Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
29-06/04-07-2009 - Festival Ministarstva Psihodelije 02, ZG

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Muzika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pulse



Joined: 28 Dec 2004
Posts: 84

PostPosted: 25.05.2009 21:40    Post subject: 29-06/04-07-2009 - Festival Ministarstva Psihodelije 02, ZG Add user to your forum ignore list Reply with quote

Ponedjeljak... završio je još jedan vikend, pred nama još jedan užurbani tjedan... Snovi nas zovu natrag k sebi, ali krenuti moramo... Izlazimo na puste sive ulice...

Druge godine za redom posada Ministarstva Psihodelije vaš grad pretvara u psihodeličnu kulisu. Svim sanjačima dopustit će se da u snu i ostanu! Na izbor će im biti dano sedam vrata od kojih svaka vode k ispunjenju jedne od želja iz djetinjstva. Bit će im dopušteno i da legnu na travnjak parka kojeg inače koriste samo kao prečicu do posla. Ali što im tu nedostaje? Bez čega san nije san? Zvijezde, flaute, udaraljke.. ili bi pak do Australije, poslušati didgeridoo i saznati tko je Wizard from Oz?
A jeste li ikada prije sna opustili tijelo i pripremili ga za putovanje? U ovom snu.. hoćete!




FESTIVAL MINISTARSTVA PSIHODELIJE
AKC MEDIKA 29.06. - 04.07.2009. ZAGREB



07:00 OTVORENJE FESTIVALA UZ PERFORMANS "...SAN SE NASTAVLJA..."


29.06.-01.07. pon -sri MEDIKA

Intro:

17-18h

Sitotisak LIVE izrada i prodaja MPfest majica
Yoga za sve polaznike radionica

Program radionica:
18 - 22h / 70kn / Prijave i upiti za radionice: ministarstvopsihodelije@gmail.com

Cirkuske vještine by CIRKORAMA
Skulptura od sitnog otpada by Djuvedj
Vizualna umjetnost by Wild Bronco
Audio produkcija by Mataya
Didgeridoo by Pupi
UV umjetnost by Zrinka
Živa hrana by Ana Maria Liko



Chill Out LIVE:
22 - 23h

29.06. Musica Ex Machina
30.06. Perfect Blind
01.07. Mataya



Izložbe:

UV string art by Nemo
Festivalske fotografije by Darac, Nelio, Deva, Teddy-Lee & Tee



Bazaar:

Come2Music DISTRO SHTAND
Mozgalice by TKOzić
Jobotichi by Djuvedj
_____________________________________________________________________________________________________

02.07.-04.07. čet-sub POD DRVETOM
Od 02.07. do 04.07. festival predstavlja muzički program na gradskim trgovima i parkovima. Ovaj dio festivala je besplatan.

Master Margherita ~ Peak Rec. ~ CH
Cosmosophy ~ Elestial Rec./Peak Rec. ~ CH
Flooting Grooves ~ Peak Rec. ~ JAR/CH
Dymons ~ Elestial Rec./Peak Rec. ~ CH/UK
Naš Mali Afro Bend ~ HR
Digitron Sound System ~ HR
Pupi & Spibix ~ HR
Blue Forest ~ HR
Zvuk Sjene ~ HR


Više informacija> http://www.ministarstvo-psihodelije.com/projekti.php


______________________________________________________________________



Flooting Grooves je uz raznoliku pozadinu, od klasike do jazza, rocka i srodnih stilova, počeo svirati flautu nakon što je čuo Jethro Tull, a grupe poput Ozric Tentaclesa i Pink Floyda otvorile su ga prema psihodeliji te je tamo počelo njegovo putovanje.
Nakon što je upoznao glazbene istomišljenike Dymonsa i Ajju (polovicu Yab Yuma), odlučio je preseliti u švicarsku i pridružiti se Peaking Goddess Collectivu. Taj band organičkog chilla i psy trancea osnovali su 2003. Ajja, Dymons & Master Margherita, a kombinacija je zvukova s laptopa i synthova te instrumenata poput flaute, gitare, udaraljki i basa te raznih efekata.
Nakon svojih početaka s PGC-om, gdje je njegova flauta našla savršeno mjesto za razvoj, aktivno je počeo sudjelovati u produkciji kolektiva. Uskoro je i sam producirao glazbu, pronašavši vlastiti zvuk te na kraju nastupajući solo. Njegova etnička, groovy, lebdeća i psihodelična glazba obuhvaća sve od chilla do prozračnih progresivnih beatova. Njegovi nastupi su uvijek uspješni, a ljubitelji glazbe zasigurno cijene činjenicu da na stageu vide instrumente sjedinjene s mehaničkom produkcijom.

Poslušajte: http://www.myspace.com/flootinggrooves nećete požaliti Wink

Izdanja:
Upsyde Downe / Peak Records / 2007

Pojavljuje se na: Smile
Hocus Peakus /Peak Records / 2005
Druids Brew / Elestial Records / 2007
Star Circus / Electrik Dream Records / 2007
Kumharas 6: Ambient And Lounge / Freakin' In Space Tepee Music / 2008



Više informacija> http://www.ministarstvo-psihodelije.com/projekti.php
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pulse



Joined: 28 Dec 2004
Posts: 84

PostPosted: 01.07.2009 12:10    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote


Četvrtak - Nedjelja



..::Program muzickog dijela festivala::..

:: Četvrtak :: 02.07. :: Park Zrinjevac :: 18-22h ::



Cosmosophy myspace.com/cosmosophy
Nakon godina nastupa, skladanja i snimanja zajednicke glazbe u raznim projektima, Pearce Van Der Merwe i Daniel Symons odlucili su stvoriti duo zajednickog naziva Cosmosophy. Nakon uspjeha prvih albuma "Flooting Grooves - Upsyde Downe" i "Dymons - Druids Brew" te albuma njihovog zajednickog banda "The Peaking Godddess Collective - Organika", Pearce i Dan poceli su spravljati novu mješavinu zvukova drukciju od svih prijašnjih izdanja. Nakon cjeloljetne turneje sa svojim raznim live actovima, zaputili su se u studio s gomilom inspiracije s nasmiješenih floorova i chilloutova svijeta! Poslušajte album "Organic Space Age" koji je izašao za "Elestial Records" i pripremite se za live set, koji je iznimno raznolik buduci da se fino prilagodava glavnom stageu, poslijepodnevnom plesnom podiju ili chill prostoru.

Master Margherita mastermargheritamusic.info
Master Margherita je švicarski basist koji je u glazbi otkad pamti. Iako je njegovo zanimanje za trance pocelo relativno nedavno, njegova povezanost s elektronickim i ambijentalnim zvukom ide daleko unazad. Sada je uspješan producent i chilla i trancea, clan The Peaking Goddess Collectiva i jedan od menadžera Peak Recordsa. Preteca i ljubitelj auditivnih formula, ovaj prosvijetljeni glazbenik sam ureduje svoje sonicne metamorfoze i grebe po tvari koja se smatra sjedištem intelektualne sposobnosti. Njegove genijalne dub'n'bass improvizacije šalju nas u ona neotkrivena podrucja mozga. Velicanstven i izvanredan, Master Margherita obiluje inteligentnom kreativnošcu i istice se u produkciji konkretne apstrakcije. Uporan i marljiv, ovaj mislilac elektronickih krivulja mogao bi se povezati s akcijskim slikarom, potpuno predanim smionoj umjetnickoj razradi koja otkriva nove prostore snova.



:: Petak :: 03.07. :: Nasip kod Močvare :: 18-22h ::



Blue Forest myspace.com/blueeforest
Blue Forest samostalni je projekt elektronske glazbe Roberta Ovcara iz Zagreba, nastao 2003. g. Ambijentalnim i avantgardnim kompozicijama te specificnim pristupom stvaranju glazbe kreira futuristicku, pomalo filmsku atmosferu, koja po svojoj energiji i poruci koju odašilje odstupa od vecine pravaca današnje elektronske mainstream scene. Isprepletena melodicnim, ambijentalnim i atmosfericnim temama te upotpunjena razigranim ritmovima vodi slušatelja u dimenziju gdje forma gubi na važnosti, a poruka zajedništva jaca u svojoj vrijednosti.
Iza sebe ima dva demo albuma: ''Stars'' iz 2005. i ''Awakening'' iz 2008.

Flooting Grooves myspace.com/flootinggrooves
Flooting Grooves je uz raznoliku pozadinu, od klasike do jazza, rocka i srodnih stilova, poceo svirati flautu nakon što je cuo Jethro Tull, a grupe poput Ozric Tentaclesa i Pink Floyda otvorile su ga prema psihodeliji te je tamo pocelo njegovo putovanje.
Nakon što je upoznao glazbene istomišljenike Dymonsa i Ajju (polovicu Yab Yuma), odlucio je preseliti u Švicarsku i pridružiti se Peaking Goddess Collectivu. Taj band organickog chilla i psy trancea osnovali su 2003. Ajja, Dymons & Master Margherita, a kombinacija je zvukova s laptopa i synthova te instrumenata poput flaute, gitare, udaraljki i basa te raznih efekata.
Nakon svojih pocetaka s PGC-om, gdje je njegova flauta našla savršeno mjesto za razvoj, aktivno je poceo sudjelovati u produkciji kolektiva. Uskoro je i sam producirao glazbu, pronašavši vlastiti zvuk te na kraju nastupajuci solo. Njegova etnicka, groovy, lebdeca i psihodelicna glazba obuhvaca sve od chilla do prozracnih progresivnih beatova. Njegovi nastupi su uvijek uspješni, a ljubitelji glazbe zasigurno cijene cinjenicu da na stageu vide instrumente sjedinjene s mehanickom produkcijom.

Zvuk Sjene myspace.com/zvuk_sjene
Tijelo...zvuk...boja...sjena... Logirani izvorom svjetlosti - grafoskopom, spojeni zajednickom vizijom, stvaramo novi svijet. Audio-vizualni projekt, zamišljen kao suradnja i spoj dvije umjetnosti: glazbene i kazališno sjenske. Ispreplitanjem boja, svjetlosti i sjena te objekata i pokreta, uz glazbenu kulisu, stvaramo kreativni svijet i kroz igru docaravamo novi spektar beskrajnih mogucnosti. Zvuk Sjene su Petra Pokrovac, Mišo Kamber, Tomislav Deveric i Nikolina Alviž ili jednostavnije Petra, Mišo, Deva i Indra.



:: Subota :: 04.07. :: Dvorac Kerestinec :: 17h- ::
okupljanje od 12



Pupi & Spibix didgiland.com
Dvoje mladih nada mladog Didgilanda. Na šupljim cijevima, zvanima didgeridoo, smišljaju, izmišljaju i razvijaju svatko svoj stil.
Malena Pupi i vjecno raspoložen Spibix samo za ovu priliku ukombinirati ce svoje vještine i znanja u auditivno slikoviti didgeridoo duo.

MaJah myspace.com/ma_jah
Selektorica, radio producentica, putnica...Još od malih nogu, privucena crno-bijelim tipkama, spoznaje moc zvuka i harmonije. Od tada je sve što radi povezano s tom predivnom vibracijom: od klasicne glazbene naobrazbe, pa do proucavanja prijenosa zvuka radiovalovima te obrade audio signala. Od 2000.g. kroz svirke i VJ-ing suraduje je s mnogim organizacijama te sudjeluje na dogada
dogadanjima za promicanje audio i vizualne te opcenito urbane kulture (Radio Student, Attack!, KSET, Confusion, Trip 2 Zion, Underwater Overground, Seasplash, Operacija:Grad, Papillon, Ooze, Chilli Bar, Metakoncept, Radio SC...).

Master Margherita dj set http://mastermargherita.info/?p=209

Dymons dymons.com
Dymons je Daniel Symons, britansko-švicarski producent i izvodac duba i psytrancea te etnicke i ambijentalne glazbe, od cega je vecina ugodna mješavina svega navedenog.
Alternativni stilovi života, kulture i glazbe odveli su ga preko pet naseljenih kontinenata, gdje je sakupio poprilicnu kolicinu glazbenog iskustva, mnoge autohtone instrumente i golemu zvucnu banku. Njegova misticna narav omogucila mu je istraživanje transcendentalnih stanja svijesti kroz rituale sa šamanima, a sada on pomaže drugima iskusiti takva stanja i izlijeciti sebe, i to glazbom prateci ceremonije lijecenja i rituale.
Imao je više od tisucu live nastupa u preko 30 zemalja, obuhvacajuci veliku raznolikost glazbenih stilova. Pridonio je mnogim trakama na Peakovim i kompilacijama drugih labelova, bilo pod svojim imenom ili kao dio Peaking Goddess Collectiva. Njegov prvi solo album "Druids Brew" izdan je na njegovom novonastalom labelu "Elestial Records".

Digitron SoundSystem myspace.com/digitronsoundsystem
Digitron Sound System je osnovan 2007. u Zagrebu, od strane Jahstice Sounda (Robi+Igor) i Vrxa (Radikal Dub Kolektiv). Ideja koja ih je vodila je da napokon netko u Hrvatskoj (a i šire) napravi pravi sound system namjenjen dub/reggae muzici. Nakon godine dana cini se da su to i uspjeli, iako se utrka s opremom nastavlja! Osim ideje dobrog sounda, jedan od ciljeva je i promicanje pozitivnih ideja te informiranje ljudi o tome da postoji i drugaciji pogled na svijet te drugaciji nacin života od onog zadanog televizijom i babylonskim nacinom kozumersko-bezidejnog umiranja, a ne života. Digitron Sound ce svojim partijima pokušati pozvati sve ljude na dobrotu prema bližnjem svom te na proslavu života!!! Nadamo se da ceš im se pridružiti!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pulse



Joined: 28 Dec 2004
Posts: 84

PostPosted: 02.07.2009 09:54    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

http://prognoza.hr/tri_karta.php?id=tri&param=Zagrebacka&code=Zagreb_Maksimir


!!!PROGRAM FESTIVALA zbog neodlučnog vremena SELI SE DANAS U MEDIKU.


Ista mogućnost postoji i za sutra, no o tome naknadno.

Okupljanje počinje u 18 h,
Lajn ap znate,

Vidimo se
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Muzika All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group