Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
..:: FEUM - Fanzin Energičnih UMova - REGRUTACIJA! ::..

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> FFA
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mentor



Joined: 07 Dec 2005
Posts: 2

PostPosted: 24.01.2006 15:44    Post subject: ..:: FEUM - Fanzin Energičnih UMova - REGRUTACIJA! ::.. Add user to your forum ignore list Reply with quote

FEUMFanzin Energičnih UMova

Vizija koja se proteže u podzemnim krugovima prijatelja i istomišljenika (mladih pjesnika, dizajnera, lirika, književnika, programera, ambicioznih studenata, glazbenika i običnih uživaoca u glazbi) konačno se realizirala iz maglovite ideje u konkretnu i opipljivu stvar.

Odlučili smo napraviti fanzin, čije će djelovanje konačno (pokušavati i nastojati) spojiti mlade ljude sa jedinstvenim ciljem, a to je reforma. Shvatili smo da je dosta piskaranja po forumima te slanja pjesama i kritika putem mailova, već je vrijeme da sve to zaokružimo u jednu cjelinu i predočimo ljudima, ne kao nešto novo, već kao nešto originalno i upotpunjeno u svom kvalitetnom, preglednom i autentičnom obliku.

Kako nam je glavni cilj (kao što je već rečeno) spajati mlade ljude iz različitih ili istih krajeva, sa istim planovima i idejama u kreativne svrhe, tako smo odlučili iskoristiti internet medije kao sredstvo oglašavanja u ovom prije svega odvažnom podvigu.

Dakle, ako želiš podijeliti svoju poeziju, prozu, ulomak iz knjige, priču, iskustvo u programiranju i znanju iz područja glazbe, kulture i umjetnosti, ako želiš pisati kolumne, pratiš sportske aktivnosti itd. slobodno pošalji mail i obavijesti nas kako bismo tvoju dušu „regrutirali“ u naše redove.

Piši na:

Isto tako možeš postati diler (dispečer) naših fanzina u svome gradu, organizirati večeri poezije, tribine, radionice ili bilo kakve raznovrsne tematske evente. Stoga se nemoj ustručavati poslati mail.



Kao što si mogao pročitati (vrlo sažet prikaz programa) iz našeg fanzina ili iz obavijesti (topica) na forumu, mogao si shvatiti kako se naš plan rada sastoji od niza slijedećih točaka:

1. Introdakšn:
- Služi za upoznavanje čitatelja sa sadržajem koji slijedi, nalaziti će se na početku samoga fanzina i služiti će i kao svojevrsno kazalo, tj uvod kroz nadolazeće stranice.

2. Ugao energičnih umova:
- Stranice rezervirane isključivo i samo za:
= poeziju i prozu mnogobrojnih mladih pjesnika,
= kratke priče, poglavlja te ulomke iz knjiga mladih književnika,
= radove mladih fotografa, likovnjaka i crtača stripova…

3. Bistro oko:
- Dio okupiran za:
= upute i objašnjenja mladih programera (o primjerice kreiranju vlastitih web stranica itd.),
= tutoriale (na hrvatskom jeziku) dizajnera o adekvatnim programima za obradu slike i fotografije, izradu plakata itd. (primjerice Photoshop, Macromedia Fireworks itd.)…

4. Artist insajd:
- Veoma značajno poglavlje našeg fanzina, jer će se u ovoj rubrici predstavljati umjetnici (čit. pjesnici, književnici, glazbenici itd.) u intervjuima. Ovo će ujedno i služiti kao predstavljanje umjetnika širem spektru čitatelja i promatrača, koji će ovim putem saznati nešto o samom umjetniku (čit. izvođaču, producentu itd.) čime se bavi te kako ga kontaktirati .
= intervjui, razgovori, biografije, autobiograije i ostalo.

5. Pod zub:
- Sekcija (dosta slična prethodnoj) koja će se baviti isključivo recenziranjem (objektivnom kritikom) domaćih i stranih, mladih i starih demo ili komercijalnih (mainstream) izvođača, filmova itd.

6. Antiglobalizam:
- Vidi se iz naslova. Zastupljenost antiglobalista i mladih aktivista u svijetu njihove akcije itd.

7. Kolumne:
- Ime govori dovoljno za sebe. Mladi ambiciozni i svestrani ljudi, koji prate zbivanja i događanja u domaćim ili stranim područjima politike, glazbe, umjetnosti mogu pisati svoje kolumne i pritom se osvrnuti na neke od (važnijih ili manje važnijih) događaja.

8. Izvan:
- Ovo će biti vrlo zanimljiva i lako probavljiva sekcija, jer će kompetentno prezentirati blogove, raznovrsne web siteove, fanzine našim čitateljima ili naših čitatelja.

Stoga ako si se pronašao/la u ponuđenim temama i ako želiš pisati ili objavljivati svoje radove za nas slobodno se javi

_________________
Mentor - Južno Od Bagdada (Kroz 7)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> FFA All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group