Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
43. zagrebački salon - poziv

 
Post new topic   Reply to topic    mi3dot.org Forum Index -> Natječaji
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hyperactive_ankiJoined: 28 Dec 2006
Posts: 371
Location: okružena morem

PostPosted: 20.01.2009 15:08    Post subject: 43. zagrebački salon - poziv Add user to your forum ignore list Reply with quote

vrijeme: 19.3.2009. - 6.4.2009.
prijava: 26.01.2009
organizator: ULUPUH
url: http://www.43zagrebackisalon.com

43. zagrebački salon - primijenjene umjetnosti i dizajn, poziva autore i autorske grupe s područja Republike Hrvatske, kao i oni koji su svojim djelovanjem vezani uz Hrvatsku da se prijave na sudjelovanje. Ovogodišnja tema je Anti-dizajn/trajne alternative, a rok prijave je 26. siječanj.

Zagrebački salon je izložbena manifestacija posvećena prezentaciji suvremenog nacionalnog likovnog stvaralaštva, s kontinuitetom održavanja od 1965. godine. Utemeljitelj Salona je Skupština grada Zagreba. Ovo izdanje Salona bit će posvećeno temi trajne alternative u oblikovanju, u smislu načina organiziranja i artikuliranja nove razine dinamizma i kompleksnosti suvremenoga društva. Društvena odgovornost autora, koji kroz bavljenje odnosom oblika i sadržaja (funkcije i forme, ili označitelja i označenog) preispituje kontekst i trenutak u kojemu stvara, podrazumijeva shvaćanje činjenica trenutka 'sada' i djelovanje u skladu s njima. Naime, masovno društvo, koje je karakterizirao jedinstven, gotovo univerzalni standard potrošnje evolviralo je u heterogeno društvo različitosti post-fordizma sve veće kompleksnosti, u kojemu se dokida razlučivanje disciplina i medija istodobno s proturječnom tendencijom u oblikovanju – da ono postaje zasebna vizualna kategorija odvojena od proizvodnih i društvenih procesa te – strategijom obećanja – sve brže generirajući stalno nove potrebe.

U nazivu ovog izdanja Salona preuzeta je pamfletska oblikovna metoda anti-dizajna, ili radikalnog dizajna, u svome se vremenu služeći dizajnom kao načinom kritike tržišno-potrošačkog modela društva. Povijesne i suvremene avangarde, kao trajne alternative mainstreamu u oblikovanju, redovito postaju njegovim dijelom i stoga nanovo se samo-stvarajući.

Autori su pozvani odgovoriti na navedenu koncepciju Salona, a na promišljanje su im ponuđena pojedina specifična područja ove tematike, kako je naznačeno u prijavnici. Salon je otvoren svim oblicima umjetničkog djelovanja i izražavanja na području primijenjenih umjetnosti i dizajna, u tradicionalnim i novim, kao i medijima izvan područja likovnosti.

Svaki autor i autorska grupa ima pravo prijave i sudjelovanja na Salonu s najviše 5 (pet) radova nastalih u razdoblju od 2006. do 2008. godine.

Radovi se prijavljuju na posebnoj prijavnici 43. zagrebačkog salona s priloženom odgovarajućom dokumentacijom, po mogućnosti na CD-u (specifikacije su navedene u prijavnici

Autori plaćaju participaciju po radu u iznosu od 300 kn. Uplate se vrše na žiro-račun ULUPUH-a: 2340009-1100165353 (Privredna banka Zagreb). Potvrdu o uplati participacije obavezno priložiti uz rad i prijavnicu.

Sve prijavljene radove i koncepte pregledat će i odabrati za izlaganje selektorica Silva Kalčić i Ocjenjivački sud u sastavu: Tihomir Milovac, Milan Trenc, Ivana Vučić i Silvio Vujičić (studentski radovi: i Ivana Fabrio).

Svi radovi odabrani za izlaganje konkuriraju za nagrade Salona. Članovi stručnih tijela Salona kao i njihovi bliski srodnici imaju pravo sudjelovanja na Salonu izvan konkurencije za nagrade.

Prijave se, uz priloženu odgovarajuću dokumentaciju, predaju se osobno radnim danom od 10 do 13 sati, dostavom ili poštom na adresu: ULUPUH, Vlaška 72, 10 000 Zagreb, s naznakom 'za 43. zagrebački salon'. Za radove koji se šalju poštom vrijedi datum i žig na pošiljci.

O ishodu selekcijskog postupka sudionici će biti pismeno obaviješteni do 20. veljače 2009. godine.

Izložba 43. zagrebačkog salona održat će se od 19. ožujka do 6. travnja 2009. godine u prostorima javne garaže Kvaternikov trg. Uz središnju izložbu Salona bit će organiziran niz popratnih događanja: tematskih izložbi, predavanja, promocija i tribina.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod Lidije Butković (tajnik Salona), tel. 091 799 0955, e-mail: lbutkovic@43zagrebackisalon.com; kao i u Galeriji ULUPUH, Tkalčićeva 14, tel/fax: 01/48 13 746, e-mail: galerija-ulupuh@zg.t-com.hr

Organizacijski odbor u sastavu: Nikola Albaneže, Mario Aničić, Eleonora Apostolova, Ivana Bakal (predsjednica), Rea Boschi Gogolja, Jasenka Bulj, Neda Cilinger, Anastazija Debelli, Ružica Hodak, Đurđica Horvat, Mladen Kakša, Aleksander Lončarić, Lazer Rok Lumezi, Ivan Mucko, Sanja Pribić, Tomislav Rastić, Višnja Slavica Gabout, Irena Sertić, Biserka Šavora, Laura Topolovšek i Hrvoje Vuletić.
http://www.culturenet.hr/default.aspx?id=23735

_________________
"Ja mrzim privilegije i monopole. Sve ono što se ne može podijeliti sa narodnim masama ja kategorički odbijam." Gandhi
http://krijanca.hr
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    mi3dot.org Forum Index -> Natječaji All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group