Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
Dubrovnik Apartments

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Web stranice
View previous topic :: View next topic  
Author Message
liban0n



Joined: 10 Feb 2004
Posts: 128
Location: Dubrovnik, Zagreb

PostPosted: 03.03.2005 07:27    Post subject: Dubrovnik Apartments Add user to your forum ignore list Reply with quote

Evo nisam mislio da cu i ja postati ovdje temu ali cuda postoje Smile

Vec dva mjeseca razvijamo svojevrsan portal za iznajmljivanje i oglasavanje privatnog smjestaja na podrucju Dubrovačko - Neretvaske županije.
Site osim standardnih stvari koje će te vidjeti ima neke ajmo reć inovacije kao što ćete vidjeti tražilicu preko mape gdje generira i ispisiva točne pozicije apartmana na određenom području. Pa sve do detaljnih statistika o broju prikaza, klikova ... etc.

evo linka:

http://www.dubrovnikapartments.net

Volio bi ćuti koji komentar, hvala unaprijed!

_________________
mount -t swap /dev/brain /mnt/head
look'n for a job
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
les



Joined: 25 Oct 2004
Posts: 370

PostPosted: 03.03.2005 09:52    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Like it! Jednostavno i pregledno... Cool
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
keko



Joined: 06 May 2004
Posts: 531
Location: Split

PostPosted: 03.03.2005 11:12    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

hmm..šema je..sve uredno al zašto fakin zelena bolja..pa di van se to uklapa u turizam Very Happy

_________________
happiest boi newer!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
liban0n



Joined: 10 Feb 2004
Posts: 128
Location: Dubrovnik, Zagreb

PostPosted: 03.03.2005 11:18    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Reci mi dvije boje koje prevladavaju na području dalmacije ..

1. zelena
2. plava

nije bitan redosljed .. pa ova boja je shematski između te dvije Smile
Svi stavljaju plavo i to furaju .. zašto ne zeleno a usput odmara oči Smile

_________________
mount -t swap /dev/brain /mnt/head
look'n for a job
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
retro_one



Joined: 16 Sep 2003
Posts: 880
Location: DUBRAVA.

PostPosted: 03.03.2005 11:32    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

- ova zelena ke odvratna
- premalo kontrasta
- los header
- los "logo"
- u headeru mi nikako ne pase "render clouds"

moglo je to i puno bolje...

_________________
Just your average eccentric programmer.
Back to top
View user's profile Send private message
burne



Joined: 11 Jan 2004
Posts: 602
Location: Split

PostPosted: 03.03.2005 11:55    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

DA, prevladava zelena i plava, ali reci ti meni, vi niste culi za zuto sunce, bijele oblake na plavom nebu, prekrasne crvene bove, crne musule...

Sajt je monoton, nije toliko odmarajuc, zamoran je jer nije veseo, ono, dosadan je (ne govorim da vecina webova s apartmanima nije), ali bi ga se moglo lipse oziviti... kombinirati tople i hladne boje, a ne samo hladne. Mi govorimo i prezentiramo toplo i zivahno ljetno primorje, zar ne? PA oklen ti onda da su samo zelena i plava prave boje. Di su ti crveni dubrovacki krovovi, divno modro more (i to od tamne modre do svijetle skoro prozirne zelenkaste), di ti je nase toplo sunce, toplina nasih ljudi... sam header ti ne pomaze tu.

Toliko od mene, nebi protestira da nisi reka da su samo plava i zelena boje Dubrovnika i Peljesca... A shematski boja izmedju toga, vise nije TA boja, ovo nije cista zelena, a nije ni cista plava. Bljutavo izmedju. Toliko od mene.

Provaj se igrati sa zivahnim bojama i onda ce ti sajt biti puno upecatljivi. Dakle, ne nuzno plava. Imas ti i narancastu, crvenu, zutu, i onda ih malo ohladis plavom i zelenom

Poz

_________________
http://www.vidosh.com - moj folio, v2.0 reborn | http://www.damirphoto.net - ćaćine fotke
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
liban0n



Joined: 10 Feb 2004
Posts: 128
Location: Dubrovnik, Zagreb

PostPosted: 03.03.2005 12:19    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Hvala Vam na komentarima .. sta da kazem .. ja sam radio programerski dio od CMS-a do stranica i nacina rada .. kolega je u ovom slucaju dizajner .. po meni je fino. Je ozbiljno je ali takva je i namjera da smo htjeli neozbiljno na vrhu bi vjerovatno bilo sunce malo zuto koje igra i plese.
U vezi headera si u pravu , nekako niti ja nisam veliku pozornost na njega obracao ... sve greske cemo gledati i nastojati otkloniti!!

Hvala Vam jos jedan put!

_________________
mount -t swap /dev/brain /mnt/head
look'n for a job
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
daex



Joined: 20 Aug 2004
Posts: 111

PostPosted: 03.03.2005 16:48    Post subject: re Add user to your forum ignore list Reply with quote

Site mi se na prvi pogled jako dopao i mislim da je dizajnerski dobro riješen. Meni su i boje o.k. Da imam dovoljno novaca, vjerojatno bih i sam tražio apartmane putem jedne takve stranice. Ipak mi se tekstualni dio ne dopada, a čini mi se da je povezan s nejasnom koncepcijom i nedefiniranom ciljanom grupom.

Sve samo IMHO:

Prije svega, engleski vam je jako loš. Ako želite opstati među konkurencijom, osnovna je stvar dati jezični dio profesionalcu, i to takvom kome je engleski materinski jezik! U takozvanom razvijenom svijetu više nema ozbiljnih firmi koje daju tekstove za javnost prevodiocima kojima ciljni jezik nije materinski. Naravno da to nije jeftino, ali bez toga jednostavno ne funkcionira. Istraživanja su pokazala da ljudi inače jednostavno klikaju dalje, Englezi i Amerikanci pogotovo.

Ne sjećam se da sam na stranicama velikih i ozbiljnih ponuđača (iz oblasti turizma) ikad vidio rečenice kao: <Looking at total offer and quality of advertising we wanted and have accomplished to make changes in complete organization and so far old fashion and almost unfunctional coverage throughout internet.> - jer se to samo po sebi razumije. Potencijalne mušterije to obično ne čitaju, a ako čitaju, mogle bi već time što se navodi nešto u stilu "old fashion" i "unfunctional" steći dojam da nešto ne štima. Citirana rečenica je osim toga nekorektno prevedena – fali jedan predikat. Ali za to ne treba kriviti samo prevodioca. Čitam na hrvatskom: "... u kompletnoj organizaciji i promjeni sada već staromodnog i skoro ne funkcionalnog informiranja putem interneta, a pritom mislimo na ne učinkovit pristup korisniku i nedovoljnu količinu informacija, odnosno dezinformacija." Morao sam pročitati tri puta i još nisam shvatio što ste zapravo htjeli reći. Mislite li da će se netko, tko jednostavno želi ići na ljetovanje, ili tko želi objaviti reklamu, udubljivati u ovakve fraze?

"Guide & Map" - stranci obično nemaju pooooooojma o zemljopisu. U svakom slučaju bi trebalo staviti i jednu malu kartu u uglu, iz koje se vidi gdje je Hrvatska u Europi i dubrovačka regija u Hrvatskoj.

Ne znam ima li stvarno smisla objavljivanje podataka o tome, tko je sistem administrator itd. Svaka čast vama, ali onoga tko želi apartman to baš ne zanima. Ako se to već objavljuje, mislim da je bolje na zadnjem mjestu, ispod "kontakta".

Slično je i kod Marketinga: onome tko bi mogao imati interesa za oglašavanje na vašoj stranici sigurno ne morate tumačiti koje su prednosti i nedostaci vlastite stranice ili oglašavanja putem weba; ostale to ionako ne zanima. Umjesto toga, bilo bi bolje objasniti koje su to "neke stvari koje su do sada neviđene" (citat sa "Tko smo mi") a koje vi navodno nudite.

Terms – umjesto navođenja što je sve potrebno, bilo bi puno praktičnije napraviti formular. Inače bi vam se moglo desiti da dobijete kaos od mailova. Ne kužim kakvog ima smisla oglašivačima – iznajmljivačima davati upute na engleskom. Vlasnici apartmana su ionako valjda domaći. Osim toga, trebalo bi biti jasno na koji se način sklapa ugovor o oglasima (a ne "za oglase"), a to na stranici nije navedeno. Uvijek bi moralo biti jasno tko su ugovorne strane. Ako je ikako moguće, trebalo bi navesti i cijene oglasa.

Exchange rate – umjesto navođenja kursa za tri valute, koji inače mora biti stalno aktualiziran (a ne da vam stoji kurs iz 2004), bilo bi možda bolje jednostavno staviti link na neku od stranica koje su za to specijalizirane, na primjer: http://www.oanda.com/convert/classic .

Prilagođavate se krajnjem korisniku? – Koliko krajnjih korisnika zna što je SEO (u potpisu ispod slike glavnog dizajnera)?

Ispada da s jednom stranicom želite postići dva cilja: trgovati mjestima u apartmanima i promovirati se kao grupa/firma/tim/pojedinci. A te dvije stvari ovdje ne idu zajedno. Mislim da bi bilo bolje napraviti stranicu samo za plasiranje apartmana na tržište, pa ju onda – ako bude uspješna – staviti u svoje reference.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
liban0n



Joined: 10 Feb 2004
Posts: 128
Location: Dubrovnik, Zagreb

PostPosted: 03.03.2005 19:09    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

E konacno nesto konkretno da mogu popricati s nekim Smile

hvala!!!!
sve sto si rekao stoji .... gle mi smo stranice klepali tekstovi su jos uvijek na strucnoj obradi, kao sto si rekao onome kome je to materinji jezik. Naravno da ima nejasnih tekstova ali oceito je da si ti prvi koji je site gotovo pa skroz pogledao.

Sto se tice Guide&map ... stoji ti ovo za malu mapu mada sada neznam moram vidjeti sa kolegom dizajnerom gdje bi se ta mala mogla i staviti ... nisam sto posto siguran. Ono sto se meni tu svidja da mi automatski iz baze generira smjestaje i stavlja ih na neki image ... to je ful dobro jer krajnji korisnik ima potpuni uvid gdje mu je sta. tj. gdje se sami apartman nalazi.

terms -> Evo zasto smo stavili ono ... cisto da damo ljudima na uvid. Ne nisam htio nikakve forme .. za sve zainsteresirane gotova forma se salje na mail koju potom ispune i onda posalju. Sve kad budu imali vremena, tako da na nikog ne radim presing da mora preko stranice i preko bas te forme to raditi. A i kako bi izgledala onolika forma ??? Smile

Sto se tice marketinga -> osobno nebih znao ali ako ciljas na neku grupu korisnika koji ce posjetiti tvoj site a htjeli bi oglasavanje onda ih u jednu ruku moras i "uputiti" u neke stvari, zar ne ???

Sto se tice exchange rate -> ta skripta je zavrsna isto kao sto weather kao sto si vidio sa desne strane automatski svaki dan obnavlja tako i tecaj kupi sa www.hnb.hr i sve ljepo slozi u bazu. to je gotovo ali sam imao problema sa serverom vezano za kupljenje podataka pa sam morao obustaviti i to jos proraditi .. nebi bilo lijepo da mi baca errore po stranici - to ne volim.

Ali hvala ti na ukazanim greskama!!! Izgleda da si ti jedini koji je stranicu i odgledao Smile

_________________
mount -t swap /dev/brain /mnt/head
look'n for a job
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Web stranice All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group