Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
sta se peche?
Goto page Previous  1, 2, 3
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> FFA
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ars



Joined: 19 Feb 2004
Posts: 1444
Location: splite moj

PostPosted: 26.06.2004 18:58    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

vino u fritule - prvi put to čujem.. rum je zakon.. što više to bolje.. Cool
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
keye



Joined: 24 Nov 2003
Posts: 2465
Location: Paris - France

PostPosted: 26.06.2004 19:02    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

ars wrote:
vino u fritule - prvi put to čujem.. rum je zakon.. što više to bolje.. Cool


recept kaze vino i rakija Shocked i to dva recepta (sa dva razlicita sajta)

_________________
Google is a blind person
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ars



Joined: 19 Feb 2004
Posts: 1444
Location: splite moj

PostPosted: 26.06.2004 20:14    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

keye wrote:
ars wrote:
vino u fritule - prvi put to čujem.. rum je zakon.. što više to bolje.. Cool


recept kaze vino i rakija Shocked i to dva recepta (sa dva razlicita sajta)

ti očito vole cugat.. Laughing

evo ti recept po kojem se rade u splitu prave domaće fritule godinama..

domaće fritule

1 kg skuhanih propasiranih krompira
1/2 brašna
digo kvasac
1/2 litre mlika (toplo - ne vruće)
2 oguljene jabuke - izribane
grožđice namočene u rumu na 10-ak min
sitni komadići oraha
malo cimeta
vanilin šećer
2 velike žlice sećera
ribana korica limuna
2 jaja
malo rakije i ruma

-----------------------------

prvo istući krompire, pa dodaš jaja i onda brašno digom i mlikom, pa stavi jabuke i ostalo..
ali to moraš jako tuć sve to da se stvore mali mjehurići zraka u smjesi..
smjesa mora bit gusta, ali ne sad kao beton..
ostavi da se diže u pokopljenoj zdjeli..

sa malom žlicom (koju svaki put malo umočiš u ulje) uzmi malo smjese i prstom skini s žlice da padne u vruće ulje.. zašto žlicu prije umočiš u ulje - da lakše sklizne s žlice..

uživaj i javi kako je bilo.. Wink
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
keye



Joined: 24 Nov 2003
Posts: 2465
Location: Paris - France

PostPosted: 26.06.2004 20:33    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

kvasac??? Shocked

_________________
Google is a blind person
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ars



Joined: 19 Feb 2004
Posts: 1444
Location: splite moj

PostPosted: 26.06.2004 20:50    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

keye wrote:
kvasac??? Shocked

evo ih upravo sada jedem.. Cool
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Sulien



Joined: 04 Jan 2004
Posts: 2905
Location: Zagreb

PostPosted: 27.06.2004 00:05    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Nisam znao da s mobitelom možeš dobit tako čiste slike

Shocked
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ars



Joined: 19 Feb 2004
Posts: 1444
Location: splite moj

PostPosted: 27.06.2004 10:15    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Sulien wrote:
Nisam znao da s mobitelom možeš dobit tako čiste slike

Shocked

kada koristiš zoom, slika bude nikakva, a ako je taman okoliš, slka isto bude loša.. vani na otvorenom su super slike..
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Philatz



Joined: 22 Sep 2003
Posts: 3176
Location: Zagreb/Croatia .. London/UK

PostPosted: 28.06.2004 09:38    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

quote="ars"]domaće fritule
[/quote]
does this have anything to do with Vritule? Very Happy

----
Tuna a La Phil.
Anyways, eto ja sam se jucer probudio i onako mamuran sav razmisljao pola sata sto bih jeo. nekoliko puta sam otvorio frizider i gledao sve sto imam unutra pokusavajuci glumiti "Olivera" i zabrijavati si kako mogu napraviti bilo sto od malo sastojaka. no istini na vidjelo, mogu NOT. izlaz iz mojeg labirinta bio je u ormaricu u kojem imam tunj u konzervama. otvorim ormaric i uzimam konzervu u ruku, pogledam lijevo i primjetim krastavce, rajcice i paprike. ostavljam konzervu na elementima i pocnem prati povrce koje malo kasnije sasjeckam na malecke dijelove, uzeo sam pola paprike, pola rajcice i recimo cetvrtinu krastavca. sve sam stavio u veliku zdjelu i po tome kompletno iscjedio jedan limun (limun se nije niti snasao a vec je bio ocjedjen kao pingvin nakon sexa). slijedi mukotrpno otvaranje konzerve. problem nije u metalnoj konzervi, vec u ulju koje se nalazi unutar konzerve. koristim "Palmira" tunj i oni su soaked in puno ulja tako da moram pazljivo iscjediti ulje kako se ne bih zashrao. ali kao i uvijek, pocnem cijediti ulje i uvijek si namocim prste u isto, kasnije vise nema veze pa koristim izreku "If you can't beat 'em - join 'em" pa se sav userem s tim uljem. perem nekoliko minuta ruke da mi se svo to ulje makne i konacno stavljam tunj (koji je totalno bez ulja by the way) u veliku zdjelu sa ostalim povrcem. Sve to skupa izmjesam sa valikom plasticnom zlicom i onda odlazim po THE MAIN SASTOJAK. THE MAN SASTOJAK u ovom slucaju je SENF. ne previse, ne premalo - nego cisto dosta da sve to ima nekakvu formu. I malo, stvarno malo majoneze. Tj. ja stavljam toliko tek da se sve skupa prihvati. ovisno o tome koliko jedete mozete staviti cijelu fakin' majonezu. I use odprilike pola velike jusne slice majoneze i cijelu zlicu senfa. na kraju, sve se mora dobro promjesati, staviti papra and it's ready for use. sve sredim do kraja i probam i nesto mi fali. a to je luk. narezem pola glavice luka na sitne komadice i sve skupa stavim u veliku zdjelu sa frakcijom, promjesam sve skupa i probam. Voila. Obavezno probati. Postoje alternative sastojaka pa mozete staviti narezane masnile, vrhnje itd.. Tko voli nek izvoli. Smile

_________________
Danger Global WarmingMidnight FormulaKunstterrorist Organisationflickrlatz
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
keye



Joined: 24 Nov 2003
Posts: 2465
Location: Paris - France

PostPosted: 28.06.2004 09:46    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

tunu uvijek kupovati "naturale" bez ulja. i dodati maslinovo ulje Very Happy

_________________
Google is a blind person
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ars



Joined: 19 Feb 2004
Posts: 1444
Location: splite moj

PostPosted: 28.06.2004 11:35    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

@fil:
ne volim tunu, ali mi je cura obožava.. ali ne voli majonezu.. kako je bez toga?? bljutavo ili? možda malo soli umisto nje?.. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> FFA All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group