Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
Problem realizacije i cijene

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Server-side
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vlade



Joined: 28 Mar 2005
Posts: 18

PostPosted: 06.10.2008 22:18    Post subject: Problem realizacije i cijene Add user to your forum ignore list Reply with quote

Klijent želi stranicu po uzoru na ovu:

http://www.buildasign.com

Znači, bitan je onaj mali grafički editor i predlošci, kojih bi vjerojatno bilo manje. Recimo da bi dizajn bio na sličnoj razini.

Molio bih procjenu trajanja posla, a samim tim i okvirnu cijenu, koju biste mu vi ponudili. Pretpostavka je i da mu je proračun relativno ograničen.

Novi sam u svemu ovome, moj dio je uglavnom dizajn, neke stvari će obaviti vanjski suradnici (netko za suradnju, možda? Smile), pa bi mi trebala pokoja sugestija kako se postaviti na sastanku.

Hvala!
Back to top
View user's profile Send private message
finaldesign



Joined: 30 Jan 2006
Posts: 80
Location: Croatia

PostPosted: 08.10.2008 11:02    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Između 20.000 - 30.000 kn ne bih ni razmisljao upustati se u takvu avanturu.

Naravno govorim za cijeli projekt. Također ovisi o tome da li će vanjski suradnici koristiti gotove stvari pa ih samo implementirati ili ce se sve raditi iznova prema specificnim zahtjevima...

_________________
FinalDesign Studio
www.final-design.net
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Adi



Joined: 19 Dec 2005
Posts: 543
Location: Bihac

PostPosted: 08.10.2008 16:15    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

finaldesign ... to je puno, to je doista previše. Konkretno cijena za ovakav puni projekat (koliko sam uspio da sagledam radi se zapravo o web sajtu sa par interaktivnih dodataka), ne bi trebala ići iznad 10 do max 15 000 kn, uz napomenu da je ovaj primjer grafički loše riješen te da realizacija spornog projekta treba da bude puno, puno bolja, a gdje je tek činjenica da ne radi sam već da ima suradnike.
Budimo racionalni i u skladu sa okolnostima Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Twitter profile
vlade



Joined: 28 Mar 2005
Posts: 18

PostPosted: 09.10.2008 09:25    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

....da tako sam otprilike ugrubo i pretpostavljao (ne više od 15000 kn).
Bitno još za istakuti je da bi ja uskladio izgled weba (layout) sa klijentom. Znači ja bi se dogovorio oko samog izgleda a sav ostali posao (onaj puno veći dio) odradio bi netko drugi i naravno za to bio primjereno plaćen.
Samom kljentu najbitiji je onaj editor (u slučaju prethodno navedene stranice sređen u dojotoolkitu => http://www.dojotoolkit.com/ ) ali naravno da je i sam izgled bitan. Slažem se sa tobom Adi da može biti puno, puno bolja realizacija projekta.
U prvom postu nisam dovoljno jasno objasnio situaciju, ali evo sad je mislim stvar više-manje jasna.

Znači: moj izgled u dogovoru sa klijentom, a sve ostalo (editor, njegova implementacija i cijeli kostur weba...) odradio bi netko drugi.

...e ono što je isto tako bitno su prokleti rokovi, odnosno koliko bi vremena bilo potrebno za realizaciju svega toga. Naravno ne točno u dan!

pozdrav...
Back to top
View user's profile Send private message
Adrian



Joined: 02 Apr 2004
Posts: 692
Location: Around & about

PostPosted: 10.10.2008 09:31    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

vlade, razmisli malo, kako netko drugi može procjeniti koliko će tebi trebati da nešto napraviš?!

ne može ti nitko niti cijenu dati jer nisi priložio ni link na svoj portfolio da bismo vidjeli kvalitetu tvojih radova, niti način na koji radiš, nisi niti napomenuo što sve se očekuje od tebe u tom projektu (da li ti trebaš raditi html/css ? )

cijena se također ne može blebnuti po savjetu nekog s foruma, pogotovo nekog tko je print dizajner i nema niti jedan web priložeb u portfolio. u biti, može se blebnuti tako, ali to je bliže prodavanju krumpira nego procjeni projekta.

P.S. dizajn priloženog rješenja uopće nije loš btw. i pogotovo ako si novi u poslu nemoj se zavaravati da moraš napraviti odmah nešto 5x bolje.

_________________
The quest for certainty blocks the search for meaning. Uncertainty is the very condition to impel a man to unfold his powers.
http://origami.hr
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
vlade



Joined: 28 Mar 2005
Posts: 18

PostPosted: 11.10.2008 10:48    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

....to stoji upravo kako kazes Adrian.
Naravno da se nebi klijentu izletao sa cijenama koje sam dobio na forumu. Namjera mi je ustvari da doznam i usporedim informacije iz više kuteva, a možda sa nekim ostvarim i konkretnu suradnju.

Novi sam u ovome i nebi htio odmah prepustiti sve slucaju. Do sada sam radio uglavnom print/DTP...a sad eto imam priliku da se okušam i u webu, što sam oduvjek želio. Stvari naravno neidu preko noći i svjestan sam kako je ispred mene ogroman posao. Uhvatio sam se u koštac sa HTML/CSS (što je početak) i moram priznati da neide loše. Ali kako je ovo prvi web posao ("prvo pa muško") koji mi je ustvari netko ponudio da mu odradim, neželim ništa prepustiti slučaju i htio bi to napraviti sa nekim u suradnji.

Ono što bi ja u ovom slučaju odradio bio bi prvenstveno PSD layout kojeg bi u dogovoru sa klijentom uskladio i pripremio do detalja. Nakon toga nastupa "netko" ko bi čitavu stvar posložio i ustvari odradio onaj krucialni dio posla. Ja jednostavo nisam još u stanju da se upuštam u tu avanturu!

Dakle ono što očekujem od samog "izvođača" je:
- izrada weba od predloženog PSD layouta
- implementacija editora koj je ustvari ključni dio stranice... po uzoru kako je to na ( http://www.buildasign.com ), gdje je stvar rješena u dojotoolkitu što naravno nije uvjet...
- zadržati funkcionalnost stranice po uzoru na navedeni primjer iako bi ova stranica bila znatno manja. Znači nebi bilo onoliko kategorija i podkategorija. Recimo da bi bilo barem 80% manje kategoraja/predložaka/podkategorija...
- za sve što se tiče grafičkog djela ja bi služilo izvođaču weba kao "servis", usklađeno naravno sa potrebama i željama klijenta
- stranica mora biti kompatibilana u FF, IE6+, Operi... što netreba mislim ni dodatno naglašavati...

Itekako sam svjestan da se cijene nemogu tek tako bubati i da neželimo efekt "prodavanja krumpira" (slažem se potpuno sa Adrianom) ali mislim ipak da bi se temeljem ovoga mogla dobiti barem nekakva okvirna cijena.

Ako ništa, meni je svaka informacija dobrodošla...zato hvala svima!


...pozdrav...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Server-side All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group