Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
anchor > block > img = not clickable? (IE bug)

 
Post new topic   Reply to topic    mi3dot.org Forum Index -> Client-side
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Corangar



Joined: 14 Jun 2005
Posts: 84

PostPosted: 16.12.2010 17:24    Post subject: anchor > block > img = not clickable? (IE bug) Add user to your forum ignore list Reply with quote

Hi Smile

Zanima me dali netko zna rješenje na ovaj IE bug. Tražio sam po netu i naišao na ljude s istim problemom ali nisam uspio naći rješenje. Jedan čofa je uploadao vrlo sličan demo, pa cu samo linkati: http://www.daniel-rico.com/demos/ie/ . A razlog zasto bi koristio takav markup i css, je nesto slicno njegovom primjeru takoder: http://img101.imageshack.us/i/ie6linkpb.gif/

Da pojasnim situaciju: <a>, i <span> su clickable i rade kako spada, al <img> ne registrira klik. Iako <img> nije clickable, uzrok problema (barem u mom slučaju) cini se nastaje u <span> elementu koji ima display:block (mislim da cak ni float ni position ne pomaze, no ispravite me ako se varam). Ukoliko se block makne, problem sa <img> nestaje. Block meni osobno treba da mogu centrirat sliku unutar span-a, kao sto je prikazano na slici iznad.

Bug je postojan u IE 6, 7, te 8 sa compatibility view ON. Nekakav work-around za 8-icu je da force-am compatiblity view OFF, ali to je daleko od idealnog.

Svaka pomoć je dobrodošla Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Twitter profile
gorrc



Joined: 12 Jul 2007
Posts: 87

PostPosted: 16.12.2010 22:12    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

registriraj click i provjeri jel taj a, img ili span, pa napravi logiku koja ti treba.

_________________
www.topnogomet.com -- http://www.gorrc.blogspot.com/ - http://code.google.com/p/bet-script/
Back to top
View user's profile Send private message
darkqueliss



Joined: 27 May 2008
Posts: 1058

PostPosted: 17.12.2010 10:39    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Probaj dodat position:relative;
Back to top
View user's profile Send private message
niksy



Joined: 29 Sep 2003
Posts: 727

PostPosted: 17.12.2010 12:41    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Ako je stvar vertikalnog+horizontalnog centriranja <img /> unutar anchora, zašto ne bi
izbacio posrednika (<span />) i sve operacije izvršio na anchoru?
Code:
<div style="float:left">
  <a href="#" style="display:block; width:300px; height:300px; background:red; position:relative; text-align:center; line-height:300px;">
    <img src="http://www.daniel-rico.com/demos/ie/img.jpg" alt="" />
  </a>
</div>

Pretpostavka je da znaš visinu anchora, ali u primjeru je tako navedeno pa je i kod tebe
valjda slična situacija.

Last edited by niksy on 18.12.2010 12:30; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Twitter profile
gorrc



Joined: 12 Jul 2007
Posts: 87

PostPosted: 17.12.2010 13:25    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

a zašto problem ne rješiti u javascriptu? Jel zabranjeno voće?

_________________
www.topnogomet.com -- http://www.gorrc.blogspot.com/ - http://code.google.com/p/bet-script/
Back to top
View user's profile Send private message
niksy



Joined: 29 Sep 2003
Posts: 727

PostPosted: 17.12.2010 14:04    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

gorrc wrote:
a zašto problem ne rješiti u javascriptu? Jel zabranjeno voće?

Ne, nije stvar u tome, ali ako može jednostavno, zašto komplicirati stvari? Smile

Osobno sam probao i tvoj savjet za registriranje clicka - sve funkcionira što znači da je
problem u CSS-u. Ako za ovo nema (jednostavnog) rješenja, a završni rezultat zahtjeva
i span i anchor, onda možda najbolje rješiti sa JS-om.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Twitter profile
Corangar



Joined: 14 Jun 2005
Posts: 84

PostPosted: 17.12.2010 18:59    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

@Joochy: Nije mi to nazalost rijesilo problem, probao sam.

@gorrc: Malo kasnim ali uglavnom da, klik javascriptom je potpuno uredan, no pokusavam izbjeci to rjesenje ukoliko je moguce.

@niksy: U pravilu jedina rjesenja koja sam uspio naci su takvog tipa. Da se "smanji broj elemenata" unutar anchora i time usput zaobide klik-bug. Moj dizajn za taj anchor element nije finalan (nekakvi proizvodi ce to biti) pa ne mogu puno govoriti o idealnim, konacnim rjesenjima, ali sanse su da cu dodavati malo vise sadrzaja u svemu tome, te da cu trebati ne jedan, nego nekoliko display:block; elemenata Very Happy A volio bi naravno i za sve buduce prilike bit na miru s tim... Razz

Uglavnom, nije toliko strasan problem (buduci da IE8 moze radit normalno, a JS rijesi ostalo), al bode me u oci da se obvezujem na nekakve (js) fixeve i hackove za tako malu, banalnu stvar Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Twitter profile
niksy



Joined: 29 Sep 2003
Posts: 727

PostPosted: 18.12.2010 12:30    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Corangar wrote:
Uglavnom, nije toliko strasan problem (buduci da IE8 moze radit normalno, a JS rijesi ostalo), al bode me u oci da se obvezujem na nekakve (js) fixeve i hackove za tako malu, banalnu stvar Very Happy

Ima jako puno jednostavnih rješenja za veliki broj problema, ali ima i onih koji baš zahtjevaju JS kako bi sve
funkcioniralo (npr. <select> bug). Ali pošto je u ovom slučaju upotreba JS-a očito jedino rješenje, nemaš druge Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Twitter profile
gorrc



Joined: 12 Jul 2007
Posts: 87

PostPosted: 18.12.2010 12:54    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Corangar wrote:

Uglavnom, nije toliko strasan problem (buduci da IE8 moze radit normalno, a JS rijesi ostalo), al bode me u oci da se obvezujem na nekakve (js) fixeve i hackove za tako malu, banalnu stvar Very Happy


Zato je danas fino koristiti JS frameworke jer sitni problemi se u njima puno jednostavnije rješavaju i onda se čovjek navikne da što ne ide milom ide (JS) silom Very Happy

_________________
www.topnogomet.com -- http://www.gorrc.blogspot.com/ - http://code.google.com/p/bet-script/
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    mi3dot.org Forum Index -> Client-side All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group