Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
Centar za dizajn

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Dizajn i umjetnost
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hyperactive_anki



Joined: 28 Dec 2006
Posts: 371
Location: okružena morem

PostPosted: 18.01.2008 11:03    Post subject: Centar za dizajn Add user to your forum ignore list Reply with quote

Centar za dizajn osnovan je radi uspostavljanja pozitivne interakcije gospodarskih subjekata i dizajnera poticanjem i unapređivanjem njihove trajne suradnje. Poduzetnicima treba približiti nove ideje dizajnera, a dizajnere istodobno upozoriti na tehnološka, financijska i kadrovska ograničenja koja se pojavljuju u proizvodnji.

Relevantnim informacijama o dizajnerima, aktivnim gospodarskim subjektima i njihovim novim proizvodima Centar za dizajn sustavno će pridonositi unapređivanju hrvatskog dizajna i gospodarstva. Trajni je cilj Centra edukacija svih subjekata u Hrvatskoj o važnosti kreiranja i dizajniranja boljih i novih proizvoda te njihova promocija.

Centar planira osnovati Savjet za dizajn koji bi predlagao nove ideje za unapređivanje dizajna u Hrvatskoj. Činili bi ga relevantni dizajneri, stručnjaci, predstavnici znanstvenih ustanova (Studij dizajna, Arhitektonski fakultet...), Hrvatskoga dizajnerskog društva, ministarstava i institucija RH, gospodarskih subjekata, direktori pojedinih Sektora HGK te direktor Centra za dizajn. Predsjednik Savjeta bio bi ugledni stručnjak za dizajn.

Centar za dizajn radit će na izradi i provedbi posebnih programa povezanih s dizajnom i gospodarstvom (poduzetnici, udruženja, gradovi...) te nacionalnih programa RH povezanih s dizajnom i gospodarstvom zajedno s drugim relevantnim akterima u dizajnu, gospodarstvu i Vladi RH.

Centar će poticati gospodarske subjekte na aktivnu suradnju sa znanstvenim ustanovama za dizajn (izrada diplomskih i poslijediplomskih radnji).

Putem sektora, udruženja i zajednica HGK Centar za dizajn će poticati suradnju inovatora, dizajnera i gospodarskih subjekata.

Centar za dizajn će, u suradnji s relevantnim akterima u industrijskom dizajnu i gospodarstvu, ustanoviti nacionalnu nagradu za vrednovanje novih proizvoda i postignuća na području dizajna.

U suradnji s gospodarskim subjektima, zakonodavcem i privatnim investitorima Centar za dizajn će pomagati u osnivanju novih laboratorija i zavoda za ispitivanje i unapređivanje novih proizvoda.


http://www.hgk.hr

_________________
"Ja mrzim privilegije i monopole. Sve ono što se ne može podijeliti sa narodnim masama ja kategorički odbijam." Gandhi
http://krijanca.hr
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Dizajn i umjetnost All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group