Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
Admini molim vas da obrišete ovu temu
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    mi3dot.org Forum Index -> FFA
View previous topic :: View next topic  
Author Message
josipm

PostPosted: 19.02.2010 12:49    Post subject: Admini molim vas da obrišete ovu temu Add user to your forum ignore list Reply with quote

hh

Last edited by josipm on 08.03.2010 16:37; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
LifeCanBeFun

PostPosted: 19.02.2010 13:31    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

ma dobro, nije da se radi o nekom velikom iznosu... uvijek ces nac takvih likova u zivotu koji ti nece platit, zato trebas ponapred dogovoriti stvari i vidjeti da li i ti imas prostora za rizik te prihvatiti to kao dio posla... cini mi se da si tek poceo radit, zato ti preporucam da se ne sekiras previse oko toga

Bond

PostPosted: 19.02.2010 13:42    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

A gledaj... Zar ti ne vidis u kakvom vremenu i svijetu zivimo.
Ovo tvoje je kikiriki..
Ti imas u Zagrebu marktinske agencije koje su duzne milione. Doslovno milione. A to za medijske kuce znaci puno. Ima jedan lik koji je duzan oko 5 miliona, zatvori firmu, nigdje ga nema i onda za 6 mjeseci otvori drugu. I to je kod nas nazalost realnost.
Ovo da je tvoj frend cekao 3 mjeseca?! Pa to ti je najnormalnije. Konzum nakon sto mu das robu u ducan ceka 100 dana i onda radi isplatu. Ako to radi najjaca kompanija u HR kako ce se onda ponasati drugi.
Ja na svoje honorare cekam isto 2-3 mjeseca. I to ti je normalno. Nazalost. Ja znam da ce mi covjek platiti jer imamo dobar odnos, ali slazem se da je to dugo vremena. Samo kaj danas mozes biti sretan ako ti uopce plate. Frend ima marketinsku agenciju i druga agencija mu je duzna 300 000 kn. On nije veliki kao BBDO vec mala agencija, njemu je 300 000 kn kao milion.
I kaj da covjek radi... Ja da mi neko duguje milione bi potegnuo svasta da ih dobijem...
Tako da to nije nista novo. 350 kn je kikiriki. Ne znam koliko godina imas i koliko si poslu al na neke stvar ces se morati naviknuti. Vratili smo se u vrijeme sredine ili kasnih devedesetih kada niko nikome nija placao.

Tako da treba imati celicne zivce i provjerene klijente odabati...

uGlavu

PostPosted: 19.02.2010 14:45    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Zar bi ponašanje dotičnog trebalo biti prihvatljivo zbog činjenice da žvimo u banana državi?
baš zato mnoge firme i kasne sa plačanjem, zato što je to opće prihvačeno ponašanje, "nešto normalno"..
Također konzum koji se spominje..sigurno todorić nema para, moš si mislit...ne plaća jer mu nitko ništa ne može.

pohvalno od tebe što si upozorio kolege na problem s dotičnim.i nije neka lova ali 400 kn puno znači nekom honorarcu/studentu.
Back to top
emptyhead
mi3.crew

PostPosted: 19.02.2010 14:56    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Što se tiče postanja i brisanja vijesti s naslovnice:
Zašto nisi uletio jučer na inauguraciju predsjedniku u stilu http://www.youtube.com/watch?v=9-xLtTYoPfw ?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
liftboy

PostPosted: 20.02.2010 01:56    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

uGlavu wrote:
Zar bi ponašanje dotičnog trebalo biti prihvatljivo zbog činjenice da žvimo u banana državi?
baš zato mnoge firme i kasne sa plačanjem, zato što je to opće prihvačeno ponašanje, "nešto normalno"..
Također konzum koji se spominje..sigurno todorić nema para, moš si mislit...ne plaća jer mu nitko ništa ne može.

pohvalno od tebe što si upozorio kolege na problem s dotičnim.i nije neka lova ali 400 kn puno znači nekom honorarcu/studentu.

upravo tako, takvo ponašanje ne treba tolerirati ma koji iznos bio u pitanju. meni kao freelanceru se ne isplati nešto raditi i odraditi, a ne biti siguran kad ću te novce dobiti, zato sve dogovorim unaprijed, tražim 50% avansa. ako tu već nastane problem, bježim dalje, jer mi je to gubitak vremena. ako mu je problem platiti avans, problem će mu biti platiti i i ostatak novaca. naravno, avans uplaćuje tek nakon odobrenog dizajna.

iznimka su ljudi s kojima radim već duže vrijeme i gdje postoji uzajamno povjerenje, pa ako klijent i zašteka par mjeseci, nije bed, jer znam da nije platio zato što stvarno trenutno nema. sa svakim novim klijentom primjenjujem gore navedenu proceduru dok se ne uvjerim kakav je. mislim da su prošla vremena kad ti nekom nešto odradiš, pa onda strepiš hoćeš li dobiti novce. kad ti majstor dođe okrečit, stavit pločice, popravit bojler, plaćaš na licu mjesta, prema tome ne znam zašto ova profesija i njoj slične moraju ispaštati.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
uGlavu

PostPosted: 20.02.2010 12:29    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Uf, 50 % na neviđeno?čudi me da ti itko plati:)
ja idem sa 20% kapare nakon što klijent prihvati dizajn..znači moj rizik rada je samo do tog djela, može se znači desit da odradim dizajn i ne budem plaćen.al opet,to je 1 tj posla i malo učenja pa nije neki bed.
ostatak se plaća kad je web online...ako klijent ne plati u roku(uglavnom dam 10 dana od pokretanja web-a) jednostavno ga rušim s neta dok ne plati.

nemam dužnika Very Happy
Back to top
Kreativa_Studio

PostPosted: 20.02.2010 13:54    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Prvi korak je do 50% avansno, iako se dagađalo da unaprijed isplate cijeli iznos ali to je rijetkost. Po završetku se uzima standardni poček od mjesec dana, to je nekakav normalni period u kojemu firme plaćaju račune - ako ne plate u tom periodu onda najčešće taj novac nemaju pa ga treba izvući na neki način - najbolje bi bilo uzet utjerivače dugova Laughing

Uglavnom, sve je to normalno, to je posao i nitko te neće pitati da li imaš za kruh kad se svi bore za svoj komad. Kada čekaš državnu firmu 3 mjeseca da ti isplate - e to je problem Confused Kužim da nije stvar u količini novca nego u principu. Ali treba se naviknuti na takve stvari jer su nažalost sastavni dio poslovanja.

View user's profile Send private message Visit poster's website Twitter profile
liftboy

PostPosted: 20.02.2010 14:27    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

uGlavu wrote:

aj prvo pročitaj šta sam napisao pa komentiraj Smile a napisao sam da avans uplaćuje nakon odobrenog dizajna. naravno da ti nitko neće platiti unaprijed na neviđeno

@Kreativa, državna firma pa samo 3 mjeseca? Laughing ti još imaš i sreće onda! na prijašnjem poslu državna firma je u natječaju inzistirala plaćanje u roku ne manjem od 90 dana, znači 3 mjeseca sigurno nećeš dobiti lovu, što znači da kreditiraš državnu firmu, a ti njima svaki mjesec moraš po ugovoru isporučiti robu inače prekidaju suradnju. dokle god sama država tako posluje, nikad se nećemo izvući iz začaranog kruga nelikvidnosti i lančane reakcije "nisu platili meni, pa ja ne mogu tebi".
Back to top
Nemesis

PostPosted: 20.02.2010 14:33    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Treba složiti black listu svih loših poslodvaca... Very Happy

Adrian

PostPosted: 20.02.2010 14:45    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

I treba napravit ceh. I izlistat službene cijene, i javno obznanit koje firme rade dovoljno kvalitetno i pošteno da mogu bit članovi ceha. I potpisat da su svi članovi ceha obavezni tražit od klijenata minimalno 35% avansa npr. Onda bi se tržište brzo naviklo na normalno poslovanje. IMHO.

Ovo gore nisu veliki novci, ali je princip ispravan, što se mene tiče. Neovisno o kvaliteti rada, nema tko pametovat osobi kojoj je dužan pare da treba bit sretna što radi. A i on to radi zato što ti je frend plastelin. Da dođe nekom s malo čvršćim nastupom i karakterom, em bi platio unaprijed, em bi dobio po p**** kad bi mu palo na pamet takve gluposti valjati.

Pogotovo kad znamo koliko nam je i kakvo tržište i koliko se ubijamo da preživimo na njemu. It's a touchy subject, right?

papitto_venga

PostPosted: 20.02.2010 14:58    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

@Nemesis
@Adrian

Potpisujem i jedno i drugo, samo, nažalost malo se može nać normalnih ljudi i firmi koji su svjesni da zajedništvom dugoročno postižemo najbolje za sve.

Treba samo preslikati primjer odvjetnika i svi problemi su riješeni.

Adrian

PostPosted: 20.02.2010 15:34    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Uf, nemoj samo odvjednike... U takvom reketarskom udruženju ne bih htio bit član. Very Happy

Ali mislim da bi se iznenadio koliko firmi ima koje bi sudjelovale, a kvalitetno rade. Brijem da bi se u startu skupilo 20ak.

uGlavu

PostPosted: 20.02.2010 18:52    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

liftboy wrote:
uGlavu wrote:

aj prvo pročitaj šta sam napisao pa komentiraj Smile a napisao sam da avans uplaćuje nakon odobrenog dizajna

ispričavam se!
i nemoj više ključne riječi stavjat na kraj teksta Very Happy

@kreativa
ne znam dal ste vi firma ali u tom slučaju puno je lakše tražiti 50% avansa.
znači potpiše se neki ugovor a i samo poslovanje s firmom klijentu daje neku sigurnost.
Freelanceru je to jako teško.
Back to top
liftboy

PostPosted: 20.02.2010 18:56    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

ajde još jednom...pooooolaaakoooo pročitaj moj post, ako treba i par puta. ako budeš dobar možda na čas ugledaš i štrumpfove Very Happy

heheheh, eto.
Back to top
uGlavu

PostPosted: 20.02.2010 19:03    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Joj dobroo na kraj odlomka koji se tiče tih 50%!drugi dio nisam čitao Very Happy
Back to top
josipm

PostPosted: 22.02.2010 12:40    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

huj

Last edited by josipm on 15.03.2010 13:26; edited 1 time in total
Back to top
josipm

PostPosted: 23.02.2010 19:16    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

gd

Last edited by josipm on 15.03.2010 13:26; edited 1 time in total
Back to top
josipm

PostPosted: 09.03.2010 18:28    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

admini molim vas da obrišete ovaj topic s foruma. Hvala Smile
Back to top
:cosmos:

PostPosted: 09.03.2010 21:54    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

ono, daj se dogovori Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Twitter profile
Shuba

PostPosted: 09.03.2010 22:03    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Very Happy

GR

PostPosted: 10.03.2010 00:23    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

kaj stisla viša sila!? Twisted Evil
Back to top
Joochy

PostPosted: 10.03.2010 10:30    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Stisla guza Laughing

View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger Twitter profile
josipm

PostPosted: 14.03.2010 19:02    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Poštovani administratori molim vas da prestanete ignorirati moju zamolbu i obrišete ovu temu jer ja to ne mogu učiniti. puno hvala
Back to top
Joochy

PostPosted: 15.03.2010 09:15    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

lol Smile

View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger Twitter profile
Post new topic   Reply to topic    mi3dot.org Forum Index -> FFA All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum