman!

Good for you! Very Happy Onda ima samo još jedan problem: mi ovdje složno mislimo da je pomaganje drugima koji nemaju ambicija u tom polju obično gubljenje vremena. Cool

So... run along now Wink
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
sinisa.kusic



Joined: 26 Jul 2005
Posts: 728
Location: Rijeka

PostPosted: 10.04.2006 12:14    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

@ mile LLLLLL OOOOOOOOO LLLLLLLLLLLLLL

_________________
some are born awesome, some achieve awesomeness and some have awesomeness thrust upon them
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Client-side All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group