Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
Problemi s menijem...

 
Post new topic   Reply to topic    mi3dot.org Forum Index -> Flash
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Julius



Joined: 18 Dec 2004
Posts: 376
Location: Jastrebarsko

PostPosted: 24.04.2007 22:48    Post subject: Problemi s menijem... Add user to your forum ignore list Reply with quote

http://www.id-julius.com/skola2/o_nama2.swf radi se znači o meniju. Sad me zanima kako da napravim da mi se kad se otvori ovaj pod meni mijenja boja teksta s obzirom da je to jedan text box, mislim zasebno. Gumb mi ne funkcionira, vjerojatno zato kaj je unutar mc-a.

_________________
BOlje biti mrtav Pijan nego mrtav Trijezan...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
:cosmos:



Joined: 12 Sep 2003
Posts: 2098
Location: México

PostPosted: 25.04.2007 07:03    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

sada neznam sta je iza, ali jesi koristio mc ili button?

recimo da je to dolje jedna hrpa mc-ova. daj tom textu neku instancu tipa podmeni01_txt

on neka ti je u nekom mc-u tipa podmeni01_mc (svaka stavka pod menija)

Code:
podmeni01_mc.onDragOver = function() {
     var bojaHover = new Color (this.podmeni01_txt.text);
     bojaHover.setRGB (0xff0000);
}


ovo naravno ide u frame action. i posto nisam pejstao, mozda trebas promijeniti neku sitnicu, ali ovo bi trebalo raditi.

probaj pa javi.
sto se tice menija, ja bi to malo ubrzao bar za duplo
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Twitter profile
Julius



Joined: 18 Dec 2004
Posts: 376
Location: Jastrebarsko

PostPosted: 02.05.2007 18:56    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Ovako je na stvari. Svaki ovaj gumb mi je jedan mc koji u prvom frameu ima:

stop();

this.onEnterFrame = function(){
if(rewind == true){
prevFrame();
}
}

this.onRollOver = function(){
rewind = false;
play();
}

this.onRollOut = function(){
rewind = true;
}

this.onRelease = function(){
gotoAndPlay(1);
}

i zbog toga mi ne radi.
To je inače radi toga da mi se vraća gumb di sam stao, a ne da mi naglo prestane.

_________________
BOlje biti mrtav Pijan nego mrtav Trijezan...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Jurica



Joined: 17 Sep 2005
Posts: 90
Location: Croatia

PostPosted: 02.05.2007 23:03    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

hm.. možda nije pravo vrijeme (neznam kako si s rokovima), ali ovo je dosta "stari" pristup sa vraćanjem timeline-a "nazad". Prijedlog je da pustiš to i koristiš:

http://hosted.zeh.com.br/mctween/ (tj. MCTween), s kojim imaš potpunu kontrolu gumbi i tranzicija na njima i atributima (boja, x, y i sl.) na vrlo jednostavan način. Dakle zabroaviš timeline animaciju i koristiš actionscript... Pogledja malo tamo examplove, ima i sličnih stvari što ti treba...

Tip2: kada radiš Flash uvijek koristi ili 30 ili 40 fps, da ti stvari idu glatko i brzo... ovakoje malo sve to presporo, tj vide se tranzicijje...

_________________
www.euroart93.hr - otvoreno
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
moko



Joined: 02 Dec 2003
Posts: 159
Location: zagreb

PostPosted: 03.05.2007 00:22    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Jurica wrote:
Tip2: kada radiš Flash uvijek koristi ili 30 ili 40 fps, da ti stvari idu glatko i brzo... ovakoje malo sve to presporo, tj vide se tranzicijje...


Imam problem da se iznad 25fps u firefoxu i operi usporava swf? jel ima neko jednostavno rješenje za to ili...?

_________________
to explore and not explode
Back to top
View user's profile Send private message
Jurica



Joined: 17 Sep 2005
Posts: 90
Location: Croatia

PostPosted: 03.05.2007 00:25    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Pa nema neko riješenje...
1. ili imaš vrlo spor kompjuter
2. ili radiš neke tranzicije u flashu koje su prezehtjevne (blur, alpha tranzicije, overlay i sl.)
3. ili obadvoje Smile

ovih oko 30 ili 40 fps, mislio sam ako je site onako clean, bez snažnih animacija...

_________________
www.euroart93.hr - otvoreno
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
zytzagoo
mi3.crew


Joined: 25 Aug 2003
Posts: 1842
Location: Zagreb, Hrvatska

PostPosted: 03.05.2007 09:05    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

moko wrote:
Imam problem da se iznad 25fps u firefoxu i operi usporava swf? jel ima neko jednostavno rješenje za to ili...?

Ako koristis wmode="transparent", to bi isto mogao biti jedan od faktora, osim onih vec navedenih.... Probaj sa wmode="opaque" u tom slucaju, ako ti ne treba full transparencija, i nemas nekih elemenata na stranici koji moraju doci iznad flasha, ili iznad kojih se flash mora nalaziti...

_________________
[+]I[+]am[+]my[+]own[+]religion[+]
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Twitter profile
Julius



Joined: 18 Dec 2004
Posts: 376
Location: Jastrebarsko

PostPosted: 03.05.2007 11:09    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Sad fakat nemam vremena se s tim zafrkavati. Trebalo bi mi ovo nekako korigirati ako je moguće. Pliz ako netko zna kako. . .

_________________
BOlje biti mrtav Pijan nego mrtav Trijezan...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
moko



Joined: 02 Dec 2003
Posts: 159
Location: zagreb

PostPosted: 03.05.2007 11:31    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

ima puno efekata, al stvar je u tome da u exploreru normalno radi?

_________________
to explore and not explode
Back to top
View user's profile Send private message
Julius



Joined: 18 Dec 2004
Posts: 376
Location: Jastrebarsko

PostPosted: 03.05.2007 11:42    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Ma radi menu super, sve je ok. Ali kak da sam stavim linkove. Ako stavim da mi je svaka riječ u podmeniju gumb onda mi na tim gumbima action script ne radi, neće mi linkati na stranicu.

_________________
BOlje biti mrtav Pijan nego mrtav Trijezan...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Julius



Joined: 18 Dec 2004
Posts: 376
Location: Jastrebarsko

PostPosted: 04.05.2007 16:52    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Jel zna tko možda koju stranicu di je takav menu napravljen. Ili negdje neki tutorial: Dajte ljudovi. . .hitno mi je jako .. .

_________________
BOlje biti mrtav Pijan nego mrtav Trijezan...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    mi3dot.org Forum Index -> Flash All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group